«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ



Τα εγκαίνια των εργασιών του 3ου Συνεδρίου Δικαίου του Τουρισμού ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου την Παρασκευή το απόγευμα στο Πόρτο Καρράς, στο Ν.Μαρμαρά.
 Θέμα του συνεδρίου που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου είναι τα  «Σύγχρονα νομικά κι αναπτυξιακά προβλήματα του ελληνικού τουρισμού».

Στο χαιρετισμό του ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, αναφέρθηκε στο...
τουριστικό προϊόν της Χαλκιδικής και τόνισε ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την αναπτυξιακή πορεία περιοχής.

«Ο τουρισμός είναι η εθνική μας προτεραιότητα χρειάζεται όμως στόχευση, μεθοδικότητα και σοβαρή και συνεχή προσπάθεια. Σύντομα θα έχουμε συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων σε επίπεδο Μακεδονίας και Θράκης  για την χάραξη κοινής τουριστικής πολιτικής με στόχο την ανάπτυξη του δωδεκάμηνου τουρισμού» είπε ο κ.Καράογλου.

Κατά τη διάρκεια της Α’ συνεδρίας  η καθηγήτρια Γεωπονικής ΑΠΘ, Όλγα Ιακωβίδου και η Δρ Αγροτικής Οικονομίας ΑΠΘ, Μαρία Αλεμπάκη μίλησαν για τις διαστάσεις της οινοτουριστικής εμπειρία από την οπτική γωνία των επισκεπτών και τον οινικό τουρισμό.
Η  επ.καθηγήτρια του τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ, Στέλλα Κωστοπούλου και ο επ.καθηγητής Δασολογίας ΑΠΘ, Δημήτρης Καραμανώλης, αναφέρθηκαν στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και διαχείριση των εθνικών δρυμών.

Κατά τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με τον αλιευτικό τουρισμό, τα τουριστικά λιμάνια και για το οικολογικό σήμα στα τουριστικά καταλύματα ως εργαλείο της περιβαλλοντικής πολιτικής της ΕΕ.

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκιδικής, το Τμήμα Νομικής Ε.Κ.Π.Α. και το Τμήμα Νομικής του Α.Π.Θ., με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

της Μαρίας Παπαδημητρίου
halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: