«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Διαμαρτυρία Γονέων & Κηδεμόνων: Χωρίς δάσκαλο η Συκιά

Η 5η τάξη του Δημοτικού Σχολείου Συκιάς εδώ και ένα μήνα δεν έχει δάσκαλο για να διδάξει στα παιδιά.
Οι γονείς ζήτησαν ενημέρωση από το σχολείο και η απάντηση που πήραν είναι πως δάσκαλος δεν υπάρχει και πως θα πρέπει να περιμένουν να προκηρυχτούν νέες θέσεις για την συγκεκριμένη περιοχή και... τελικά  να δούν εάν θέλει κάποιος εκπαιδευτικός να έρθει να διδάξει στα παιδιά τους.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απέστειλε επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό.


Αξιότιμε κ. Υπουργέ, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Συκιάς σας εύχεται δύναμη και κουράγιο για το νέο σχολικό έτος 2013-2014 και προσβλέπει στη λύση του προβλήματος που υπάρχει στο σχολείο μας .

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς και μέχρι σήμερα τα παιδιά της Ε΄ Τάξης Δημοτικού Σχολείου Συκιάς έχουν χάσει δεκάδες ώρες μαθημάτων που δεν θα καλυφτούν ποτέ μιας και έχουμε φτάσει στο τέλος του δεύτερου μήνα λειτουργίας του σχολείου .

Από την πρώτη κιόλας μέρα της σχολικής χρονιάς τα παιδιά βρίσκονται μετέωρα καθώς:



Πρώτον :
η άφιξη της εκπαιδευτικού καθυστέρησε περίπου δύο εβδομάδες.



δεύτερον:
αφού εμφανίστηκε τα παιδιά ενημερώθηκαν ότι είχε ήδη αποσπαστεί και τις επόμενες μέρες θα έφευγε με αποτέλεσμα το κλίμα να είναι «ανάλαφρο» και ακατάλληλο για μάθημα.


Τρίτον:
Μέτα από μια εβδομάδα και χωρίς οι Γονείς των μαθητών της Ε΄ Τάξης να ενημερωθούν , η εκπαιδευτικός ,χωρίς κάνεις να καλύψει την θέση της ,κλήθηκε να πάει στη θέση που είχε αποσπαστεί στο Παλιούρι Χαλκιδικής και τα παιδιά παρέμειναν στο σχολείο παρακολουθώντας μάθημα σε μικρότερες τάξης


Τέταρτον :
Μέτα από αποχή των μαθητών από το σχολείο για δύο μέρες η εκπαιδευτικός επανήλθε στην θέση της για να ξαναφύγει εκ νέου -μετά από δύο εβδομάδες ακριβώς - στις 21.10.13 πάλι χωρίς καμία ενημέρωση και με αποτέλεσμα η θέση να μείνει και πάλι κενή .


Η χρονιά μέχρι τώρα κύλησε με πολύ υπομονή από την πλευρά των Γονέων οι οποίοι όμως έχουν τώρα αποφασίσει να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί άλλο ο εμπαιγμός των παιδιών τους.

Γνωρίζοντας ότι ,δεν είναι δυνατή η αποχώρηση αποσπώμενου εκπαιδευτικού από το σχολείο πριν από την αντικατάσταση του από άλλο εκπαιδευτικό, μόνιμο ή προσωρινό αναπληρωτή, ώστε να μη διακόπτεται η διδασκαλία των μαθημάτων,αποφάσισαν να απέχουν τα παιδιά τους από το σχολείο μέχρι να καλυφτεί ή θέση της εκπαιδευτικού καθώς και σε ένδειξη διαμαρτυρίας να παρελάσουν την 28η Οκτωβρίου με πανό που θα αναγράφει «θέλουμε δάσκαλο» άλλα και με μαύρα περιβραχιόνια.
Στηριζόμενοι στην ευαισθησία σας -για το καλό πάντα των παιδιών μας- που δεν έχουν ανάλογες εναλλακτικές λύσεις με τα παιδιά των πόλεων όπως ιδιωτικά φροντιστήρια που θα μπορούσαν να καλύψουν τα κενά τους , σας παρακαλούμε να προβείτε στην κάλυψη της κενής θέσης του εκπαιδευτικού της Ε΄Τάξης του Σχολείου μας

Περιμένουμε με αγωνιά τις ενέργειες σας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων .



ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
Δημοτικού Σχολείου Συκιάς


halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: