«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Η Χαλκιδική αρωγός στην τουριστική εκπαίδευση

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής και η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, από τις αρχές του 2013 αποδεικνύουν εμπράκτως τη βούλησή τους να συνδράμουν στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, συμμετέχοντας σε κάθε δράση που οργανώνεται από εκπαιδευτικούς φορείς.
Στις 1-5 Απριλίου το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας – μέλος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής με σύμφωνο συνεργασίας – οργάνωσε την... «Εβδομάδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου» με στόχο την προσέγγιση του Πανεπιστημίου με την κοινωνία και την ανάπτυξη αμφίδρομης επικοινωνίας με αυτή. Μέλη του Δ.Σ. του Τουριστικού Οργανισμού και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

Στα πλαίσια του πολυσυνεδρίου “Money & Show” που οργανώνεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε στις 13 Απριλίου η ημερίδα του opentourism. Το Opentourism είναι μία εκδήλωση κοινωνικής δικτύωσης για ανθρώπους που αγαπούν τον τουρισμό με στόχο το άνοιγμα του τουρισμού στην κοινωνία. Το θέμα της ημερίδας ήταν: Προβολή και Μάρκετινγκ Προορισμών μέσα από τη Συλλογικότητα Τοπικών Φορέων και Οργανισμών. Για το παράδειγμα της Χαλκιδικής μίλησε ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κος Γρηγόρης Τάσιος, για τη Θεσσαλονίκη ο κος Σπύρος Πέγκας, εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων ενώ την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης και την Turkish Airlines εκπροσώπησε ο κος Στέφανος Χατζημανώλης.

Στις 19 Απριλίου ο εκπαιδευτικός όμιλος ΙΕΚ ΞΥΝΗ παρουσίασε τις δυνατότητες της τουριστικής βιομηχανίας σε μια ημερίδα με θέμα: Τουρισμός – Μια πρόκληση με προοπτική. Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Πρόεδρος κος Τάσιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κος Ιωάννης Γιώργος, οι οποίοι μίλησαν για τις προοπτικές του τουρισμού της περιοχής.

Εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής συμμετέχει στην «Ημέρα Καριέρας» που οργανώνεται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, προτρέποντας τους φοιτητές να επικοινωνήσουν με τους επιχειρηματίες της περιοχής ανοίγοντας διαύλους μελλοντικής συνεργασίας.

Εκτός της εκπαιδευτικής της δράσης, η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής χορήγησε ένα σεβαστό ποσό στην Επαγγελματική Σχολή Μακεδονίας (πρώην Ο.Τ.Ε.Κ. Περαίας)  για την αγορά πρώτων υλών που θα χρησιμοποιηθούν στα εργαστήρια της πρακτικής άσκησης των σπουδαστών.

Τέλος, η Χαλκιδική συμμεριζόμενη τους σύγχρονους προβληματισμούς σχετικά με το περιβάλλον, συμμετέχει ως μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στο μεσογειακό πρόγραμμα περιβαλλοντικής πιστοποίησης ShMILE II, για τη διάδοση του οικολογικού σήματος ECO LABEL. Εκπρόσωποι της Χαλκιδικής ήδη συμμετείχαν στις συναντήσεις της οργανωτικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκαν στη Νίκαια, τη Σαρδηνία, την Τυνησία και την Ιορδανία ενώ οι αντίστοιχοι εταίροι του προγράμματος αναμένεται να επισκεφθούν τη Χαλκιδική τον Ιούνιο, λίγες εβδομάδες μετά το τέλος των εκπαιδευτικών σεμιναρίων που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του προγράμματος σε ξενοδόχους της Ένωσης.

traveldailynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: