«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Κάλεσμα Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Χαλκιδικής στις κινητοποιήσεις της 26/09/12

ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ Ή ΑΝΑΤΡΟΠΗ!


ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, νέοι και νέες

Συντριπτικό πακέτο μέτρων κοινωνικού ολοκαυτώματος προωθεί η τρόικα εσωτερικού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υλοποιώντας μέχρι κεραίας τις επιταγές της τρόικα, και του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου. Η κυβέρνηση προχωρά σε.... εγκληματική λεηλασία όσων έχουν απομείνει από τα εργατικά-λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα, με στόχο δήθεν την αποφυγή της χρεοκοπίας, ενώ οδηγεί ολοταχώς στη χρεοκοπία του παραγωγικού ιστού της χώρας και του λαού.
Η επαναδιαπραγμάτευση που είχαν “υποσχεθεί” τα κόμματα που συγκυβερνούν αποδείχθηκε μία ακόμη προεκλογική απάτη του στυλ «Λεφτά υπάρχουν» και ένα όνειρο θερινής νυκτός.

Η τρόικα εσωτερικού, με το νέο πακέτο σφαγιαστικών περικοπών των 11,9 δις ευρώ  (που θα ξεπεράσουν τα 20 δις τελικά) προωθεί:
·         Νέα τεράστια μείωση μισθών και συντάξεων, κατάργηση της αποζημίωσης για τις απολύσεις.
·         Μείωση ή κατάργηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων (ΕΚΑΣ, οικογενειακά, αναπηρικά, πολυτεκνικά κλπ).
·         Κατάργηση ή  συγχώνευση εκατοντάδων δημοσίων οργανισμών.
·         Εφεδρεία και απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 150.000 αποχωρήσεων μέχρι το 2015.
·         Καταργήσεις νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών για να ανοίξει ο δρόμος για την περαιτέρω παράδοση των Ελλήνων πολιτών στα ιδιωτικά συμφέροντα, ακόμα και στο χώρο της Υγείας!
·         Nεα χαράτσια στα ακίνητα και πρόσθετους “'έκτακτους¨ φόρους στα ήδη επιβαρυμένα νοικοκυριά.
·         Περιορισμό των δημοσίων δαπανών για παιδεία, υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη.
·         Χιλιάδες λουκέτα και εκατοντάδες χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
·         Αδιαφορία για την πάταξη του παραεμπορίου και στήριξη των καρτέλ με χαμένους τους μικρομεσαίους εμπόρους και τους καταναλωτές.
·         Φαινόμενα πείνας και ανέχειας παρόμοια της γερμανικής κατοχής του ‘40
·         Θανάτους και άλλων συμπολιτών μας, σαν αυτούς που εξωθήθηκαν στην αυτοκτονία υπό το βάρος των αβάσταχτων φόρων και της αναλγησίας του κράτους.

Την ίδια στιγμή η ανεργία έσπασε στη χώρα μας όλα τα μεταπολεμικά ρεκόρ, έχει φτάσει ήδη 24-25%, με την ανεργία των νέων στο εξωπραγματικό 52%, και προβλέπεται να φτάσει στο τέλος του χρόνου, το εφιαλτικό 28 - 30%. Οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων έχουν γενικευτεί εξαιτίας του στραγγαλισμού της αγοράς από τις τράπεζες και τις ανύπαρκτες αναπτυξιακές πολιτικές που μένουν μόνο στις προεκλογικές εξαγγελίες.
Ο δημόσιος και κοινωνικός πλούτος της χώρας ξεπουλιέται αντί «πινακίου φακής». Το τοπικό παράδειγμα του ξεπουλήματος της βόρειας Χαλκιδικής σε χρυσοθήρες φανερώνει την απληστία του κεφαλαίου για κέρδος ενάντια στο περιβάλλον αλλά και τις ανθρώπινες ζωές.
Η μείωση μισθών και συντάξεων, συνοδεύεται με τεράστια φορολογική επιβάρυνση. Ο υπεραυξημένος φόρος εισοδήματος και τα χαράτσια που τον συνοδεύουν, οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στα όρια της επιβίωσης και αυξάνουν τα ήδη χιλιάδες λουκέτα με ρυθμούς χιονοστιβάδας. Οι μειώσεις των μισθών και συντάξεων βυθίζουν την αγορά σε μεγαλύτερη ύφεση και οδηγούν περισσότερα καταστήματα μικρομεσαίων εμπόρων στο κλείσιμο, αφήνοντας εργαζόμενους στο δρόμο και εμπόρους στην πλήρη ανέχεια ωθώντας τους να προστεθούν στις ήδη χιλιάδες επιχειρήσεις που έκλεισαν όσο ακολουθείται η πολιτική της τρόικας και των φερέφωνων τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Επί 2,5 χρόνια βιώνουμε την πλήρη ανατροπή των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Έχουμε γυρίσει ένα αιώνα πίσω. Η απόγνωση, η απελπισία, και δυστυχώς οι αυτοκτονίες έχουν γίνει πλέον στοιχεία της καθημερινότητάς μας. Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής. 
Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι έμποροί πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, κάνοντας όλες τις απαραίτητες τομές για να νικήσουν οι αγώνες. Αυτό απαιτεί μια άλλη κατάσταση στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, με υπέρβαση του  υποταγμένου συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με αλλαγή των συσχετισμών. Με ενωτική προσπάθεια στη βάση, στα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συλλόγους, με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, με οριζόντιο συντονισμό των συνδικάτων, με αποφασιστικές μορφές πάλης, με συσπείρωση των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων.

Ζητούμενο σήμερα είναι ο παλλαϊκός – γενικός ξεσηκωμός με αποφασιστικούς αγώνες διαρκείας αλλά και σχέδιο, πρόγραμμα και προοπτική.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ - ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ, ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ

Ξαναπιάνουμε το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων και αγωνιζόμαστε για:
·         Να μην ψηφιστούν τα εφιαλτικά μέτρα των 20 δις
·         Να ακυρωθούν τα μνημόνια, η δανειακή σύμβαση και όλο το νομοθετικό πλαίσιο που σκλαβώνει τον λαό στην δικτατορία των αγορών
·         Αποδέσμευση της χώρας από την Τρόικα και τα επαχθή δάνεια. Διαγραφή του χρέους.
·         Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας
·         Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών και επιχειρήσεων. Υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας 
·         Υπεράσπιση των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων, των συντάξεων και των δικαιωμάτων μας. Κατάργηση  όλων των χαρατσιών που επιβλήθηκαν στον λαό. Απαγόρευση των απολύσεων, όχι στην εφεδρεία
·         Προστασία της δημόσιας παιδείας – υγείας – κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας 
·         Ουσιαστική προστασία για τους ανέργους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα Νομού Χαλκιδικής καλεί, σε συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων  που πραγματοποιούνται την επόμενη βδομάδα στον Πολύγυρο για τα μεγάλα ζητήματα της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Καλεί, όλους τους εργαζόμενους και ανέργους, τους μικρομεσαίους εμπόρους, τα σωματεία, τις συλλογικότητες αντίστασης και ανυπακοής, τις λαϊκές συνελεύσεις και τις επιτροπές ενάντια στα χαράτσια να συμμετέχουν στη Γενική Απεργία  και στο συλλαλητήριο.
Τετάρτη 26/9 στις 10:30 κτίριο Νομαρχίας
Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: