«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Πακέτο στήριξης, ή πακέτο… ύφεσης-χρεοκοπίας;

Την Κυριακή ανακοινώνεται η οριστική συμφωνία τριετούς διάρκειας για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας με ποσό που ίσως και να φθάσει τα 150 δις. ευρώ μέχρι το τέλος του 2012 και με κόστος που δεν θα ξεπερνά το 5%, δηλαδή θα είναι πολύ χαμηλότερο από κάθε εναλλακτική δυνατότητα χρηματοδότησης από τις αγορές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασική ανακοίνωση θα γίνει στις Βρυξέλλες από τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, ενώ την υλοποίηση της συμφωνίας θα επιβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με τη γνωστή δρακόντεια διαδικασία του. Παράλληλα με την ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες, εξετάζεται αν θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, για την εξειδίκευση των μέτρων που έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει τα επόμενα χρόνια η κυβέρνηση.
Όμως, η δυνατότητα ακόμη και αυτής της συμφωνίας να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας μεσοπρόθεσμα αμφισβητείται έντονα, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια η ελληνική οικονομία θα βυθιστεί σε βαθιά ύφεση, με απρόβλεπτες συνέπειες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: