«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ν.ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ



Το νέο δωδεκαθέσιο δημοτικό σχολείο στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παρόντες στην εκδήλωση των εγκαινίων του σχολείου, η κατασκευή του οποίου υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ,  ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής Γ. Γιώργος, ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδος Δ. Ιορδανίδης, ο πρώην δήμαρχος Καλλικράτειας Ι. Γεωργαλάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης της Π.Ε. Χαλκιδικής Δ. Μήτσιου, Χ. Σαρόγλου και Δ. Τζηρίτης, ο... περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης της Π.Ε. Χαλκιδικής Απ. Πάνας (που εκπροσώπησε και τον Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αθ. Καρούντζο) καθώς και ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γ. Κελεσίδης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής Θ. Ταπανίδης και λοιπές αρχές του τόπου.
«Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία είναι πολύ ευτυχές το γεγονός ότι παραδίδεται ένα πρότυπο,  σύγχρονο σχολείο στην υπηρεσία των κατοίκων της Χαλκιδικής. Αξίζουν συγχαρητήρια στις υπηρεσίες τόσο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής όσο και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που δούλεψαν πολύ σκληρά και εντατικά για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα στηρίξουμε τόσο τη λειτουργία όσο και τη συντήρηση αυτού του σχολείου» υπογράμμισε στο πλαίσιο της εκδήλωσης των εγκαινίων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη «που στήριξε με όλες του τις δυνάμεις την αποπεράτωση αυτού του έργου», αλλά και το Δήμαρχο Νέας Προποντίδος Δ. Ιορδανίδη και τον πρώην δήμαρχο Καλλικράτειας Ι. Γεωργαλά για τη συμβολή τους.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος τόνισε ότι «πρόκειται για το πρώτο διδακτήριο από μια σειρά διδακτηρίων που θα εγκαινιαστούν το επόμενο διάστημα στο Δήμο Νέας Προποντίδας. Συνεχίζουμε εντατικά τη συστηματική προσπάθεια, σε συνεργασία με τους Δήμους και τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, για να ενισχύσουμε τις υποδομές σε έργα σχολικής στέγης και να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες εκπαίδευσης σε όλη τη Χαλκιδική».
O Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής- Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Πάνας, σε δήλωσή του ανέφερε:
«Η επίσημη λειτουργία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Καλλικράτειας, αποτελεί μια θετική εξέλιξη για τη Δημοτική Ενότητα Καλλικράτειας. Η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ 2007-2013, από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής (ΝΑΧ), ήταν αυτή που ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για την υλοποίηση του έργου.
Το κτιριακό όμως πρόβλημα στην Καλλικράτεια δεν τελειώνει εδώ. Επιτακτική ανάγκη είναι η ολοκλήρωση του Λυκείου Ν. Καλλικράτειας. Εκεί θα αξιολογήσουνε την πραγματική συμβολή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής (ΠΕΧ)».
halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: