«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Τιμή πράσινης ελιάς 2012.

Δελτίο Τύπου

ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ

 Σήμερα μετά από προσπάθειες των Πρόεδρων των Αγροτικών Συνεταιρισμών Χαλκιδικής:
Αγίου Μάμαντος,Καλυβών,Πορταριάς,Ολύνθου, Ορμύλιας, Σημάντρων και Τενέδου oορίστηκε  ραντεβού με τους εμπόρους στο ξενοδοχείο Ωκεάνια μήπως βρεθεί κάποια λύση στην τιμή της Ελιάς.
Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις όλων πως θα παραβρεθούν στο ραντεβού την τελευταία στιγμή οι......
ξένοι έμποροι Ιωαννίδης, Κωνσταντόπουλος και  interkom  δεν παρευρέθησαν , ήρθαν μόνο οι τοπικοί έμποροι ΠΑΥΛΟΣ ΔΕΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑΣ, ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΓΙΑΝΝΗΣ από τον Σύλλογο μεταποιητών Χαλκιδικής.
Η μη προσέλευση των υπολοίπων έμπορων δυναμίτισε την συνάντηση με συνέπεια να μη βρεθεί καμία λύση. Κάνεις  από αυτούς που παραβρέθηκαν δεν μπορεί να αναλάβει να ανεβάσει τιμές όταν δεν μπορεί να διασφαλιστεί ότι όλοι θα πάρουν με την ίδια τιμή.
Η Σημερινή στάση των ξένων έμπορων δεν απαξιώνει μόνο το προϊόν αλλά και εμάς τους παραγωγούς τόσο σαν αγρότες όσο και σαν ανθρώπους.

Γι’ αυτό συστήνουμε στους παραγωγούς- μέλη μας : επειδή και η ελιά δεν είναι ακόμη έτοιμη, να σταματήσουν επ’ αόριστον την συγκομιδή, μήπως και οι ξένοι έμποροι αποφασίσουν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να βρεθεί μια λύση από κοινού δεκτή.
Θα πρέπει να γίνει από όλους τους Αγρότες αλλά και τους εμπόρους μια ύστατη προσπάθεια για να μην καταστραφούμε όλοι μαζί.

Σκεφτείτε λοιπόν πριν αρχίσετε το μάζεμα υπολογίστε τα έξοδα σας και δείτε το μέσο όρο της φετινής παραγωγής  της ελιάς, υπολογίστε τι θα πάρετε αν και πότε θα πληρωθείτε.

Οι Συνεταιρισμοί: Αγίου Μάμαντος, Καλυβών, Πορταριάς, Ολύνθου, Ορμύλιας, Σημάντρων και Τενέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: