"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Στην ανάθεση εκπόνησης κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη του Πολυγύρου προχώρησε ο Δήμος της πρωτεύουσας. Αντικείμενό της αποτελεί η συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση στοιχείων και δεδομένων, που αφορούν την οργάνωση των μετακινήσεων και της κυκλοφορίας των πεζών και των οχημάτων στο νέο τμήμα της πόλης με ιδιαίτερη έμφαση στο εμπορικό κέντρο, και η διατύπωση πολιτικής προώθησης και ενίσχυσης των ήπιων μεταφορών.
Το πρώτο στάδιο της μελέτης με τίτλο «Βραχυπρόθεσμες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο νέο τμήμα του Πολυγύρου» περιλαμβάνει την περιοχή που ορίζεται από τις οδούς: Πολυτεχνείου - Πλατεία Ειρηναίου - Χαρ. Τρικούπη - Καραγκάνη - Πλατεία 20ης Οκτωβρίου - Ι. Μεταξά - Αγ. Χριστοφόρου - Ιπποκράτους - Πολυτεχνείου.
Η συγκεκριμένη μελέτη θα εξετάσει εναλλακτικά σενάρια και θα διατυπώσει προτάσεις για τη βελτίωση και οργάνωση του οδικού δικτύου. Με σκοπό τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών ο μελετητής θα προτείνει μεταξύ άλλων τροποποιήσεις (μονοδρομήσεις, αντιδρομήσεις, αμφοδρομήσεις) των υφιστάμενων κατευθύνσεων του οδικού δικτύου, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων ή πεδρομομήσεις, τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, χωροθέτηση χώρων στάθμευσης. Ακόμη θα διατυπώσει προτάσεις μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα για τον προγραμματισμό σημαντικών έργων υποδομής (διανοίξεις δρόμων) αλλά και προτάσεις σχετικά με την ανάγκη ειδικών σημειακών παρεμβάσεων - αναπλάσεων στο οδικό δίκτυο του οικισμού με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πεζών και την αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
Η μελέτη προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί σε ένα περίπου μήνα ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει και το δεύτερο τμήμα της μελέτης, που θα περιλαμβάνει το υπόλοιπο τμήμα της πρωτεύουσας.
«Η αύξηση της ανοικοδόμησης και κατά συνέπεια και του πληθυσμού του Πολυγύρου τα τελευταία χρόνια δημιούργησε κυκλοφοριακά προβλήματα δυσχεραίνοντας την άνετη και ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και πεζών. Η μελέτη αυτή δεν θα δώσει απλά κάποιες άμεσες λύσεις στα υφιστάμενα προβλήματα αλλά θα διαμορφώσει και θα διατυπώσει μια πρόταση χάραξης πολιτικής περί του κυκλοφοριακού συστήματος του Πολυγύρου, που σε συνδυασμό με την πολιτική των χρήσεων γης θα αποτελέσουν για το Δήμο Πολυγύρου ένα εργαλείο σχεδιασμού και ανάπτυξης της πόλης γενικότερα» δήλωσε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: