«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Σχέδιο για δημιουργία 440 χιλιάδων θέσεων εργασίας, ανακοίνωσε ο Σαμαράς

Στρατηγικό σχέδιο για τη δημιουργία 440 χιλιάδων θέσεων εργασίας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη που είχε στο υπουργείο Εργασίας. «Δεν δίνουμε “ασπιρίνες” στους ανέργους. Καταπολεμούμε την ανεργία με αναπτυξιακές δράσεις», είπε ο Αντώνης Σαμαράς τονίζοντας ότι το αρμόδιο υπουργείο αναλαμβάνει την υλοποίηση του σχεδίου με τρεις πυλώνες για τις ευκαιρίες εργασίας που αφορούν κυρίως τους νέους. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να...
υλοποιηθούν το 2014 προγράμματα που θα ωφεληθούν 200.000 άνεργοι νέοι (μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων) και 50.000 άνεργοι μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις. Το ύψος της χρηματοδότησης των προγραμμάτων αυτών ανέρχεται στο 1,4 δισ. ευρώ. «Η ανάπτυξη με δανεικά τέλειωσε», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός, εκτός από τα προγράμματα κατά της ανεργίας αναφέρθηκε και στη μάχη κατά της γραφειοκρατίας, η οποία, όπως είπε, θα γενικευτεί παντού.
Τόνισε δε ότι «αυτά που εξαγγέλλονται είναι μόνο η αρχή», καθώς όπως παραδέχθηκε, η κοινωνία έχει πολλές πληγές και απαιτούνται πολλές παρεμβάσεις.
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας που ταλαιπωρεί τους ασφαλισμένους, αλλά και τα μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους.
«Όλες οι μακροχρόνιες ελλείψεις του κοινωνικού κράτους καλύπτονται» τόνισε ο Α.Σαμαράς, που επανέλαβε ότι η χώρα αρχίζει να βγαίνει από την κρίση.
Η κατεύθυνσή μας είναι αναπτυξιακή, είπε ο πρωθυπουργός. Τέλειωσε η εποχή που ζούσαμε με δανεικά, επισήμανε με έμφαση σε άλλο σημείο της ομιλίας του, οι τόνοι της οποίας έφεραν «άρωμα εκλογών» στη μύτη πολλών πολιτικών αναλυτών.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: