«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σας ενημερώνει (NEWSLETTER No 42)

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού – Εξωστρέφεια», το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ, διοργανώνει νέο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις... εξαγωγικές επιχειρήσεις και τις εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου κύκλου σεμιναρίων με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2013. Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 40 ώρες και η επιδότηση 5€/ώρα μεικτά ανά συμμετέχοντα. Μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρηματίες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά εταιρία πέντε (5) άτομα, ενώ ο αριθμός συμμετεχόντων στο ενημερωτικό πρόγραμμα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 25. Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται καθώς και την αίτηση συμμετοχής που πρέπει να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι, στο site του Επιμελητηρίου www.epichal.gr και στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου 23710 24200, 24300 υπόψιν κου Μήντου Δημητρίου.

  • 1.143 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΠΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα ΙΙ»
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013, η διαδικασία υποβολής των προτάσεων για το Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα ΙΙ». Υπεβλήθησαν ηλεκτρονικά (μέσω διαδικτύου), 1143 επενδυτικές προτάσεις, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε  137.884.012,14 €, με δημόσια δαπάνη που αντιστοιχεί σε 59.962.702,25 € και υπερκαλύπτει  κατά 2 φορές τον αρχικό προϋπολογισμό του προγράμματος (30 εκ.ευρώ). Στο πρόγραμμα υπέβαλλαν πρόταση 575 πολύ μικρές, 371 μικρές, 146 μεσαίες και 51 μεγάλες επιχειρήσεις. Από αυτές, 155 επιχειρήσεις συμμετέχουν σε 49 συνεργατικά σχήματα. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας νέων και υφιστάμενων, κυρίως μεταποιητικών, μικρομεσαίων αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων. Οι επενδυτικές προτάσεις που υπεβλήθησαν προέρχονται ένα ευρύ πεδίο οικονομικών δραστηριοτήτων (κατασκευές, παροχή υπηρεσιών, χονδρεμπόριο, υγεία, πολιτισμός), κάτι που επιβεβαιώνει την ευελιξία του προγράμματος. Στόχος του υπουργείου είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η ένταξη των επιτυχόντων στο πρόγραμμα. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποβλήθηκαν 295 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 37.590.436,47 € και ύψος δημόσιας δαπάνης 17.024.744,31 €.
  • ΣΕ ΙΣΧΥ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ e – ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Σε ισχύ είναι από τις αρχές του 2013 η λειτουργία της εφαρμογής  «Ηλεκτρονική πληρωμή οφειλών προς το Επιμελητήριο» και «Ψηφιακές Υπηρεσίες Ηλεκτρονικού Επιμελητηρίου», από το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής. Με την λειτουργία των  ηλεκτρονικών αυτών εφαρμογών το Επιμελητήριο στοχεύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει στις επιχειρήσεις – μέλη του. Μέσω του e- Επιμελητήριο μπορούν τα μέλη του να προβαίνουν στην ηλεκτρονική συμπλήρωση και υποβολή αιτημάτων για την έκδοση διοικητικών εγγράφων από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, καθώς και στην on line ενημέρωση του χρήστη για τυχόν οφειλή και on line εξόφλησή της μέσω πιστωτικής κάρτας, χωρίς να σπαταλούν χρόνο και να επισκέφτονται τα γραφεία του Επιμελητηρίου για να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους.
  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 2η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ LEADER» ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Δημοσιοποιήθηκε η 2η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER με Φορέα Υλοποίησης (Ομάδα Τοπικής Δράσης) την Εταιρεία μας, με την επωνυμία: «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε. – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ)». Με την παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος καλούνται οι ενδιαφερόμενοι (υποψήφιοι δικαιούχοι) να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στο πλαίσιο του Μέτρου 41: «Στρατηγική τοπικής ανάπτυξης». Οι τίτλοι των κατηγοριών Υπομέτρων και Δράσεων του τοπικού προγράμματος, οι αντίστοιχοι δυνητικοί τελικοί δικαιούχοι αυτών, καθώς και οι αντίστοιχες ενδεικτικές πιστώσεις Δημόσιας Δαπάνης των δράσεων στις οποίες αναφέρεται η παρούσα πρόσκληση, είναι : α) ΥΠΟΜΕΤΡΟ L123 : Αύξηση της αξίας των γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων , (β) ΥΠΟΜΕΤΡΟ L311 : Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες, (γ) ΥΠΟΜΕΤΡΟ L312 : Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων, (δ) ΥΠΟΜΕΤΡΟ L313:Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων , (ε) ΥΠΟΜΕΤΡΟ L321:Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό , (στ) ΥΠΟΜΕΤΡΟ L323:Διατήρηση και αναβάθμιση της αγροτικής κληρονομιάς. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στο συνολικό κόστος ποσού 3.169.998,21 € και η ενδεικτική δημόσια δαπάνη (κοινοτική ή εθνική συμμετοχή) στο ποσό 1.856.665,77 €. Η επιδότηση ανέρχεται στο 50% του προϋπολογισμού της επένδυσης . Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των επενδυτικών προτάσεων είναι η  31η Οκτωβρίου 2013 και ώρα 14:00μμ. Τόσο οι επενδυτικές προτάσεις, όσο και η παρούσα πρόσκληση και τα παραρτήματα αυτής (Αναλυτική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, Ενημερωτικό υλικό, Υπόδειγμα του φακέλου υποψηφιότητας, Κριτήρια επιλεξιμότητας & επιλογής, Πίνακας τιμών μονάδας για κατασκευαστικές εργασίες, κλπ),  υποβάλλονται και διατίθενται στην έδρα της Ο.Τ.Δ.: Πολύγυρος, 22ας Απριλίου και  Μακεδονίας γωνία Τ.Κ. 63100, τηλ. 2371024407 & 2371024507. Για την παραλαβή της δεν προβλέπεται κόστος. Επίσης, είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Ο.Τ.Δ.: www.anetxa.gr.

  • ΦΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ ΜΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 13% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Βιβλία εσόδων-εξόδων θα τηρούν από το 2014 περίπου 1 εκατομμύριο αγρότες, καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εισοδήματός τους. Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, ο φόρος θα υπολογίζεται επί των καθαρών εσόδων από το πρώτο ευρώ. Βάση θα αποτελούν τα τιμολόγια και οι κοινοτικές αποζημιώσεις-ενισχύσεις. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι θα υπάρξουν περιορισμένες εξαιρέσεις από την τήρηση βιβλίων, οι οποίες θα αποφασιστούν μέχρι το τέλος του 2013. Θα αφορούν κυρίως όσους αποκτούν εισοδήματα της τάξης των 1.500-3.000 ευρώ το χρόνο. Το καθαρό γεωργικό εισόδημα που θα δηλωθεί το 2015 (εισοδήματα 2014) θα φορολογηθεί ολόκληρο με 13%, καθώς καταργείται το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ. Επίσης, οι αγρότες θα προκαταβάλλουν και φόρο 55% για το επόμενο έτος, όπως ακριβώς ισχύει για επιχειρήσεις και επιτηδευματίες.

  • ΙΝΕ/ΓΣΕΕ : ΜΕΣΑ ΣΕ 3  ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΘΗΚΑΝ 1.000.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Πάνω από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας χάθηκαν την περίοδο 2010- 2013, η ανάκτηση των οποίων είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί τα επόμενα 20 χρόνια. Στην εκτίμηση αυτή καταλήγει έρευνα του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ, για την απασχόληση και
ανεργία, που επιμελήθηκε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου, καθηγητής Σάββας Ρομπόλης. Η πρόβλεψη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ είναι ότι η ανεργία κατά μέσο όρο το 2013 θα διαμορφωθεί στο επίπεδο του 29% από 24,4% (2012), 17,7% (2011) και 12,5% (2010). Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσιάζονται στην Ενημέρωση του ΙΝΕ, οι άνεργοι το δεύτερο τρίμηνο 2013 ήταν 1.350.435 άτομα και οι απασχολούμενοι 3.632.200 άτομα. Η κατανομή της απασχόλησης κατά θέση στο επάγγελμα έχει ως εξής: Μισθωτοί (63%), αυτοαπασχολούμενοι με προσωπικό (6,7%), αυτοαπασχολούμενοι χωρίς προσωπικό (25,5%), βοηθοί στην οικογενειακή επιχείρηση (4,9%).

  • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ
Από τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοινώνεται ότι από την 1.11.2013 επανέρχεται το μέτρο της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου για όλους τους εργοδότες που συστηματικά αποφεύγουν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και να προχωρήσουν σε τακτοποίηση των οφειλών τους προς το Ίδρυμα, σε εφαρμογή του άρθρου 17 του ν.3846/2010. Επισημαίνεται ότι το μέτρο της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου είχε αρθεί μέσω της από 2.8.2013 απόφασης του Ιδρύματος, προκειμένου οι οφειλέτες εργοδότες να μπορέσουν να υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης. Τονίζεται ιδιαίτερα, ότι για τους εργοδότες αυτούς θα ληφθούν σωρευτικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για την εξασφάλιση των απαιτήσεων του Ιδρύματος.

·       ΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΡΕΥΜΑ ΦΕΡΝΕΙ  «ΛΟΥΚΕΤΑ» ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Κύμα πτωχεύσεων ενεργοβόρων βιομηχανιών και απώλειες που κυμαίνονται από 95 εκατ. ευρώ ετησίως έως τα 474 εκατ. ευρώ σε όρους προστιθέμενης αξίας και από περίπου 2.000 ως 9.600 θέσεις εργασίας σε όρους απασχόλησης μπορεί να επιφέρει η επιβάρυνση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος εξαιτίας των ρύπων, αν η κυβέρνηση δεν λάβει μέτρα αντιστάθμισης του έξτρα κόστους, όπως σε άλλες χώρες της Ευρώπης.Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει μελέτη του ΙΟΒΕ για τις οικονομικές επιπτώσεις από τη μετακύλιση του κόστους αγοράς δικαιωμάτων ρύπων στις τιμές του ρεύματος, που ανακοινώθηκε χθες. Η μελέτη προειδοποιεί για κλείσιμο ή μετεγκατάσταση βιομηχανιών, καθώς η ανταγωνιστικότητά τους υποσκάπτεται εξαιτίας των επιβαρύνσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, που αποτελεί σημαντική παράμετρο του κόστους τους.

·       ΥΠ.ΟΙΚ.: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΚΟ
Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καλούνται να επιστρέψουν και μάλιστα εντόκως, στο Δημόσιο, δεκάδες επιχειρήσεις που στις χρήσεις 2003 και 2004 προχώρησαν στο σχηματισμό αφορολόγητων αποθεματικών, σύμφωνα με κατεπείγουσα εγκύκλιο. Πρόκειται, ουσιαστικά, για τα ποσά του φόρου εισοδήματος που δεν κατέβαλαν οι εν λόγω επιχειρήσεις λόγω του σχηματισμού των αποθεματικών, τα οποία έχουν κριθεί από την ΕΕ ως  παράνομες κρατικές ενισχύσεις και πρέπει να επιστραφούν με τόκο.

·       ΜΕΙΩΣΗ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Μειώθηκε εκ νέου το Σεπτέμβριο το απόθεμα των καταθέσεων των νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες, κάτι που αποδίδεται στις αυξημένες πληρωμές φόρων. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας οι καταθέσεις των νοικοκυριών εμφάνισαν το Σεπτέμβριο μείωση της τάξης του 1 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Αύγουστο και διαμορφώθηκαν στα 135,7 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία της ΕΚΤ, που εμφανίζουν διαφοροποίηση σε σχέση με αυτά που δημοσιεύει η Τράπεζα της Ελλάδος, καταδεικνύουν πως από το τέλος του 2008 έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2013, οι συνολικές απώλειες καταθέσεων στην Ελλάδα είναι της τάξεως των 75,3 δισ. ευρώ. Είναι αξιοσημείωτο ότι καμιά άλλη χώρα δεν έχει καταγράψει αντίστοιχη μείωση των καταθέσεών της για τόσο μακρύ χρονικό διάστημα.

·       ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Την διαδικασία βεβαίωσης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την λήψη αναγκαστικών μέτρων σε βάρος των οφειλετών που περιλαμβάνουν και κατασχέσεις, προβλέπει η απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση (Αριθ. Φ.80000/οικ.25379)/312/29.8.2013). Μάλιστα, στην απόφαση αναφέρεται ρητά ότι, μερική εξόφληση της οφειλής χωρίς υπαγωγή σε καθεστώς ρύθμισης δεν αναστέλλει τη διαδικασία λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.

·       "ΑΝΟΙΞΕ" ΤΟ Taxisnet ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Εσόδων, κος Χάρης Θεοχάρης, επιβεβαίωσε  τη λειτουργία από την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, της εφαρμογής του Taxisnet για την υποβολή αίτησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης,  για την περίοδο Φθινόπωρο 2013 - Χειμώνας 2014. Οι φορολογούμενοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις με τα στοιχεία τους, προκειμένου να τους καταβληθεί η προκαταβολή του 25% του επιδόματος  πετρελαίου θέρμανσης ώστε να προχωρήσουν σε αγορά πετρελαίου θέρμανσης, ενώ με τις αγορές ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης που θα ακολουθούν και την ηλεκτρονική κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών θα πιστώνεται σταδιακά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το υπόλοιπο 75% του επιδόματος. 
·       ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ : ΣΤΗΝ 72η ΘΕΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ
Η Ελλάδα ανέβηκε στην 72η από την 89η θέση πέρυσι στην κατάταξη 189 χωρών από την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank) με βάση το επιχειρηματικό κλίμα. Όπως σημειώνει η έκθεση Doing Business 2014 της Παγκόσμιας Τράπεζας, η κατάταξη των χωρών έγινε με βάση 10 δείκτες που καταγράφουν τον αριθμό των διαδικασιών, τον χρόνο και το κόστος για τη σύσταση και τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Ειδικότερα, οι δείκτες αφορούν στην έναρξη λειτουργίας των επιχειρήσεων, τη λήψη κατασκευαστικών αδειών, την προμήθεια ηλεκτρισμού, την καταγραφή της περιουσίας, την πρόσβαση σε δανεισμό, την προστασία των επενδυτών, την πληρωμή φόρων, το διασυνοριακό εμπόριο, την ισχύ των συμβολαίων και την εκκαθάριση πτωχευμένων επιχειρήσεων. Την υψηλότερη θέση έχει η Ελλάδα όσον αφορά στο κριτήριο της έναρξης επιχειρήσεων (36η θέση) και στο διασυνοριακό εμπόριο (52η). Αναλυτικά, η θέση της Ελλάδας σε σχέση με τα άλλα κριτήρια είναι η εξής: Πληρωμή φόρων (53η), πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργειας (61η), λήψη κατασκευαστικών αδειών (66η), προστασία των επενδυτών (80η), πρόσβαση σε πιστώσεις (86η), εκκαθάριση (87η), ισχύς των συμβάσεων (98η) και καταγραφή περιουσίας (161η). Πιο φιλική χώρα για τις επιχειρήσεις στην κατάταξη της ΠΤ είναι η Σιγκαπούρη, ακολουθούμενη από το Χονγκ Κονγκ.

·       ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014

Την επόμενη εβδομάδα, το πιθανότερο την επόμενη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, "ανοίγει" από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η ηλεκτρονική εφαρμογή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014, τα οποία πρέπει να εξοφληθούν μέχρι το τέλος του έτους. Για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ο φορολογούμενος θα πρέπει να βάλει τα στοιχεία του στην ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, να τυπώσει τη φόρμα με τα τέλη κυκλοφορίας που του αντιστοιχούν και με αυτό το έγγραφο να πληρώσει το ποσό στην τράπεζα. Σημειώνεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 για πολλούς χιλιάδες φορολογούμενους θα περιέχουν και το φόρο πολυτελείας του 2013. Όπως πέρυσι, δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ έχει καταργηθεί και το αυτοκόλλητο σήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: