«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΜΙΤΤ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ -ΦΩΤΟ-



Στη 17η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΕΜΙΤΤ της Κωνσταντινούπολης συμμετέχει και φέτος ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής της Χαλκιδικής.

Η Διεθνής Έκθεση  ΕΜΙΤΤ 2013 συγκεντρώνει φέτος 4.500 συμμετέχοντες από 70 χώρες και κάθε χρόνο αντλεί το αυξημένο ενδιαφέρον τοπικών και ξένων επιχειρήσεων του τουρισμού. Η ΕΜΙΤΤ είναι η πέμπτη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στον κόσμο και...
πέρυσι προσέλκυσε 128.000 επισκέπτες. Τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Αργεντινή.

Για τη Χαλκιδική κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική λόγω του έντονου ενδιαφέροντος των  Tούρκων για διακοπές στην περιοχή.
Με πρωτοβουλία και μέριμνα του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής της Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδοχείων, ταξιδεύει και για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας, το “Ελληνικό Πρωινό”, με στόχο αφενός να ενισχύσει την παρουσία της περιοχής στην έκθεση, αφετέρου να λειτουργήσει πιλοτικά και για μία γενικότερη προσπάθεια “εξαγωγής” του concept και ενσωμάτωσής του στην προσπάθεια προβολής και προώθησης των ελληνικών προορισμών και του ελληνικού τουριστικού και ξενοδοχειακού προϊόντος.

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.

Στο μεταξύ, φέτος στην έκθεση συμμετέχει από την Ελλάδα και ο δήμος Πάργας, καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Τούρκους να την επισκεφθούν λόγω της καταγωγής του Ιμπραήμ Πασά, του Βεζύρη στην τηλεοπτική σειρά "Muhteşem Yüzyıl" (δηλ. της σειράς Σουλεημάν ο Μεγαλοπρεπής) που παίζεται με επιτυχία στην Τουρκία για τρίτη χρονιά.

halkidikinews.gr

Από την περιοχή του Ağrı Dagi, δηλαδή του όρους Αραράτ, στα σύνορα Τουρκίας, Αρμενίας και Ιράν, εκπρόσωποι του δήμου έφεραν στην ΕΜΙΤΤ ομοίωμα της κιβωτού του Νώε, η οποία πιστεύεται ότι βρίσκεται ακόμα εκεί…

Προϊόντα και τουρισμός από την Καππαδοκία


Μοναδικά γλυκά και τυριά από περιοχές της κεντρικής Τουρκίας


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: