"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει (ΝEWSLETTER No 22)

  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
Διοργάνωση ημερίδας το Σάββατο 1η Ιουνίου 2013 και ώρα 18.30 στο συνεδριακό του κέντρο στον Πολύγυρο, θα πραγματοποιήσει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής με θέμα «Ελαιόλαδο και σωστή Διαχείριση». Προσκαλούνται οι παραγωγοί, έμποροι, τυποποιητές λαδιού αλλά και όσοι ενδιαφέρονται, να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν την ημερίδα. Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί και...
θα αναλυθεί η σωστή διαδικασία από τη συγκομιδή της ελιάς και ελαιοκαρπού έως την τυποποίηση του ελαιολάδου. Εισηγητές της ημερίδας θα είναι η κα Χριστοπούλου Έφη και η κα Λαζαράκη Μαρία, δύο καταξιωμένες κυρίες από το διεθνές συμβούλιο ελαιολάδου (ΔΣΕ), γευσιγνώστριες παρθένου ελαιολάδου και αναγνωρισμένες εκπαιδεύτριες του ΔΣΕ.

  • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στην προσπάθειά του να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού μας που πλήττονται από την πρωτοφανή κρίση που όλοι βιώνουμε, ενημερώνει τα μέλη του ότι θα συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) το οποίο έχει δημιουργήσει μια ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων επιχειρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα, με σκοπό τη δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας και ανάπτυξης.Η συμβουλευτική υποστήριξη είναι δωρεάν για την κάθε επιχείρηση και χωρίς οποιαδήποτε μελλοντική υποχρέωση για την υποστήριξη που θα τη λάβει. Τα πεδία στα οποία παρέχεται η συμβουλευτική υποστήριξη εστιάζουν στα σημαντικότερα θέματα λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων (π.χ. οργάνωση, χρηματοδότηση, μάρκετινγκ κ.α.).Καλούνται όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται, να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν την δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη. Οι επιχειρήσεις που θα επιλεχθούν θα προωθηθούν στους κατάλληλους συμβούλους του δικτύου, ανάλογα με το πρόβλημα της επιχείρησης και την ειδικότητα των συμβούλων.Η συμπληρωμένη αίτηση, θα αποστέλλεται στη συνέχεια στο fax 210-3838027 ή θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση diktyo@imegsevee.gr. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη στο ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στο τηλέφωνο 210 8837188 (κκ. Ηλίας Γεωργόπουλος και Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης) και στην ιστοσελίδα www.imegsevee.gr και www.diktyo.imegsevee.gr, καθώς και στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής στο τηλ. 2371024200 κα Τζηρίτη.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι προτίθεται να πραγματοποιήσει σεμινάρια ΛΑΕΚ μικρών επιχειρήσεων (1 -25 άτομα), Τεχνικού Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 90,00€) και Γ΄ κατηγορίας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 40,00 €) επικινδυνότητας και σεμινάρια ΕΦΕΤ για «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 80,00€). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Πολύγυρο στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου, όσο και σε οποιαδήποτε περιοχή της Χαλκδικής, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων. Βασική προϋπόθεση για τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια είναι να είναι ταμειακά ενήμεροι για το τρέχον έτος (2013) στα μητρώα του Επιμελητηρίου και να έχουν καταβάλλει το ανάλογο κόστος του σεμιναρίου. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail.: info@epichal.gr), υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Οι αιτήσεις συμμετοχής υπάρχουν αναρτημένες και στο site του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr.

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Μετεγκατάσταση μεταποιητικών επιχειρήσεων σε Βιομηχανικές Επιχειρηματικές Περιοχές (Β.Ε.ΠΕ.) και Επιχειρηματικά Πάρκα»

Στόχος του συγκεκριμένου Προγράμματος αποτελεί η ενίσχυση της μετεγκατάστασης των παραγωγικών επιχειρήσεων σε ΒΙΠΕ, ΒΙΠΑ, ΒΙΟΠΑ, Τεχνοπόλεις ή άλλες μορφές ΒΕΠΕ καθώς και σε Επιχειρηματικά Πάρκα (ΕΠ). Επιπρόσθετα το παρόν πρόγραμμα στοχεύει στην δημιουργία οικονομιών κλίμακας, για τις επιχειρήσεις που θα μετεγκατασταθούν, δεδομένου ότι θα λειτουργούν πλέον σε οργανωμένους χώρους. Το ποσοστό της Δημόσιας Χρηματοδότησης για όλες τις δαπάνες ανέρχεται σε ποσοστό 50% για όλη την Ελληνική Επικράτεια. H ιδιωτική συμμετοχή του δικαιούχου της ενίσχυσης θα αποδεικνύεται με την εξόφληση των παραστατικών. Η διάρκεια υλοποίησης – ολοκλήρωσης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται η 31.3.2015. Ενισχύονται έργα από 30.000,00€ έως 400.000,00€. Στις επιλέξιμες προς επιδότηση δαπάνες περιλαμβάνονται οι επενδύσεις σε πάγια και οι άυλες επενδύσεις . Συγκεκριμένα οι επενδύσεις σε πάγια περιλαμβάνουν : 1. Ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων , 2. Αγορά υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων, διαρρύθμιση και επέκταση αυτών , 3. Δημιουργία δικτύων παροχής στο νέο χώρο εγκατάστασης, 4. Αναγκαίες ειδικές εγκαταστάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της επιχείρησης στον καινούριο χώρο παραγωγής, 5. Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, 6. Προμήθεια και εγκατάσταση τυχόν νέου αναγκαίου παραγωγικού & βοηθητικού εξοπλισμού, εξοπλισμού μηχανοργάνωσης λογισμικού και εξοπλισμού εξοικονόμησης ενέργειας (ΑΠΕ), ενώ οι άυλες δαπάνες περιλαμβάνουν : 7. Ενέργειες μετεγκατάστασης, 8. Ενέργειες σχετικές με την υπαγωγή της επένδυσης, 9. Ενέργειες σχετικές με μελέτες για την εγκατάσταση των μηχανημάτων στην νέα θέση και την έκδοση της άδειας λειτουργίας στη νέα θέση εγκατάστασης. Περίοδος Υποβολής από 15/4/2013 έως 31/5/2013 μέσω του δικτυακού τόπου (ιστοσελίδα) www.ependyseis.gr , www.ependyseis.gr/mis .


  • ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Τέλος στις φορολογικές δηλώσεις για τους φορολογούμενους που αποκτούν εισόδημα από μία πηγή βάζει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που δίδεται τις προσεχείς ημέρες σε δημόσια διαβούλευση. Ο νέος κώδικας φορολογίας εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα προβλέπει νέο σύστημα παρακράτησης φόρου για μισθωτούς, αύξηση της προκαταβολής φόρου 90% για όλους τους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις, ενώ οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβληθούν το 2014 πριν τον Απρίλιο.

  • ΥΠ.ΟΙΚ.: ΜΕΧΡΙ 12 ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Με ελάχιστη δόση τα 15 ευρώ και μέγιστο αριθμό δόσεων τις 100 θα μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους στην εφορία 2.500.000 οφειλέτες. Προϋπόθεση για την ένταξη στη ρύθμιση, η δήλωση του συνόλου των περιουσιακών τους στοιχείων (κινητή και ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής). Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά. Ο αριθμός των δόσεων για οφειλέτες φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες μπορεί να φθάσει έως και τις 100 στις περιπτώσεις των φορολογουμένων που αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά στο πρόγραμμα των 48 δόσεων. Οι αιτήσεις υπαγωγής στο εν λόγω πρόγραμμα μπορούν να υποβληθούν έως και τις 31-12-2013. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 15 ευρώ.

  • ΥΠ.ΟΙΚ.: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Υποχρεωτική θα είναι φέτος η ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης για όλους τους φορολογουμένους, συμπεριλαμβανομένων και των συνταξιούχων, σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη.

  • ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΤΟΥ 2012
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα πάρει από τις τράπεζες τα στοιχεία για τα έσοδα των φορολογουμένων από τόκους το 2012, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Συνεπώς, οι πολίτες δεν θα χρειασθεί να χάσουν χρόνο και να ταλαιπωρηθούν, πηγαίνοντας στις τράπεζες για να πάρουν τα σχετικά στοιχεία. Για τις περιπτώσεις πολλών δικαιούχων σε ένα τραπεζικό λογαριασμό, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι θα πρέπει οι ίδιοι να αποφασίσουν ποιος θα δηλώσει τους τόκους. Επίσης, για μία ακόμα αφορά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΚΕΠ ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΝΑΤ

Μέσω Διαδικτύου θα μπορούν να πάρουν τις βεβαιώσεις των συντάξεών τους για τα ποσά που καταβλήθηκαν το έτος 2012, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΝΑΤ . Οι συνταξιούχοι μπορούν να λάβουν τις βεβαιώσεις για φορολογική χρήση, από τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που είναι ενεργές στους ιστότοπους του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΝΑΤ. Η χορήγηση βεβαιώσεων μέσω διαδικτύου εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος. Παράλληλα, τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, σε συνεργασία του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται η έκδοση εγκυκλίου, σύμφωνα με την οποία, οι συνταξιούχοι των τριών παραπάνω ταμείων που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ.


  • ΝΕΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ 1,63 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΟΥ
ΝΕΑ ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία  ύψους 1,63 δισ. ευρώ δημιούργησαν 147.180 επιχειρήσεις στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου εφέτος, εξέλιξη που καταδεικνύει το οξύ ταμειακό πρόβλημα και την αδυναμία των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις τους. Σύμφωνα με στοιχεία, που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, τα ληξιπρόθεσμα χρέη των νομικών προσώπων αυξήθηκαν από 35,4 δισ. ευρώ στο τέλος τους 2012 σε 36 δισ. ευρώ τον εφετινό  Ιανουάριο, σε 36,3 δισ. το Φεβρουάριο, σε 36,5 δισ. το Μάρτιο, ενώ τον Απρίλιο άγγιξαν τα 37 δισ. ευρώ.

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 66 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2013

Στο διάστημα αυτό ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο (1,023 εκατ.), σημειώνοντας αύξηση κατά 4,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Παρά ταύτα, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο πρώτο τρίμηνο του έτους μειώθηκαν κατά 3,7% σε σχέση με πέρυσι. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μείωση των εισπράξεων από τους κατοίκους των χωρών της Ε.Ε. των «27» κατά 20,8%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 183 εκατ. ευρώ, ενώ αντίθετα οι εισπράξεις από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της Ε.Ε. διαμορφώθηκαν στα 209 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2013 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 18,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Ωστόσο, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο, στο πρώτο τρίμηνο του έτους, εμφάνισε πλεόνασμα 66 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
  • ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΤΤ & Ρroton Bank
Πωλήσεις των μη συστημικών τραπεζών, του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Νέας Proton Bank, επιχειρεί το ΤΧΣ σε επενδυτές από το διεθνές επενδυτικό περιβάλλον και την Ελλάδα, με την προσδοκία να λάβει πίσω μέρος των κρατικών κεφαλαίων που έχουν χρησιμοποιηθεί για την επανακεφαλαιοποίησή τους. Καταληκτική ημερομηνία για την πιθανή εξεύρεση ενδιαφερόμενων επενδυτών για την εξαγορά των δύο μη συστημικών τραπεζών είναι η 15η Ιουλίου 2013, σύμφωνα με το νέο μνημόνιο. Σε περίπτωση κατά την οποία δεν καταστούν δυνατές οι πωλήσεις του Νέου ΤΤ και της Νέας Proton Bank, θα εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές ποια συστημική τράπεζα θα μπορούσε να απορροφήσει την κάθε μία από τις δύο τράπεζες ή και τις δύο μαζί.

ΥΦΕΣΗ 4,5% ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΕΦΕΤΟΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤτΕ

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή η ετήσια έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική από το διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ), κ. Γ. Προβόπουλο. Η ΤτΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει ότι η ύφεση της οικονομίας θα κυμανθεί φέτος κοντά στο -4,5% του ΑΕΠ, προβλέπει επίσης ανάκαμψη από το 2014 και μείωση της ανεργίας από το 2015.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ πρωτοβουλία, με τη συμμετοχή και της Ιταλίας, για την επίλυση του ακανθώδους προβλήματος της ανεργίας των νέων εκδηλώθηκε χθες στο Παρίσι εν όψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 28 Ιουνίου. Το γενικό πλαίσιο του γαλλογερμανικού σχεδίου «Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ανάπτυξη και την απασχόληση» στηρίζεται σε τρεις άξονες: στην πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε δάνεια, στην ανάπτυξη της κατάρτισης και την γεωγραφική κινητικότητα. Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι εντός του Ιουνίου θα ξεκινήσει η υλοποίηση δύο νέων προγραμμάτων της με κοινοτική χρηματοδότηση 146 εκατ. ευρώ, τα οποία στοχεύουν στην καταπολέμηση της αυξανόμενης ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους. Το ένα πρόγραμμα αφορά την είσοδο στην αγορά εργασίας και συνδυάζει την εκπαίδευση με πεντάμηνη άσκηση επαγγέλματος σε επιχειρήσεις για 45.000 νέους ανέργους έως 29 ετών. Το δεύτερο πρόγραμμα προβλέπει την κατάρτιση 1.000 νέων ανέργων έως 29 ετών σε συνθήκες εργασίας.
ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΑΖΟΥΣΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ
Πλήρη καταγραφή και αποτελεσματικό διαχειριστικό έλεγχο στα εθνικά κληροδοτήματα το ύψος των οποίων εκτιμάται σε 10 δισ. ευρώ και επίσπευση των διαδικασιών ώστε εντός διετίας οι σχολάζουσες κληρονομιές εάν δεν βρεθούν οι κληρονόμοι, να περνούν στα χέρια του Δημοσίου, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον «Κώδικα Κοινωφελών Περιουσιών» που τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση. Σήμερα εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 3.000 σχολάζουσες κληρονομιές αξίας 4 δισ. ευρώ και 15.000 εθνικά κληροδοτήματα ύψους 10 δισ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος τόσο των σχολαζουσών κληρονομιών όσο και των κοινωφελών περιουσιών παραμένει αναξιοποίητο, καθώς η διαδικασία εκκαθάρισης μιας σχολάζουσας κληρονομιάς μπορεί να κρατήσει από 10 έως και 30 χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι η απώλεια εκατομμυρίων ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό, η μη εκτέλεση κοινωφελών έργων και σκοπών (νοσοκομεία, γηροκομεία, σχολεία, μουσεία) καθώς και η μη χορήγηση υποτροφιών.

  • ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ & ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ
Τρίτη από το τέλος έρχεται η Ελλάδα μεταξύ 36 χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) σε ό,τι αφορά στο πόσο «ικανοποιημένοι» είναι οι Έλληνες από τη ζωή τους. Η αρνητική αυτή κατάταξη δικαιολογείται από το γεγονός ότι οι Έλληνες δουλεύουν πολύ περισσότερες ώρες απ’ ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, πληρώνονται λιγότερο, ενώ γενικότερα στους περισσότερους σχετικούς δείκτες η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ. Σε χειρότερη θέση από τους Έλληνες βρίσκονται οι Πορτογάλοι και οι Ούγγροι, ενώ στην κορυφή βρίσκονται οι Ελβετοί.

ΕΕ: ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Οι έντονες αντιρρήσεις που εξέφρασαν τα κράτη-μέλη οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην απόφαση να αποσύρει τις προτάσεις της, σχετικά με τους νέους κανόνες για τη διάθεση ελαιόλαδου στα εστιατόρια. Τον Ιούνιο του 2012 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προτείνει, νέους κανόνες για την προστασία των καταναλωτών από την απάτη, σχετικά με την ποιότητα του ελαιόλαδου. Σύμφωνα με τους κανόνες αυτούς, από 1η Ιανουαρίου 2014, τα εστιατόρια θα έπρεπε να σερβίρουν το ελαιόλαδο σε φυάλες μίας χρήσης και όχι σε δοχεία ή μπολ που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί. Ωστόσο, η Επιτροπή δέχθηκε σκληρή κριτική για τις προτάσεις της, κυρίως απο τα κράτη-μέλη του βορρά, τα οποία υποστήριξαν ότι οι νέοι κανόνες αποσκοπούν στην προστασία των ελαιοπαραγωγικών χωρών του νότου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: