"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Δείτε τι έκανε ο Καρανάσιος για την ακαρπία της ελιάς Χαλκιδικής

Είκοσι έξη βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων ο Ευθύμης Καρανάσιος, κατέθεσαν τροπολογία στη βουλή σχετικά με την ακαρπία των δενδρωδών καλλιεργειών που παρατηρήθηκε την περασμένη χρονιά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Με στόχο την ανακούφιση των πληγέντων αγροτών και την ...αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους, οι βουλευτές με την τροπολογία τους, προτείνουν να
προστεθεί στο άρθρο 5 του ν. 3877/2010, όπου προβλέπονται οι ασφαλιζόμενοι φυσικοί κίνδυνοι και η περίπτωση : «Λοιπές δυσμενείς καιρικές συνθήκες οι οποίες από κοινού ή μεμονωμένα επηρεάζουν μειωτικά την εξέλιξη της αναμενόμενης παραγωγής δενδρωδών καλλιεργειών, πάνω από ορισμένο ποσοστό κατά νομό. Για το σκοπό αυτό συγκροτείται με εντολή του ΥΠΑΤ Επιστημονική Επιτροπή για την τεκμηρίωση των ανωτέρω.» Επίσης προτείνουν η ισχύς της διάταξης να αρχίζει από 01-01-2013.
Ο βουλευτής Ε. Καρανάσιος αναφερόμενος στην προτεινόμενη τροπολογία σημείωσε:
«Ενώσαμε τις δυνάμεις μας για την εξεύρεση λύσης στο οξύ πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε χιλιάδες αγρότες εξαιτίας του φαινομένου της ακαρπίας, το οποίο αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό σε ακραία καιρικά φαινόμενα.
Στην αντιστάθμιση των απωλειών που είχαν οι αγρότες-δενδροκαλλιεργητές δεν κατέστη δυνατόν να συνδράμει, μέσω των αποζημιώσεων που καταβάλει σε περιπτώσεις ζημιών, ο ΕΛΓΑ, καθώς ο ασφαλιστικός του κανονισμός δεν προβλέπει την κάλυψη τέτοιου είδους ζημιών, μια και η σύνταξη του κανονισμού έχει γίνει προ πολλών ετών.
Επειδή χιλιάδες αγροτών σε ολόκληρη τη χώρα στερήθηκαν των αναγκαίων αποζημιώσεων για την αποκατάσταση των ζημιών και τη συνέχιση της αγροτικής τους δραστηριότητας, προτείνουμε την τροπολογία για να υπάρξει μια έστω και καθυστερημένα ανακούφιση των πληγέντων αγροτών. Αγωνιζόμαστε, μέσω της τροπολογίας, αλλά και μέσω των αποζημιώσεων που μπορούν να εκταμιευτούν από το πρόγραμμα των ΠΣΕΑ, να βοηθηθούν οι αγρότες μας προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις τους».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγα να μην σκισει το καλτσον

Ανώνυμος είπε...

Ξυπνησε και ο καρανασιος ρε παιδια..

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε παιδιά τρελαινεσται με το Καρανασιο ???

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ Η ΚΑΚΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΓΧΟΣ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ