«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ψήφισμα έκτακτης Κεντρικής επιτροπής ΟΝΝΕΔ


Αθήνα, 31/08/2011


Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε διάλογος και υιοθετήθηκε το ακόλουθο ψήφισμα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

«Σε μια εποχή που η κοινωνική δυσαρέσκεια, η μιζέρια και η απαισιοδοξία κυριαρχούν, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που επέβαλε το Μνημόνιο στη χώρα επιχειρεί για ακόμα μία φορά να διασφαλίσει την ύπαρξη της. Το «σύστημα της γενιάς του Πολυτεχνείου», που ανέδειξε το...
εύκολο χρήμα σε «μαγκιά» και το βόλεμα συνώνυμο της πολιτικής, επιχειρεί για ακόμη μία φορά να τορπιλίσει τα όνειρα των νέων ανθρώπων. Με όχημα τις μεταρρυθμίσεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η Άννα Διαμαντοπούλου, ως γνήσια εκπρόσωπος αυτής της γενιάς, ανέλαβε μεθοδικά να αποδομήσει τη νεολαία, φιμώνοντας την και προωθώντας για ακόμη μία φορά τη νοοτροπία που έφτασε τη χώρα στην καταστροφή.
Αυτή η γενιά είναι η ίδια που έχοντας εξαργυρώσει τους αγώνες του ελληνικού λαού για προσωπικό όφελος, χαρακτηρίζει σήμερα τη νεολαία διεφθαρμένη και ανίκανη να έχει δική της άποψη. Αυτοί οι άνθρωποι, που πετώντας τόνους λάσπης μέσα από στημένα δημοσιεύματα, - θέλοντας μια νεολαία φιμωμένη χωρίς μαζικότητα και πολιτικό λόγο - αντιλαμβάνονται πλέον πως ο χρόνος τους τελειώνει και επιχειρούν να κρατηθούν στην εξουσία με κάθε μέσο.
Όλοι αυτοί που στα πρόσωπα τους πλέον ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει εκείνους που εκμεταλλευόμενοι τον πόθο του για ελευθερία, έχτισαν πολιτικές καριέρες, έκαναν τη μίζα επιστήμη και την ανεργία «απλά δύσκολη κατάσταση», δεν πρέπει σήμερα να συνεχίζουν να ορίζουν τα δικά μας όνειρα.
Γιατί εμείς δεν είμαστε σαν και αυτούς. Δεν είμαστε μικρόψυχοι και δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες τους.
Εμείς δεν είμαστε μηδενιστές. Κρατάμε υπεύθυνη στάση, αναγνωρίζοντας πως στο νέο νόμο υπάρχουν και κάποια θετικά σημεία, τα οποία άλλωστε αποτελούν και δικές μας προτάσεις, αλλά δυστυχώς χάνονται μέσα στη γενικότερη λάθος κατεύθυνση, στην οποία κινείται η μεταρρύθμιση. Έχουμε θέσει κόκκινες γραμμές και δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε την αύξηση του κόστους σπουδών, την οικονομική και ακαδημαϊκή κατάρρευση της ανώτατης εκπαίδευσης, την κομματικοποίηση με νόμο πλέον στις διοικήσεις των ιδρυμάτων, αλλά και τη φίμωση την οποία θέλουν να επιβάλλουν στους φοιτητές.
Και σε αυτό δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω, αλλά πολλά βήματα μπροστά για να αλλάξουμε το νόμο.
Είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με αυτή τη γενιά, που κατέστρεψε την Παιδεία, έφτασε την ανεργία των νέων στο 40%, ξεπούλησε την εθνική κυριαρχία αλλά και να ανατρέψουμε τις συμπεριφορές εκείνων που ισοπέδωσαν την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.
Μέσα από δημιουργικές δράσεις, πολιτικά επιχειρήματα και μαζικές κινητοποιήσεις, το επόμενο διάστημα θα στηρίξουμε το ενωμένο φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα, προκειμένου να αλλάξουμε το νόμο. Στηρίζουμε τις ανακοινώσεις και τα πλαίσια που καταθέτει στις Γενικές Συνελεύσεις των σχολών η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και μέσα από μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία, θα δώσουμε τη μάχη για να ανατραπεί η νοσηρή νοοτροπία που επέβαλε στη χώρα η γενιά της μίζας και της διαπλοκής.
Ας ξεμπερδεύουμε, μια και καλή από τη γενιά του «Πολυτεχνείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: