«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για τη χρήση πετρελαίου κίνησης στις επιχειρήσεις


ΠΡΟΣ : Υπουργό Οικονομικών
κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

KOIN.: 1) ΚΕΕΕ
2) Επιμελητήρια της Χώρας
3) ΜΜΕ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την επιστολή μας αυτή, σας μεταφέρουμε την έντονη αντίδραση και τον προβληματισμό των μελών μας, σχετικά και με τις διατάξεις του άρθρου 36 του Ν. 3986/01-07-2011 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα) και με την...
απόφαση σας αριθ. ΔΕΦΚ Α5042638ΕΞ2011/13.10.2011, που αφορούν στην προμήθεια και χρήση πετρελαίου εσωτερικής καύσης (diesel) κίνησης, αντί θέρμανσης, στους χώρους όπου δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις ατομικές και εταιρικές (Ο.Ε, Ε.Ε, Α.Ε, Ε.Π.Ε, Κοινωνίες Αστικού Δικαίου, Αστικές Κερδοσκοπικές ή Μη Εταιρείες, Κοινοπραξίες, Δημοτικές Επιχειρήσεις, Συνεταιρισμοί κλπ).

Η εφαρμογή αυτού του μέτρου ουσιαστικά αποτελεί την χαριστική βολή και επιφέρει νέο πλήγμα σε βάρος των επαγγελματιών. Πρόκειται ουσιαστικά για απόφαση - ‘ταφόπλακα’ για τους επαγγελματίες, καθώς τους υποχρεώνει να πληρώνουν, με σημερινή τιμή 1,45 ευρώ/λίτρο για την προμήθεια του πετρελαίου κίνησης, αντί για 0,9 ευρώ/ λίτρο που πωλείται σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης.

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε επιπλέον επιβάρυνση του Έλληνα επιχειρηματία και ιδιαίτερα στην εφαρμογή αυτού του μέτρου. Οποιαδήποτε επιπλέον αύξηση στους έμμεσους φόρους, λαμβάνοντας υπόψη την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις της χώρας μας όπου πλήττονται από οικονομική δυσπραγία, δεν θα δώσει ώθηση στην τόνωση της αγοράς, αλλά αντίθετα θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην βιωσιμότητά των επιχειρήσεων.

Κύριε Υπουργέ,

κατανοούμε την δεινή οικονομική θέση που βρίσκεται η χώρα μας, καθώς και την προσπάθεια που καταβάλλεται να εξευρεθούν πόροι που θα ενισχύσουν την εθνική οικονομία. Η άγρια όμως φορολόγηση των επιχειρήσεων με καθαρά πρόσκαιρα εισπρακτικά μέτρα δεν οδηγεί σε καμία ανάπτυξη και η υιοθέτηση του εν λόγω μέτρου, πιστεύουμε ότι δεν είναι στη σωστή βάση και σας ζητάμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να μην προβείτε στην εφαρμογή του.

Τα ουσιαστικά έσοδα για το κράτος θα προέλθουν από συστηματική πάταξη της φοροδιαφυγής και την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας των καυσίμων και όχι από τη συνεχή φορολόγηση των επιχειρήσεων που με μαθηματική ακρίβεια θα τις οδηγήσει στον αφανισμό τους.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΓΚΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: