«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Μαζικό κύμα προσφυγών από συμβασιούχους σε ΟΤΑ και ΔΕΚΟ

Προς το παρόν, αυτό που περιμένουν είναι η απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, στις 23 Σεπτεμβρίου, επί της προσφυγής που κατέθεσε συμβασιούχος που εργαζόταν σε υπουργείο. Αν η απόφαση τον δικαιώσει, τότε είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα ανοίξει οριστικά η πόρτα για 150.000 συμβασιούχους σε ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, υπουργεία και οργανισμούς που θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.
Την ημέρα εκείνη μάλιστα προγραμματίζεται μεγάλη κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια του Αρείου Πάγου από εργαζόμενους συμβασιούχους σε δήμους με πρωτοβουλία της ομοσπονδίας εργαζομένων στην.........

τοπική αυτοδιοίκηση, ΠΟΕ - ΟΤΑ, η οποία έχει ταχθεί υπέρ της τακτοποίησης των υπαλλήλων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Στις προσφυγές τους οι συμβασιούχοι, κυρίως ΟΤΑ, επισημαίνουν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, υπογραμμίζοντας ότι εργάζονται με αυτό το καθεστώς για αρκετά χρόνια. Ορισμένοι δε εξ αυτών υποστηρίζουν ότι για λίγους μόνο μήνες δεν μονιμοποιήθηκαν με τον περιβόητο νόμο Παυλόπουλου.
Οι συνδικαλιστές εκπρόσωποι της ΠΟΕ - ΟΤΑ αναφέρουν ότι είναι δικαίωμα των εργαζομένων να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, αλλά ως προς την κίνησή τους αυτή δεν υπάρχει συγκεκριμένη κατεύθυνση από την ομοσπονδία. Ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΕ - ΟΤΑ Μηνάς Μοναστηρίδης εκτιμά ότι η προσφυγή του συμβασιούχου που θα εκδικαστεί στις 23 Σεπτεμβρίου είναι αυτή που θα κρίνει το μέλλον των υπόλοιπων συμβασιούχων που θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, αν η απόφαση θα είναι δικαιωτική, καθώς θα δημιουργηθεί δεδικασμένο. Οι συμβασιούχοι στους δήμους που εκτιμάται ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη υπολογίζονται στις 30.000.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: