«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Αριστοτέλη


“ΕΡΜΑ ή ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;”


Αγαπητέ Κύριε Πάχτα,
στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές η πλειοψηφία των πολιτών του Δήμου «Αριστοτέλη» σας εξέλεξε Δήμαρχο για να τον υπηρετήσετε από τη θέση αυτή.
Όπως γνωρίζετε οι ανάγκες για την εξυπηρέτηση ενός τέτοιου Καλλικρατικού Δήμου, απαιτούν συνεχείς, άοκνες και συστηματικές προσπάθειες, όχι μονάχα από τους εκλεγμένους Συμβούλους αλλά από το σύνολο των πολιτών του Δήμου. Η περιοχή έχει ανάγκη από μεγάλα έργα για όλα τα χωριά που αποτελούν τον Δήμο αυτό, εσείς δε που διατελέσατε επί χρόνια μέλος της κεντρικής πολιτικής σκηνής γνωρίζετε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον την ανάγκη αυτή, ωστόσο η ιστορία σας εκεί δεν είναι τόσο ενθαρρυντική όταν έχετε χαρακτηριστεί από τον σημερινό Πρωθυπουργό «ΕΡΜΑ του ΠΑΣΟΚ».
Με τις ενέργειές σας σχετικά με την δημιουργία μεταλλείου χρυσού και τις προσπάθειές σας να εξυπηρετηθούν αλλότρια συμφέροντα φοβούμαι ότι .....θα μετατραπεί ο τόπος σ’ ένα απέραντο νεκροταφείο και δικαιολογημένα σας έχουν προσάψει τον τίτλο του «ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ».

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,
εκλεχτήκατε Δήμαρχος σ’ έναν Δήμο που φέρει το όνομα του μεγαλύτερου φιλόσοφου όλων των αιώνων, όπως επίσης σ’ έναν τόπο που συγκεντρώνει την μεγαλύτερη ομορφιά όλου του κόσμου και σ’ έναν τόπο όπου οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου επέλεξαν για να εγκατασταθεί η μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους και αν μη τι άλλο έχετε την ιστορική ευθύνη και την παρακαταθήκη να αφήσετε στα παιδιά μας τον τόπο τουλάχιστον όπως τον βρήκατε.
Όταν παντρευτείτε με το καλό και αν αποκτήσετε παιδιά θα δείτε ότι το μεγαλύτερο μέλημα των γονιών είναι να αφήνουν στα παιδιά τους τον τόπο που κληρονόμησαν καλύτερο απ’ ότι τον βρήκαν. Στρέψτε λοιπόν την προσοχή σας προ στην βιομηχανία του τουρισμού, προς την θάλασσα και την γεωργία που απλόχερα ο Μεγαλοδύναμος χάρισε στον τόπο αυτό φυσική ομορφιά και απερίγραπτο κάλος, διότι πρέπει να είχε μεγάλα κέφια όταν τον δημιούργησε. Ενώ αντίθετα προσπαθούν με την εξόρυξη του χρυσού να τον μετατρέψουν σε ένα απέραντο νεκροταφείο οι διαπλεκόμενοι κεφαλαιούχοι με την δική σου συμμετοχή και με δόλωμα την εύρεση εργασίας σε μερικούς από τους συμπατριώτες μου.
Το άρθρο αυτό που γράφεται τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα απευθύνεται με μεγάλη αγάπη και συμπάθεια προς το πρόσωπό σας, αλλά αποτελεί και προειδοποιητική «βολή» για το μέλλον.
Με τιμή

Θεολόγης Ν. Χασάπης
Υποστράτηγος ε.α. Π.Σ.


Υ.Γ.: Την επιστολή μου αυτή την έστειλα για δημοσίευση πριν τρείς εβδομάδες στην εφημερίδα «Τύπος Χαλκιδικής», η οποία δεν τη δημοσίευσε.

1 σχόλιο:

ΉΡΩΝ είπε...

...ΗΡΩΝΙΚΑ
Δεν ανοίγεις κανένα Γραφείο Τελετών ρε μεγάλε!!!
ΉΡΩΝ