«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Σαμαράς: “δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου” – τελεσίγραφο στον Ψωμιάδη

Tελεσίγραφο στον υποψήφιο περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη έστειλε, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας του να μην επιμείνει στην πρόθεσή του να συμπεριλάβει στο συνδυασμό για την περιφέρεια τον αδελφό του.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει να τοποθετήσει σε θέση υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη τον αδελφό του, ο οποίος, στη συνέχεια, θα έχει την αρμοδιότητα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Έτσι επικοινώνησε μαζί του ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος ο οποίος είπε στον κ. Ψωμιάδη ότι δεν μπορεί να βάλει τον αδελφό του σε αυτήν την θέση, επειδή αυτό θα αντίκειτο στις δεσμεύσεις της ηγεσίας του κόμματος εναντίον της οικογενειοκρατίας και του νεποτισμού.
Ο κ. Ψωμιάδης όμως επέμεινε και έτσι ο Αντώνης Σαμαράς του έστειλε μήνυμα ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το δεχτεί για λόγους αρχής.........
Εάν ο κ. Ψωμιάδης μέχρι αύριο το πρωί προχωρήσει στην ανακοίνωση του συνδυασμού του, έχοντας μέσα και τον αδελφό του, τότε η ΝΔ θα άρει το χρίσμα του υποψηφίου περιφερειάρχη που του έχει δώσει.
Πρόκειται για μια ηγετική κίνηση εμβέλειας του Σαμαρά, ο οποίος αποδεικνύει ότι πάνω από όλα βάζει τις αρχές του και δεν διστάζει να ρισκάρει γι αυτές, εν όψει μάλιστα της κρίσιμης αναμέτρησης του Νοεμβρίου.
Διακινδυνεύει να χάσει η ΝΔ μια περιφέρεια προκειμένου να μην υποστείλει την σημαία του αγώνα κατά της οικογενειοκρατίας και του νεποτισμού.
«Δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου» είναι το μήνυμα που στέλνει προς πάσα κατεύθυνση.
Και κατά την γνώμη μας θα βγεί κερδισμένος όποια κι αν είναι η εξέλιξη: Αν υποχωρήσει ο Ψωμιάδης, τότε η νίκη του Σαμαρά θα είναι ευνόητη. Αν πάλι δεν υποχωρήσει, ο Σαμαράς θα έχει στείλει ένα σαφές μήνυμα στην κοινωνία από το οποίο θα βγει μακροπρόθεσμα κερδισμένος
www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: