«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. δεν φεύγει... αλλά μένει στις Σκουριές!


xartis skouries

Δημοσιεύτηκε από την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης η απόφαση του γενικού γραμματέα κ.Θύμιου Σώκου σχετικά με την περιοχή των Σκουριών και την περιοχή του Μαντέμ Λάκκου.
Με αυτή την απόφαση ουσιαστικά η εταιρία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. έχει άδεια επέμβασης στην περιοχή των Σκουριών στο χώρο που έχει καθοριστεί από το δασαρχείο Αρναίας.
Συγκεκριμένα, με την...
αριθμ. 7633/29-3-2012 (ΑΔΑ: Β4Β7ΟΠΙΥ-Κ22) απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας / Θράκης Θύμιου Σώκου παραχωρήθηκε με χρηματικό αντάλλαγμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 57 του ν. 998/1979 όπως ισχύει, κατά χρήση και κατά κυριότητα δημόσιο δάσος στην Εταιρεία "HELLAS GOLD / ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. / ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ", ως εξής:
• Σε ό,τι αφορά το υποέργο "Σκουριών" παραχωρήθηκε δημόσιο δάσος:
α) κατά κυριότητα έκτασης συνολικού εμβαδού 1.471.258,66 τ.μ. και
β) κατά χρήση έκτασης συνολικού εμβαδού 1.802.123,67 τ.μ.
• Σε ό,τι αφορά το υποέργο "Μαντέμ Λάκκος" παραχωρήθηκε κατά κυριότητα δημόσιο δάσος έκτασης συνολικού εμβαδού 826.494,37 τ.μ.
Όπως εκτιμάται από την Υπηρεσία, «με την εν λόγω απόφαση καθορίστηκαν όροι με τους οποίους προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον και το φυσικό περιβάλλον και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της περιοχής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: