"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΦΕΥΓΕΙ … ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (ΕΠΑΝ)ΕΡΧΟΝΤΑΙ …

Η αιφνίδια σύλληψη του γενικού γραμματέα και του 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής ξάφνιασε πολύ κόσμο. Είναι πράγματι εντυπωσιακό να οδηγούνται με τέτοιο τρόπο στη Δικαιοσύνη κατά τη διάρκεια της θητείας τους κάποιοι που έχουν εκλεγεί άμεσα από το λαό. Εάν έχουν διαπράξει αυτά για τα οποία κατηγορούνται θα πρέπει να τιμωρηθούν με τις αυστηρότερες ποινές που προβλέπει για τα συγκεκριμένα αδικήματα ο νόμος.
Η κίνηση αυτή - με τις...
όποιες πολιτικές προεκτάσεις συνεπάγεται - έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών εκ μέρους της κυβέρνησης που έχουν σαν στόχο να δημιουργήσουν στον πολίτη ένα αίσθημα ασφάλειας και εφαρμογής του νόμου προς κάθε κατεύθυνση. Και είναι αλήθεια ότι σε ένα βαθμό έχει βελτιωθεί η εικόνα των μεγάλων πόλεων σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε πριν από 2 – 3 χρόνια. Είναι κάτι που η κυβέρνηση το πιστώνεται.

Αυτές βέβαια οι ενέργειες, όσο θεαματικές ή και ουσιαστικές και αν είναι, δεν μπορούν να κάνουν τον έλληνα να ξεχάσει τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει εξ αιτίας της τεράστιας οικονομικής κρίσης που βιώνουμε. Η σύλληψη οποιουδήποτε εγκληματία, όποιος και αν είναι αυτός, δεν σβήνει τη φτώχεια, την ανεργία, την απόγνωση που ζούνε εκατομμύρια συμπολίτες μας. Οι «δάφνες» από μια επιτυχία της Αστυνομίας, ακόμη και σαν αυτή που παρακολουθούμε από χθες, μαραίνονται πολύ γρήγορα. Όταν η τηλεόραση κλείνει, το μυαλό μας γυρίζει πάλι στη ζοφερή πραγματικότητα.

Η κοινωνία έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της. Έρχεται χειμώνας και οι υποχρεώσεις αυξάνονται δραματικά, όταν την ίδια στιγμή τα εισοδήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας (όσων δεν βρίσκονται ήδη σε απόλυτη ένδεια και εξαθλίωση) δεν επαρκούν ούτε για να αγοράσει τρόφιμα για τα παιδιά του. Οι αναρίθμητοι φόροι σε συνδυασμό με τους χαμηλότατους μισθούς και συντάξεις αλλά και με τον ουσιαστικό αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των ελεύθερων επαγγελματιών δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για το μέλλον. Και φυσικά η όποια βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών ή δεικτών, όσο και αν αναγνωρίζουμε ότι αποτυπώνει μια προσπάθεια που γίνεται για το συμμάζεμα των δημοσίων οικονομικών, δεν έχει καμιά άμεση θετική συνέπεια στις ζωές των ανθρώπων. Κάποιες φορές μάλιστα αυτή η σχέση λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα. Όσο δηλαδή βελτιώνονται οι δείκτες αυτοί τόσο χειροτερεύει το βιοτικό επίπεδό μας.

Λέγοντας όλα αυτά ούτε αγνοώ την πολύ δύσκολη συγκυρία που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση ούτε και πιστεύω ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις. Το αντίθετο μάλιστα. Όπως όλοι, θέλω να πιστεύω, οι έλληνες αγωνιώ και εύχομαι να πετύχει στο έργο της. Γιατί η επιτυχία της θα σημαίνει αλλαγή προς το καλύτερο και για τον ίδιο το λαό. Αλλά στην προσπάθεια αυτή που γίνεται δεν θα πρέπει να ταυτίζεται ή να συγχέεται η πιστή εφαρμογή των εντολών της τρόικας με την πρόοδο και την ευημερία του κόσμου. Οι οποίες μάλιστα εντολές δεν έχουν πείσει κανέναν ότι εντάσσονται σε ένα οργανωμένο σχέδιο διάσωσης της χώρας αλλά αντίθετα δίνουν την εντύπωση ότι έχουν περισσότερο τιμωρητικό χαρακτήρα.

Έχοντας λοιπόν υπ’ όψιν τους ότι για να επιτύχει η εγχείρηση θα πρέπει να επιζήσει και ο ασθενής, οι κυβερνώντες οφείλουν άμεσα να αποκλείσουν ρητά και κατηγορηματικά τη λήψη οποιουδήποτε νέου μέτρου, να επιτύχουν σύντομα την αποδέσμευση της χώρας από την πολιτική κηδεμονία των δανειστών και φυσικά να θέσουν οι ίδιοι, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες του Κράτους αλλά και τις αντοχές του λαού, ένα αυστηρό, δύσκολο και επίπονο πρόγραμμα διάσωσης αλλά και ανάπτυξης, το οποίο όμως θα εξασφαλίζει πρώτιστα την επιβίωση αυτών που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση αλλά και συνολικότερα της ελληνικής κοινωνίας.


ΘΩΜΑΣ ΚΑΠΛΑΝΗΣ

Πρώην Δήμαρχος Πολυγύρου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο. Απλά και κατανοητά

Ανώνυμος είπε...

οι υπόλοιποι στο νομό μας γιατί δεν μιλάνε έτσι καθαρά αλλά μας ταράζουν στα "ναι μεν αλλά"; δεν τρώμε πια άχυρο, να το ξέρουν αυτοί που θα μας ζητήσουν πάλι την ψήφο μας.