"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΔΥΟ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

Σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης που κατέθεσε ο Δήμος Νέας Προποντίδας, στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Αγωγός μεταφοράς νερού από εγκαταστάσεις αρσενικού σε υφισταμένη δεξαμενή της ΔΚ Ν. Τρίγλιας» η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με.....
προϋπολογισμό 760.000 €.
Η πράξη αφορά στην κατασκευή των απαραίτητων έργων για την μεταφορά πόσιμου νερού από την υφιστάμενη εγκατάσταση αποαρσενικοποίησης στην υφιστάμενη δεξαμενή της Τρίγλιας, για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών των οικισμών Ν. Τρίγλιας και Ν. Πλαγίων.
Περιλαμβάνει:
• Πλήρως κατασκευασμένο και λειτουργικό δίκτυο συνολικού μήκους 4.800m για τη μεταφορά πόσιμου νερού 100 m3/h.
• Πλήρως κατασκευασμένα και λειτουργικά Αντλιοστάσια στην εγκατάσταση αποαρσενικοποίησης και στο ενδιάμεσο αντλιοστάσιο της Δ/Κ Τρίγλιας.
Επίσης σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης που κατέθεσε ο Δήμος Αριστοτέλη, στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού στην Τ.Κ. Ολυμπιάδας» η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 1.372.798,29 €. Αντικείμενο της Πράξης είναι η κατασκευή και λειτουργία εγκατάστασης επεξεργασίας νερού στην Τ.Κ. Ολυμπιάδας η οποία θα τροφοδοτείται με το νερό τριών υδρευτικών γεωτρήσεων συνολικής παροχής 100 m3/h. Για την γεώτρηση στη θέση Ξυδά θα κατασκευασθεί καταθλιπτικός αγωγός μήκους 550 μ από σωλήνα πολυαιθυλενίου ΗDPE ονομαστικής διαμέτρου DN 110mm/PN 10atm, για την μεταφορά νερού παροχής 30m3/h, στην δεξαμενή εξισορρόπησης της εγκατάστασης χωρητικότητας 100m3. Για τις δύο γεωτρήσεις στις θέσεις «Κρανόλακας» και «Σχολείο» οι οποίες βρίσκονται σε λειτουργία, θα κατασκευασθεί τμήμα καταθλιπτικού αγωγού από PVC διαμέτρου Φ110 μήκους 120,00m, προκειμένου τα νερά των δύο αυτών γεωτρήσεων να μεταφερθούν από την παλαιά δεξαμενή, στη δεξαμενή εξισορρόπησης της εγκατάστασης.
Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: