«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Στην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των ΟΤΑ προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου σε σημερινή έκτακτή του συνεδρίαση. Το ψήφισμα έχει ως εξής:
«1. Το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στις αποφάσεις της Κυβέρνησης για την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των ΟΤΑ που είναι ουσιαστικά απολύσεις στους Δήμους και... στο Δημόσιο, κατ’ εντολή των δανειστών, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Δ.Ν.Τ., οι οποίες οδηγούν σε συρρίκνωση βασικών υπηρεσιών και τομέων, με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίησή τους.
2. Καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό να εκφράσουν την απόλυτη αντίθεσή τους σ’ αυτές τις πολιτικές και να υψώσουν το ανάστημά τους μέχρι την ανατροπή τους, γιατί κάθε απόλυση υπαλλήλου που κάλυπτε και καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων, οδηγεί τους Δήμους στην πλήρη αποδιοργάνωσή τους και αποδυνάμωση του στελεχιακού τους δυναμικού.
3. Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί την Κυβέρνηση να πάρει πίσω τις διαθεσιμότητες – απολύσεις.
4. Υιοθετεί τις αποφάσεις της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔΚΜ και αξιώνει:
α. την απόσυρση των αντισυνταγματικών διατάξεων που αφορούν τη Τοπική Αυτοδιοίκηση και ουσιαστικά σηματοδοτούν την κατάργησή της.
β. Εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του για την διαθεσιμότητα, η οποία σύμφωνα και με την τοποθέτηση του Δημάρχου είναι απαράδεκτη όχι μόνο γιατί πλήττει τους εργαζόμενους αλλά και επειδή αφαιρεί πολύτιμο προσωπικό από τους ήδη υποστελεχωμένους Δήμους. Ταυτόχρονα επιβάλλεται στους Δήμους να καταβάλλουν στους σε διαθεσιμότητα υπαλλήλους το 75% των αποδοχών τους χωρίς να εργάζονται.
γ. Η ΚΕΔΕ να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση σε προσφυγές ενώπιον των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Συνταγματικών Δικαστηρίων για τη κατάδειξη της αντισυνταγματικότητας του Ν.4093/12, ο οποίος έρχεται σε αντίθεση με το Ελληνικό Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Χάρτα Τοπικής Αυτονομίας.
δ. Την εκπόνηση από την ΚΕΔΕ άμεσα ενός ολοκληρωμένου επικοινωνιακού προγράμματος, με στόχο την ενημέρωση της κοινωνίας και την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την προσφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλους τους τομείς (Παιδεία, Αθλητισμός, Πολιτισμός Περιβάλλον, κ.λπ) η οποία σκόπιμα αποσιωπάται και διαστρεβλώνεται από πολλές πλευρές.
5. Τέλος εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Πολυγύρου κ. Αστέριο Ζωγράφο για την υλοποίηση των παραπάνω».
 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Αφού ξέρεις πόσο ωραίες ήταν γιατί δεν πήγες κι εσύ? ..ζηλιάρη-α