«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Η σημαία της ελευθερίας κυματίζει στη Θεσσαλονίκη - ΒΙΝΤΕΟ από την αναπαράσταση της απελευθέρωσης της πόλης

Η παρέλαση κινήθηκε από την οδό 26ης Οκτωβρίου και την Πλατεία της Δημοκρατίας στην περιοχή Βαρδάρη, μέχρι την οδό Καραολή και Δημητρίου και το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. 
Στη συνέχεια η πορεία έφθασε μέσω των οδών Βενιζέλου, Ολύμπου και Ίωνος Δραγούμη στην Πλατεία Ελευθερίας και...
από εκεί μέσω της Λεωφόρου Νίκης. Κατά τη διάρκεια της πορείας έγινε έπαρση της ελληνικής σημαίας στο Υπουργείο, τον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά και στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.
Γύρω στις 11.00 η ώρα η παρέλαση έφθασε στον Λευκό Πύργο όπου αξιωματικός του στρατού παρέδωσε την ελληνική σημαία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος με την σειρά του την παρέδωσε σε εύζωνο της προεδρικής φρουράς για να ακολουθήσει το τελετουργικό ξεδίπλωμά της προκειμένου να μην ακουμπήσει κάτω και να μην τσαλακωθεί. 
Στη συνέχεια εύζωνοι της προεδρικής φρουράς μετέφεραν τη σημαία στον Λευκό Πύργο ακολουθούμενοι από τους σημαιοφόρους μαθητές των σχολείων εν μέσω 21 κανονιοβολισμών από ξηρά και θάλασσα. Οι πολίτες από τα καραβάκια άναψαν πυρσούς.
Ακριβώς κάτω από τον Λευκό Πύργο οι εύζωνοι παρέδωσαν τη σημαία σε μαθητές της σχολής αξιωματικών σωμάτων οι οποίοι την πέρασαν πάνω από την παλαιά σημαία του 1912 η οποία προπορευόταν σε όλη τη διάρκεια της πορείας.
Στις 11.15 η σημαία είχε φθάσει στην κορυφή του Λευκού Πύργου. Έγινε παρουσίαση από το άγημα των ευζώνων και ακολούθησε η έπαρση της σημαίας ενώ σε όλη την πόλη αντήχησε ο εθνικός ύμνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: