«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ο Δήμος στην εποχή της Πράσινης Ανάπτυξης


Ο Δήμος Πολυγύρου, σε συνεργασία με την ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε, διοργανώνει την Τετάρτη 9 Ιουνίου Ιουνίου 2010, και ώρα 18:00, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ταξιάρχης», στο Δ.Τ. Ταξιάρχη, Ανοικτή Εκδήλωση Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης Δημοτών κι Επιχειρήσεων, με θέμα:

«Ο Δήμος στην εποχή της Πράσινης Ανάπτυξης».

Στην Ενημερωτική Εκδήλωση θα αναφερθούν οι στρατηγικές και οι προτεραιότητες, που έχουν τεθεί από το Δήμο και άπτονται της Πράσινης Ανάπτυξης.

Χαιρετισμούς, επίσης, θα απευθύνουν εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων, καθώς και του ευρύτερου επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου, με αναφορά σε πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις σχετικές με τα κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης του Δήμου.

Κύριο θέμα της Εκδήλωσης θα αποτελέσουν οι τρέχουσες ευκαιρίες χρηματοδότησης ιδιωτών κι επιχειρήσεων για επενδύσεις προς την κατεύθυνση της ενεργειακής οικονομίας και ασφάλειας και της ενσωμάτωσης της περιβαλλοντικής διάστασης στις οικίες και βιομηχανικές τους εγκαταστάσεις.

Εκτενής αναφορά θα γίνει στο «Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις και ιδίως σε δώματα και στέγες κτιρίων καθώς και στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον».

Επίσης, θα παρουσιαστούν τα Πράσινα Προγράμματα, «Πράσινες Υποδομές 2010» - «Πράσινη Επιχείρηση 2010» & «Πράσινος Τουρισμός», από εξειδικευμένους Σύμβουλους του ομίλου ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΕ.

Σε μια εποχή, όπου η εφαρμογή «πράσινων πρωτοβουλιών» και η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελούν «ευκαιρία» για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ευρύτερης περιοχής και, ταυτόχρονα, το «μέσο» για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε αστικές περιοχές, η εκδήλωση στοχεύει στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης καθώς και στην ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών σε τοπικό επίπεδο.

Ο Δήμος Πολυγύρου, μέσα από την προώθηση ανάλογων επενδυτικών ευκαιριών και δυνατοτήτων για τους πολίτες του, απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις για την ενεργειακή οικονομία σε συνδυασμό με την βιώσιμη αστική ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, μέσα από σχετικές δράσεις αφύπνισης και ευαισθητοποίησης των δημοτών του, διασφαλίζει ενιαία και στοχευόμενα την εφαρμογή των Πράσινων εθνικών κι ευρωπαϊκών Στρατηγικών όσο και τις εγγυήσεις για μια αειφόρο πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: