«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Δύο νέα σημαντικά έργα, που αφορούν την ύδρευση Τοπικών Διαμερισμάτων του Δήμου της πρωτεύουσας, δημοπρατούνται μέσα στον Αύγουστο. Στις 17 Αυγούστου 2010 δημοπρατείται το έργο «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΎΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ Δ.Δ. ΣΑΝΩΝ» και στις 24 Αυγούστου 2010 το έργο «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΎΔΡΕΥΣΗΣ ΝΕΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ»........
Στα Σανά η αντικατάσταση του δικτύου θα γίνει επί του κεντρικού δρόμου εισόδου στο χωριό από Πολύγυρο αλλά και βόρεια του δρόμου αυτού με κατεύθυνση εξόδου προς Δουμπιά (από την κεντρική πλατεία προς το παλιό γήπεδο). Η μελέτη προβλέπει μετά τις εργασίες αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης και έργα οδοποιίας για την αποκατάσταση του οδοστρώματος. Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τις 140.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του θα γίνει από ειδικευμένους πόρους (ΣΑΤΑ).
Στον νέο οικισμό του Παλαιοκάστρου προβλέπεται μεταξύ άλλων η αντικατάσταση των αγωγών αμιάντου από σκληρούς πλαστικούς σωλήνες PVC αλλά και τροποποιήσεις στην ανάπτυξη του δικτύου ύδρευσης με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία και τον καλύτερο έλεγχό του. Και στην περίπτωση αυτή μετά τις υδραυλικές εργασίες προβλέπονται παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων. Το κόστος του έργου ξεπερνά τις 150.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από ειδικευμένους πόρους ΣΑΤΑ.
«Οι σημερινές απαιτήσεις για ασφαλή και ικανά δίκτυα ύδρευσης καταδεικνύουν την ανάγκη για την αντικατάσταση των αμιάντων. Πρόκειται για σημαντικής περιβαλλοντικής και όχι μόνο αξίας έργα, που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες υδροδότησης στα Τοπικά Διαμερίσματα Σανών και Παλαιοκάστρου. Τα οφέλη από τις παρεμβάσεις μας αυτές αφορούν την εξοικονόμηση νερού, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση του λειτουργικού κόστους, τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού. Εξάλλου περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό και την ταλαιπωρία των πολιτών σε περιπτώσεις βλαβών και διακοπής νερού. Ανάλογα έργα έχουμε δρομολογήσει και θα υλοποιήσουμε και στους υπόλοιπους οικισμούς του Δήμου Πολυγύρου.» δήλωσε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: