«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Τίμησαν τους Αετούς των Ιμίων !

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, παρευρέθηκε σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Πεσόντων  Αξιωματικών στα Ίμια!
Η τελετή για τους Αετούς των Ιμίων που έπεσαν την 31η Ιανουαρίου 1996, Υποπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου ΠΝ, Υποπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση ΠΝ και Αρχικελευστή Εκτορα Γιαλοψού ΠΝ  τελέστηκε στη...

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗΤΗ



Ένα διώροφο πέτρινο σχολείο του 19ου αιώνα, στον παλιό οικισμό της Νικήτης Χαλκιδικής, που στέγασε για πολλά χρόνια το σχολείο της περιοχής, θα μετατραπεί σε Εκθετήριο Λαογραφίας και Ιστορίας.
Περισσότερα από 1.500 αντικείμενα, όπως εργαλεία τεχνιτών, αγροτικά είδη, αντικείμενα οικιακής χρήσης, υφαντά και στολές, όλα προϊόν δωρεάς κατοίκων της περιοχής, θα βρουν στέγη στο Εκθετήριο.
Το σχολείο, όπου θα στεγαστεί, βρίσκεται στο...

Και επίσημα στον ΠΑΟΚ ο Ολίσε

Την απόκτηση του Σεκού Ολίσε με την μορφή δανεισμού από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανακοίνωσε την Πέμπτη (31/1) η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με την PFC CSKA Moscow  για τον δανεισμό, ως τις 30.06.2013, του ποδοσφαιριστή Sekou Jabateh Oliseh.
O Sekou Oliseh, που επέλεξε το Νο 62 για τη φανέλα του,  γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1990 στην Monrovia της Λιβερίας και...

Αγώνας Βόλλευ απόψε για τον ΑΟΠ


Το "Αγώι" ξυπνάει τον αγωγιάτη...

Δεν άντεξε την "προσβολή" της τελευταίας τρύπας στον "ζουρνά" (της πολιτικής) το ΚΚΕ και έτσι έβαλε τον κομματικό του στρατό να καταλάβει το γραφείο του Βρούτση...

Το κόμμα που κατρακύλησε στο 4,5% (έχει και πιο κάτω σφοι...) μετά την περίοδο περισυλλογής αποφάσισε να μιμηθεί τις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρήθηκε τελικά "πετυχημένη" μια και το έφερε αυτό το μόρφωμα στην θέση της Αξ. Αντιπολίτευσης...

Έτσι η νέα τακτική του ΚΚΕ και...

Λιγότεροι εισακτέοι, στα ύψη οι βάσεις με το σχέδιο «Αθηνά»


Απογειώνονται φέτος οι βάσεις. Με το υπουργικό μαχαίρι, χωρίς το εργαλείο της βάσης του 10 το οποίο άφησε στο ράφι ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, χειρουργεί σήμερα την ανώτατη εκπαίδευση αφαιρώντας όχι μόνο «λίπος» από περίπου 80 Τμήματα ΤΕΙ, 20 Τμήματα ΑΕΙ, αλλά και «σάρκα» από τις Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Σπουδές και 3 περιφερειακά Πανεπιστήμια (Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας) που σβήνουν από το...

Καιρός να τελειώνει το επάγγελμα ΠΑΜΕ...

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα
προβλήματα των εργαζομένων.
Οι προπηλακισμοί και οι καταστροφές στη δημόσια περιουσία μόνο θλίψη προκαλούν.
Λυπάμαι, γιατί κάποιοι με στόχο τη...

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι και ο Αμπντούλ Καμαρά


Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι ο Αμπντούλ Καμαρά, ο οποίος αποκτήθηκε δανεικός από την Σοσό μέχρι το τέλος της σεζόν με οψιόν αγοράς. "Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με την FC Sochaux-Montbéliard για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή Abdoul Razzagui Camara ως τις 30.06.2013, ενώ παράλληλα διατηρεί και το δικαίωμα απόκτησης του μετά τη λήξη του δανεισμού", αναφέρει η ανακοίνωση.
Ο ίδιος δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ:
"Ξέρω πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο ΠΑΟΚ στην Ελλάδα. Αντιμετώπισα την...

ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΑΚΑΡΟΝΙΩΝ, ΦΕΤΑΣ ΚΑΙ ΛΑΔΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

Ο Δήμος Σιθωνίας είναι φορέας του προγράμματος  δωρεάν διανομής τροφίμων.
Οι δικαιούχοι μπορούν να παραλαμβάνουν τις ποσότητες που δικαιούνται σε μακαρόνια, φέτα και λάδι από τη Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 από το Δημαρχείο και τις κατά τόπους Κοινότητες.

ΚΟΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΔΟΕ ΚΑΙ ΠΟΕΔ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ 800 ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι ο Ιτάνζ

Και επισήμως παίκτης του ΠΑΟΚ είναι ο Ιτάνζ. Ο Γάλλος τερματοφύλακας υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών και από την Πέμπτη (31/1) θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει την απόκτηση του Charles Itandje. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο συνεργασίας  για τα επόμενα 2,5 χρόνια.
Ο Γάλλος τερματοφύλακας, γεννημένος στις 2 Νοεμβρίου 1982, έκανε σπουδαία καριέρα με την ομάδα της...

ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΑ

Tην πρώτη θέση στην κατηγορία των 15-18 ετών απέσπασε η συμμετοχή της Β' Λυκείου του ΓΕΛ Ν. Τρίγλιας στο Διαγωνισμό της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «Άρσις» με θέμα «Οι κοινότητες προλαμβάνουν τη νεανική βία» που...

ΕΜΙΤΤ 2013 Κωνσταντινούπολη – Το Ελληνικό Πρωινό Χαλκιδικής στο παρθενικό του ταξίδι...


Οργανωμένη, επαγγελματική και αποτελεσματική ήταν η παρουσίαση της Χαλκιδικής στη διεθνή έκθεση τουρισμού EMITT 2013, στην Κωνσταντινούπολη. 
 Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε ως εκθέτης με σύγχρονο αυτόνομο περίπτερο 35 τ.μ. όπου προβλήθηκαν τα νέα promo video, διενεμήθη υλικό στα Τούρκικα και παρουσιάστηκε το Ελληνικό Πρωινό Ξ.Ε.Ε. - Τοπικού Συμφώνου Χαλκιδικής από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.
 Πάνω από 60 επιχειρηματίες, τουριστικοί πράκτορες, στελέχη και φορείς της Χαλκιδικής προώθησαν τον...

Ανακοίνωσε Βούκιτς ο ΠΑΟΚ

Παίκτης του ΠΑΟΚ για τον επόμενο 1,5 χρόνο θα είναι ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Σέρβος που αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος μετά την υπογραφή του συμβολαίου του αναχώρησε για την πατρίδα του και θα ενσωματωθεί στις υποχρεώσεις του «δικεφάλου» τη Δευτέρα.
Ο Βούκιτς την τελευταία διετία αγωνίστηκε στην Παρτίζαν έχοντας 34 συμμετοχές και 16 γκολ, ενώ κατά το παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα της...

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ημερίδα της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Χαλκιδικής: "Προοπτικές Ανάπτυξης & Απασχόλησης".



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: "Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ"

 Η Επιχειρηματικότητα είναι Νοοτροπία;
Στο ερώτημα αυτό θα κληθούν να απαντήσουν ο καθηγητής και συγγραφέας κ. Δημήτρης Μπουραντάς καθώς και ένα πάνελ επιχειρηματιών,
την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013, στις 5.30 μμ, στη Θεσσαλονίκη, στο ΤΗΕ ΜΕΤ ΗΟΤΕL, στην εκδήλωση που διοργανώνουμε με τον Τομέα Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών της ΕΕΔΕ-Τμήμα Μακεδονίας.
Στο πάνελ, το οποίο θα συντονίσει η δημοσιογράφος κα Ειρήνη Νικολοπούλου, θα συμμετάσχουν οι κκ. :...

Επίσκεψη βουλευτών της Ν.Δ. στο Ε.Κ.


ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Στη χορήγηση αδειών υπαίθριου στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου για το έτος 2013 προχωρά ο Δήμος Πολυγύρου.
Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν άδεια υπαίθριου εμπορίου πλανόδιου ή στάσιμου στους χώρους που επιλέχθηκαν θα πρέπει να προσέλθουν στο Δήμο μέχρι και 31-1-2013, υποβάλλοντας αίτηση συνοδευόμενη από τα δικαιολογητικά και αποδεικτικά της ιδιότητάς τους της Α΄ φάσης, που αναφέρονται παρακάτω...

ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο Σύλλογος Γυναικών Νέων Μουδανιών «Απάμεια», υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Προποντίδας, θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά τη μοναδική κινητή έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Τεχνολογίας από 25 Μαρτίου έως και 26 Απριλίου στον...

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ν.ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ



Το νέο δωδεκαθέσιο δημοτικό σχολείο στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παρόντες στην εκδήλωση των εγκαινίων του σχολείου, η κατασκευή του οποίου υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ,  ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής Γ. Γιώργος, ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδος Δ. Ιορδανίδης, ο πρώην δήμαρχος Καλλικράτειας Ι. Γεωργαλάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης της Π.Ε. Χαλκιδικής Δ. Μήτσιου, Χ. Σαρόγλου και Δ. Τζηρίτης, ο...

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ωδή στην Απελευθέρωση για τα 100 χρόνια ελεύθερης Χαλκιδικής.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Χαλκιδικής παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση του έργου «Ωδή στην απελευθέρωση».
Πρόκειται για ένα πρωτότυπο έργο εμπνευσμένο από γεγονότα που διαδραματίστηκαν την περίοδο 1912 – 2012 στην περιοχή μας και είναι αφιερωμένο στους αγωνιστές της απελευθέρωσης.
Η παραγωγή που έργου είναι του θιάσου «ΕΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μιλτιάδη Μαρέτα. Συμμετέχουν επαγγελματίες ηθοποιοί, μουσικοί και πολιτιστικοί φορείς.
Η παράσταση του έργου θα δοθεί στο Δημοτικό θέατρο Πολυγύρου το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 ώρα 8 το βράδυ με είσοδο δωρεάν.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Γιώργος προσκαλεί όλους τους...

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΠΑΜΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ (5.00-7.00)

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι δύο πρώτες για το 2013 δράσεις για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου. Για τις επόμενες δύο Παρασκευές ανοίγουν δύο νέοι κύκλοι δράσεων με γενικούς τίτλους «Συντροφιά με τους ζωγράφους» και «Συντροφιά με τους ποιητές».
Συγκεκριμένα:
Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013
Συντροφιά με τους ζωγράφους: Paul Klee
Η δράση απευθύνεται σε παιδιά όλων των τάξεων Δημοτικού Σχολείου.
Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2012...

Ερώτηση του Γ.Δριβελέγκα, στη Βουλή, για το τελωνείο των Ν.Μουδανιών

Προς: Tον κ. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής
Διακυβέρνησης

κ. Υπουργέ

Πληροφορούμαστε ότι η επιτροπή του υπουργείου σας, για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, εισηγείται την υποβάθμιση του Τελωνείου των Ν. Μουδανιών του Νομού Χαλκιδικής από τελωνείο Β΄ Τάξης σε τελωνείο Γ΄ τάξης ή ακόμα και σε Τοπικό Τελωνειακό Γραφείο. Προφανώς, η επιτροπή, αγνοεί ότι το τελωνείο Ν. Μουδανιών, είναι το...

Δήλωση του Α.Πάνα για τα εγκαίνια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Καλλικράτειας

O Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής- Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάνας Απόστολος, έκανε την εξής δήλωση για τα εγκαίνια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Καλλικράτειας:
«Η επίσημη λειτουργία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Καλλικράτειας, αποτελεί μια θετική εξέλιξη για τη Δημοτική Ενότητα Καλλικράτειας.
Η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ 2007-2013, από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής (ΝΑΧ), ήταν...

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΤΡΕΜΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΕΜΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!


(17-1-1939   -    28- 1- 2008 )
Μια Δευτέρα, όπως αυτή που ξημερώνει σήμερα, εκοιμήθη πριν από 5 χρόνια ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο άνθρωπος που κατάφερε το ακατόρθωτο:...

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Έλεος πια με τον λαϊκισμό ...

Πείτε μας :

Σε ποιο μέρος της γής , σε ποια αστική , λαϊκή η άλλου είδους δημοκρατία , το κράτος θα επέτρεπε να υπάρχουν    "μεγάλοι οφειλέτες" στο δημόσιο και την ίδια στιγμή θα άφηνε ΑΠΕΙΡΑΧΤΕΣ τις καταθέσεις τους στις τράπεζες ;;;
Τί ακριβώς θέλετε να πετύχετε από αυτό το ΜΗ ΘΕΜΑ ;;;
Οι δανειστές έπρεπε να πιέσουν και για αυτό ;;;
Δεν έπρεπε το οποιοδήποτε οικονομικό επιτελείο ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης να...

Πέντε καυτά μέτωπα στο δρόμο Σαμαρά

Το απόγευμα της Παρασκευής ήταν ξεχωριστό για το Μέγαρο Μαξίμου. Η περιπέτεια των 7 ημερών από την απεργία στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια της οποίας εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρήθηκαν ή υποχρεώθηκαν σε μεγάλες δαπάνες για να μετακινούνται στην εργασία τους, έβαινε προς λήξη. Η επιστράτευση των απεργών στο Μετρό ήταν...

Πρωτιά ΝΔ σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις - Τρίτη η Χρυσή Αυγή - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σαμαράς(ΒΙΝΤΕΟ)


Τέλος χρόνου για τους αιώνιους φοιτητές - Διαγράφονται στα 8 χρόνια!

- Πάνω απο 18.000 φοιτητές έχει διαγράψει τα τελευταία χρόνια το ΤΕΙ Αθήνας
- Προβλέπεται διαγραφή από τα μητρώα για όσους είναι άνω των 26

Τελειώνει ο χρόνος για χιλιάδες φοιτητές που παραμένουν εδώ και χρόνια στα μητρώα των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σύμφωνα με τις νέες θεσμικές διατάξεις για τα ΑΕΙ, με διαγραφή απειλείται άμεσα όποιος φοιτητής συμπληρώνει το 8ο έτος σπουδών σε τετραετή προγράμματα σπουδών, ή δέκα σε...

Πάμε για τρεις κάλπες το 2014;

Το σενάριο της «τριπλής κάλπης» τον Ιούνιο του 2014, εξετάζουν πολύ σοβαρά στους σχεδιασμούς τους οι κυβερνητικοί εταίροι.
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός για τη στάση «αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης» που έχει επιλέξει η ΔΗΜ.ΑΡ., ενώ ικανοποίηση επικρατεί για τη σταθεροποίηση, έστω και σε χαμηλότερα επίπεδα του ΠΑΣΟΚ.
Όπως αναφέρει στην εφημερίδα Real News κορυφαίος υπουργός που συζήτησε πρόσφατα το...

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ο Roberto Carlos στην Τούμπα!

Ενας υψηλός προσκεκλημένος θα βρίσκεται αύριο το απόγευμα στις κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας, Roberto Carlos!
Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ, αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. German Chistyakov και εκμεταλλευόμενος τη διήμερη διακοπή της προετοιμασίας με την ομάδα της Anji θα ταξιδέψει αύριο για τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να...

Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΜΙΤΤ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ -ΦΩΤΟ-



Στη 17η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΕΜΙΤΤ της Κωνσταντινούπολης συμμετέχει και φέτος ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής της Χαλκιδικής.

Η Διεθνής Έκθεση  ΕΜΙΤΤ 2013 συγκεντρώνει φέτος 4.500 συμμετέχοντες από 70 χώρες και κάθε χρόνο αντλεί το αυξημένο ενδιαφέρον τοπικών και ξένων επιχειρήσεων του τουρισμού. Η ΕΜΙΤΤ είναι η πέμπτη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στον κόσμο και...

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Πώς θα γίνει η παρακράτηση φόρου για τα εισοδήματα του 2013

Διευκρινίσεις για την παρακράτηση φόρου και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα από μισθούς, ημερομίσθια, συντάξεις και λοιπές παροχές από 1η Ιανουαρίου 2013 δίνει, με εγκύκλιό του, το υπουργείο Οικονομικών.

Αναλυτικά η ΠΟΛ. 1010:

Ι. ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ...

«Νοιαζόμαστε - Ανακυκλώνουμε» εκδήλωση από το 1ο Γυμνάσιο Πολυγύρου (βίντεο- φωτογραφίες)

Tο 1ο Γυμνάσιο Πολυγύρου με την Περιβαλλοντική ομάδα του διοργανώσε σήμερα με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, με θέμα: 
 «Νοιαζόμαστε : Ανακυκλώνουμε»
Η εκδήλωση απευθυνόταν σε οποιονδήποτε επιθυμούσε να γνωρίσει περισσότερα πράγματα για την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης.
Η εκδήλωση περιλάμβανε μικρό θεατρικό από τους μαθητές, τραγούδια και...

ΣΤΕΚΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

Πέντε μήνες λειτουργίας συμπληρώνει το ΣΤΕΚΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον Πολύγυρο, όπου οι κάτοικοι της πόλης προσφέρουν και ανταλλάσσουν είδη ένδυσης και υπόδησης. 
Ο αριθμός των εθελοντριών γυναικών που υλοποιεί την δράση αυξάνεται συνεχώς ενώ και η κοινωνία του Πολυγύρου έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια. 
Το ΣΤΕΚΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ φιλοξενείται στο παλαιό δικαστικό μέγαρο, στο κέντρο της πρωτεύουσας, και λειτουργεί τρεις μέρες την εβδομάδα, τη Δευτέρα και την Πέμπτη από τις 10.00 π.μ. έως τις 12.00 μ.μ. και την Τρίτη από τις 5.00 μ.μ. έως τις 7.00 μ.μ..

poligiros.gr

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΠΑΜΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ (5.00-7.00)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012:
«ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ»

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013, στις 5.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί, η δεύτερη για φέτος, δράση για παιδιά, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, με τίτλο «Γνωριμία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και τα βιβλία της».
Οι δράσεις για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή απόγευμα και θα ανακοινώνονται κάθε δύο εβδομάδες ώστε οι γονείς να μπορούν να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους στη βιβλιοθήκη.

Πρόγραμμα λειτουργίας:...

Παρέμβαση Καρανάσιου για την προτεινόμενη υποβάθμιση του τελωνείου Ν. Μουδανιών

Το κρίσιμο ζήτημα της προτεινόμενης υποβάθμισης πολλών τελωνείων που λειτουργούν στην Κεντρική Μακεδονία, συζήτησαν Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με τον Δ/ντη του γραφείου του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Οι Βουλευτές, Χαλκιδικής Ευθύμης Καρανάσιος, Ημαθίας Απ. Βεζυρόπουλος, Κιλκίς Γεωργ. Γεωργαντάς και Πέλλας Διον. Σταμενίτης, ζήτησαν να επανεξεταστεί ο σχεδιασμός της αρμόδιας επιτροπής που εισηγείται την υποβάθμιση των τελωνείων, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του...

ΝΕΟ Δ. Σ. ΚΑΙ Ε.Ε. ΤΟΥ ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ 2013-2014

Από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη Γεν. Συνέλευση της Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2013 αναδείχθηκαν νέα όργανα διοικήσεως για τη διετία 2013 και 2014 η σύνθεση των οποίων έχει ως εξής :....

Υποβάθμιση Τελωνείου Ν.Μουδανιών




Το Δ.Σ της Ένωσης Εμπόρων και Επαγγελματιών συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου με θέμα ΄΄Πρόταση της Επιτροπής του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την αξιολόγηση των δομών του Υπουργείου Οικονομικών( Υποβάθμιση Τελωνείου Ν.Μουδανιών Χαλκιδικής)΄΄, σύμφωνα με την οποία  προβλέπεται η αναδιοργάνωση και...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Χαλκιδικής
σας προσκαλούν στην Ετήσια Εορταστική Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί
την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ.
στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου

Στην εκδήλωση θα γίνει κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας καθώς
και...

Επιτάξεις και πράσινα άλογα...

Μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για επίταξη στο μετρό, και τα τρόλεϊ -που μέχρι πριν λίγο κινούνταν κανονικά- αποσύρονται από τους δρόμους του λεκανοπεδίου...

Οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς πραγματοποιούν από το πρωί τις προγραμματισμένες τους στάσεις εργασίας (σε ηλεκτρικό και τραμ από 12.00 έως 16.00 - στα λεωφορεία από 11.00 έως 17.00), ωστόσο αναμένονται αποφάσεις για συνέχιση των κινητοποιήσεων τους και μετά τις ώρες λήξεως των στάσεων.
Προφανώς οι κύριοι της...

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Κοινωνική προσφορά από τον Αγ. Νικόλαο Χαλκιδικής στην "Κιβωτό του Κόσμου"

Οι κάτοικοι του  Αγ. Νικολάου βλέποντας τις καθημερινές ανάγκες των συνανθρώπων μας, αποφάσισαν να συγκεντρώσουν κάποιες προμήθειες για την «Κιβωτό του Κόσμου».
Συνεχίζουμε την κίνηση αυτή συγκεντρώνοντας – μακαρόνια , λάδι, όσπρια, απορρυπαντικά, εβαπορέ γάλα κ.α. στο κτίριο  της...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2013

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013 ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ  
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ SITE  www.ktimatomesites-chalkidikis.com  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ
ΗΜΕΡΑ   :  ΤΕΤΑΡΤΗ  06-02-2013
ΩΡΑ         :        17.30 

Βγήκαν στους δρόμους οι αγρότες

Παρά την έντονη βροχόπτωση από νωρίς το πρωί, δεκάδες τρακτέρ αγροτών από την Ημαθία έχουν ήδη παραταχθεί στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία οδό και...

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΝΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Την καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψε σήμερα το απόγευμα στις 18:30 η ΝΟΔΕ ΝΔ Χαλκιδικής στα γραφεία της στον Πολύγυρο, παρουσία πλήθους στελεχών και φίλων του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ.
Το φλουρί για την ιστορία, το έτυχε ο Δήμος Σιθωνίας. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό και ελπιδοφόρο.

Προηγήθηκε συζήτηση για οργανωτικά θέματα και οι λεπτομέρειες της Ημερίδας που θα πραγματοποιήσει η ΝΟΔΕ το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου και...

Aγώνες στίβου στην Νικήτη 3-2-2013

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ ΞΗ
Xειμερινής Ημερίδας στίβου
Στη Νικήτη Χαλκιδικής
(Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013)

Από τον Γυμναστικό Σύλλογο «η Σιθωνία» με τηνσυνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής και υπό την αιγίδα του δήμου Σιθωνίας, προκηρύσσεται και διοργανώνεται Χειμερινή ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΒΟΥ, με την συμμετοχή αθλητών-τριών από συλλόγους της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής :...

Και όμως ακόμα και τώρα μπορεί να ικανοποιήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα ο Α. Σαμαράς...

'Όταν δήλωνε ότι θα κάνει ΜΙΑ μόνο εξεταστική για το ΠΩΣ φτάσαμε στο μνημόνιο είχε την στήριξη ΟΛΩΝ των Ελλήνων (καλά ... πλήν των ΤΟΤΕ ΠΑΣΟΚων και σήμερα ΣΥΡΙΖΑίων ΟΠΑΔΩΝ)...

Και πέρασε ο καιρός και έγιναν οι εκλογές και κυβερνά σήμερα αλλά την "ΜΙΑ εξεταστική" ΔΕΝ την εξαγγέλλει φοβούμενος την κατάρρευση της κυβέρνησης και...

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Η κυβέρνηση περιμένει την ανάπτυξη από το (ΥΠΕΡ-Γραφειοκρατικό) ΕΣΠΑ...

Γιαυτό και η ανάπτυξη θα είναι μόνο στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και στο μυαλό των χαρτογιακάδων...

Λές και οι Έλληνες επιχειρηματίες κολλάνε ΜΟΝΟ στο "ζεστό χρήμα"...
Αφού το κράτος ΚΥΝΗΓΑ το κέρδος σαν να είναι κάτι ΚΑΚΟ , γιατί να επενδύσει κάποιος ;;;
Αφού το κράτος θεωρεί "πλούσιο" όποιον έχει ένα διαμέρισμα και ένα αυτοκίνητο πώς είναι δυνατόν να...

Γάμος αλά ……… «αθωνικά»

Η περιοχή του Άθω συμμετείχε για δεύτερη φορά στη θεματική έκθεση Balcanika Wedding Expo και παρουσίασε τις προτάσεις της στην αγορά της Βουλγαρίας, προκαλώντας ενδιαφέρον και ενθουσιασμό!
Εκατοντάδες ήταν οι μελλόνυμφοι που επισκέφθηκαν το περίπτερο της Mount Athos Area κατά τη διάρκεια της θεματικής έκθεσης Balkanica Wedding Expo, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη οργανωτική και συμμετοχική επιτυχία σε εκθεσιακό χώρο του Sheraton Balkan Hotel της Σόφιας στις....

Περιφέρειες: Πρωταθλήτριες και ουραγοί στα 6 χρόνια ΕΣΠΑ

Τις θέσεις στις οποίες βρίσκονται οι 13 περιφέρειες της χώρας ένα χρόνο πριν την τυπική λήξη του ΕΣΠΑ (Προγραμματική Περίοδος 2007 – 2013) σε σχέση με την απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων (συμβάσιοποιήσεις και πληρωμές), παρουσιάζει η aftodioikisi.gr, με βάση τα στοιχεία των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης.
Πρόκειται για μία περίοδο έξι ετών κατά τη διάρκεια της οποίας στο μεγαλύτερο μέρος της (μέχρι 30/6/2011, δηλαδή για 4,5 χρόνια) την ευθύνη για τα 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμμα (ΠΕΠ) είχαν οι...

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΝΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ



Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 18:30 η ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χαλκιδικής θα πραγματοποιήσει την κοπή της Βασιλόπιτας στα γραφεία της στον Πολύγυρο. Θα προηγηθεί συνεδρίαση της Διευρυμένης ΝΟ.Δ.Ε.



Από το Γραφείο Τύπου

Η ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΜΥΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, που διεξήχθη τον περασμένο μήνα, από 1 μέχρι 8 Δεκεμβρίου 2012, στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, το σχολείο της Ορμύλιας απέσπασε το 2ο βραβείο στην Β' Κατηγορία, για μαθητές από 13 έως 16 ετών, με την ταινία "ΑΝΑΜ".
Σε όσους δεν το γνωρίζουν, η λέξη ανάμ(ι) (το) (πληθ. τα ανάμια) ερμηνεύεται ως το ανήκουστο.

Δείτε την ταινία:...

Ερώτηση βουλευτών για τις «εισπρακτικές εταιρείες».

Ογδόντα δύο Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων ο κ. Ευθύμης Καρανάσιος, κατέθεσαν ερώτηση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης για τις «εισπρακτικές εταιρείες».
Οι Βουλευτές τονίζουν ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις («εισπρακτικών εταιρειών») επικεντρώνεται αποκλειστικά στην αποπληρωμή των οφειλών δίχως να λαμβάνει υπόψη τις παρούσες συνθήκες της οικονομικής κρίσης και τις πολύπλευρες συνέπειές της στους πολίτες. Οι συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις σε...

Τι δεν αντιλαμβάνονται δηλαδή στο Μαξίμου ;;;

Ότι η ΝΕΑ έκθεση του Δ.Ν.Τ που μιλάει περί ΜΗ βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους μηδενίζει ότι αισιόδοξο είχε σωρευθεί από τότε που δόθηκε η MEGA-Δόση ;;;

Αντιλαμβάνονται στο Μαξίμου ότι η ΑΝΑΠΤΥΞΗ δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να έρθει απ' έξω αλλά για να είναι διατηρήσιμη πρέπει να είναι απο το ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ της χώρας και   μακροπρόθεσμη ;;;

Κατανοούν ότι όσο οι Έλληνες βλέπουν το κράτος να τους ΚΛΕΒΕΙ εν ψυχρώ και ΥΠΟΥΛΑ (Χαράτσια - Τέλη - Φόροι κλπ) θα ΑΜΥΝΘΟΥΝ ακόμα πιο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ;;;
Νομίζουν πως τα "κεφάλαια" των ξένων θα...

H κοπή της πίτας του ΑΟΠ

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Με ευχές η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από αυτήν που έφυγε και πιο δημιουργική, ο Βουλευτής Χαλκιδικής Ευθύμης Καρανάσιος, σε μια λιτή αλλά ζεστή εκδήλωση, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, στο νέο πολιτικό γραφείο του στον Πολύγυρο παρουσία εκπροσώπων αρχών, φορέων, οργανώσεων, συλλόγων και πολυάριθμων φίλων του.
Μετά από τον αγιασμό για την έναρξη λειτουργίας του γραφείου του, ο Βουλευτής κόβοντας την πίτα ευχήθηκε χρόνια πολλά, υγεία, αισιοδοξία και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την τιμητική τους παρουσία.
Ο κ. Καρανάσιος στο χαιρετισμό του ανέφερε:...

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Αναγνώριση πέντε ιαματικών πηγών σε Αριδαία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ρόδο και Κόρινθο

Με στόχο την ανάπτυξη και την τουριστική αξιοποίηση του ιαματικού τουρισμού και του θερμαλισμού στην Ελλάδα, αλλά και την ανάδειξη του ιαματικού πλούτου, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη ενεργοποίησε πρόσφατα την Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων, η οποία εδώ και χρόνια παρέμενε αδρανής. Ήδη η Επιτροπή  αναγνώρισε πέντε ιαματικές πηγές: Λουτράκι- Πόζαρ (Αριδαία), Σουρωτή (Θεσσαλονίκη), Κάνιστρα (Κασσάνδρα, Χαλκιδική), Καλλιθέα (Ρόδος), Λουτράκι – Περαχώρα (Κόρινθος). Στόχος του υπουργείου είναι να...

Διακοπές ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική

Από τον Δήμο Νέας Προποντίδας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με αναγγελία της Δ.Ε.Η, την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013 και από τις 08.00 έως τις 14.00 θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση στον Άγιο Παντελεήμονα.
Επίσης την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 και από τις 08.00 έως τις 14.00 θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση στον...