"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Χαλκιδικής

Στο Θέατρο Πολυγύρου  , συγκεντρώθηκαν οι  πολύτεκνοι   γονείς με τα  παιδιά τους  για να τιμήσουν  τις μητέρες που απόκτησαν παιδί κατά το έτος  2011,  να βραβεύσουν τους   μαθητές  και  νεοεισαχθέντες φοιτητές και για την κοπή της βασιλόπιτας  του Συλλόγου Πολυτέκνων   Χαλκιδικής   το πρωί  της  Κυριακής  και  έδειξαν  με την παρουσία τους  ότι ανησυχούν  με όσα  συμβαίνουν  στη χώρα μας και εναντίον των πολυτέκνων.
Η  Πρόεδρος του συλλόγου κ. Κυριάκου Ιφιγένεια  στον χαιρετισμό αφού ευχήθηκε σε όλους  Καλή Χρονιά και Ευλογημένη,  μεταξύ άλλων  είπε  :...

    Τα τελευταία δυο χρόνια η πολύτεκνη οικογένεια βιώνει μία συνεχή και απαράδεκτη  πολεμική από την πλευρά της Κυβέρνησης.
    Και ενώ οι γεννήσεις μειώνονται η αντιοικογενειακή και αντιπολυτεκνική πολιτική της Κυβέρνησης φανερώνει ότι έχει ανομολόγητους στόχους και σκοπούς διαφορετικά  δε εξηγούνται όσα μας συμβαίνουν .
Οι πολύτεκνοι για μία ακόμη φορά  παραγκωνίζονται και διεκδικούν όχι προνόμια αλλά δικαιώματα που θα τους επιτρέψουν να επιβιώσουν.
Τι να πρωτοθυμηθούμε: Την κατάργηση του διορισμού των πολυτέκνων εκπαιδευτικών,
Την κατάργηση ή περικοπή του επιδόματος της πολύτεκνης μητέρας .
Για να γίνει κατανοητός ο κατατρεγμός της πολύτεκνης οικογένειας από την Κυβέρνηση σας θυμίζουμε ότι έθεσε εισοδηματικό όριο τις 30.000 Ευρω  για την απαλλαγή των πολυτέκνων από το χαράτσι της ΔΕΗ (ήταν η  αρχική ρύθμιση )  και με την προϋπόθεση να έχει 4 προστατευόμενα τέκνα.
Το ίδιο όριο έχει και για την οικογένεια που έχει 14 τέκνα.
Η Κυβέρνηση ζήτησε να πληρώσουν και οι πολύτεκνοι που απαλλάσσονται από το χαράτσι και στην συνέχεια να επιδιώξουν την επιστροφή των χρημάτων τους .
Ακόμη εάν το σπίτι  που κατοικεί η πολύτεκνη  οικογένεια είναι στο όνομα της μητέρας και πληρεί όλα  τα  κριτήρια δεν δικαιούται  το μειωμένο τέλος που προβλέπει η μεταγενέστερη υπουργική απόφαση .
Επίσης εάν το ακίνητο, ανήκει σε ορφανά (ανήλικα ή προστατευόμενα) τέκνα πολύτεκνης  μονογονεϊκής  οικογένειας ,το οποίο κληρονόμησαν μετά τον θάνατο του γονέα τους και ιδιοκατοικούν, ούτε αυτά απαλλάσσονται από το χαράτσι.
Δεν απαλλάσσονται ούτε οι πολύτεκνοι που πληρούν τις προϋποθέσεις, αλλά απέκτησαν το 4ο τέκνο τους εντός του 2011.
Ιδιαίτερη αναφορά  έκανε στο Υπουργείο Παιδείας  για την κατάργηση των μετεγγραφών, λέγοντας
«Το Υπουργείο Παιδείας με τη μέθοδο της αυθαίρετης, παράνομης, καταχρηστικής και αντισυνταγματικής δήθεν ερμηνείας της παρ. 11 του άρθρου 59 του ίδιου νόμου 3966/2011 απαγορεύει την εγγραφή των πολυτέκνων στις Σχολές που πέτυχαν στις πρόσφατες πανελλαδικές εξετάσεις και παραβιάζοντας κατάφορα κάθε έννοια δικαίου, απειλεί τα παιδιά των πολυτέκνων που επικαλέστηκαν την πολυτεκνική τους ιδιότητα, να αποκλεισθούν τα δύο προσεχή χρόνια από τις Πανελλαδικές εξετάσεις, εάν έχουν αδελφό / ή που υπερβαίνει το 23ο έτος της ηλικίας ή το 25ο εάν σπουδάζει. Οι πολύτεκνοι έχουν αντιδράσει με προσφυγή στη δικαιοσύνη. Τα παιδιά των πολυτέκνων που δήλωσαν την πολυτεκνική τους ιδιότητα και αρνούνται οι Σχολές τους να τα εγγράψουν επειδή έχουν αδελφό/ή μεγαλύτερο/η του 23ου έτους ή του 25ου έτους εάν σπουδάζει, έχουν προσφύγει στα Διοικητικά Εφετεία, ξοδεύοντας πάνω από 2.000 ευρώ η κάθε οικογένεια, ενώ δεν γνωρίζουν καν αν οι αποφάσεις που θα προκύψουν θα τους δικαιώσουν. Το θέμα αποτελεί \μία πραγματική μάστιγα για τις πολύτεκνες οικογένειες και η Πολιτεία οφείλει να ενσκήψει άμεσα στο πρόβλημα και να δώσει λύση, καθώς ο χρόνος είναι περιορισμένος και έχει ήδη ξεκινήσει η δρομολόγηση των αποφάσεων της δικαιοσύνης». 
Η  κ. Κυριάκου στη συνέχεια τόνισε :
Θέλω να είμαι ξεκάθαρη μαζί σας. Η Α.Σ.ΠΕ και ο ΣΠΝΧ έχει και εξακολουθεί να διαμαρτύρεται, να κάνει προτάσεις,  αλλά δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έγινε τίποτε .
Το Υπουργείο σιωπά και  Η κυβέρνηση στηρίζει την υπουργό.
Μοναδική ελπίδα πλέον μια νέα  Κυβέρνηση που θα χαράξει κάποιες ,έστω  ‘’ κόκκινες γραμμές  ‘’ ,απέναντι στους υπαλλήλους των διεθνών τοκογλύφων και παράλληλα θα βοηθήσει τον Ελληνικό λαό και κυρίως τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες που σε αυτές ανήκουν και οι πολύτεκνοι ,  να δουν  μία μικρή αχτίδα φωτός στο ατελείωτο τούνελ που είναι η πατρίδα μας


Την Βασιλόπιτα ευλόγησε με την συνοδεία   πολυτέκνων και πολυτέκνων ιεροψαλτών, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κασσανδρίας, σεβαστός πατέρας π. Ιωακείμ  ,ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή χρονιά και συνεχή πρόοδο στις οικογένειες και τα παιδιά.


Στην εκδήλωση  εκτός των προαναφερθέντων τίμησαν με την παρουσία τους , ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Γιώργου , ο βουλευτής  κ. Γιώργος Βαγιωνάς , ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος, ο περιφερειακός σύμβουλος  κ. Δημήτριος Μήτσιου, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Πολυγύρου κ. Δημήτριος Ζαγγίλας, ο Αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ. Πολυγύρου κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος, η Δημ. Σύμβουλος του Δ. Αριστοτέλη κ. Κάρλα Στυλιανή,  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής  κ. Γεώργιος  Γκιλής,  ο πολιτευτής κ. Καρανάσιος Ευθύμιος,  ο εκπρόσωπος της ΑΣΠΕ  και Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «οι Άγιοι Πάντες» κ. Ερωτόκλητος Θεοτοκάτος ,ο πρόεδρος του    Συλλόγου  πολυτέκνων Καβάλας  ο κ. Βοίδης Γιάννης  ,η παρουσιάστρια  κα Κορίνα Ζολά της TV Super , η δημοσιογράφος κα Πωλίνα Πετκάκη   του tv Εγνατία και ο τηλεοπτικός παραγωγός  κ Κώστας Φαναριώτης  .


 Στις μητέρες που τιμήθηκαν ο Σ.Π.Ν.Χ έδωσε  μία ασημένια εικόνα της Παναγίας με τον Χρηστό , ένα καροτσάκι σε κάθε νεογέννητο μωρό, πάμπερς και απορρυπαντικά.
Στους αριστεύσαντες και στους νεοεισαχθέντες φοιτητές, έδωσε τιμητικό έπαινο και ένα χρηματικό ποσό.
Στον  τυχερό  που  βρήκε  το φλουρί  της πίτας δόθηκε  μία ασημένια εικόνα του Χριστού.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: