«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Έρχονται 5.178 προσλήψεις σε 183 δήμους [λίστα]

Την πρώτη λίστα με 183 δήμους που θα ενισχυθούν με προσωπικό κατά προτεραιότητα-πριν από τις εκλογές-προετοίμασε το Υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για 5.178 θέσεις για τις οποίες πρόθεση του υπουργείου είναι να εξαιρεθούν από το «πάγωμα» που επιβάλλεται σε προεκλογικές περιόδους. Πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών διαβεβαιώνουν ότι η...
διαδικασία-εξπρές για τις προσλήψεις θα γίνει με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ.
Από το σύνολο το 5.178 προσλήψεων οι 1.152 αφορούν συμβάσεις εποχικών και μίσθωσης έργου (8 με 11 μήνες) και οι υπόλοιπες 4.026 συμβάσεις μέσω κοινοτικών προγραμμάτων με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ. Στην πρώτη περίπτωση οι μισθοί ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης, από 700 έως 900 ευρώ και στη δεύτερη 1.000 ευρώ μικτά.
Κάθε δήμος θα εκδώσει τη δική του προκήρυξη. Η σταδιακή δημοσιοποίηση των διαγωνισμών θα αρχίσει από το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Οι φορείς των δήμων που κυρίως θα ενισχυθούν θα είναι τα ΚΑΠΗ, οι παιδικοί σταθμοί, τα Δημοτικά Ιατρεία, αλλά και κεντρικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ.  Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι:
Βρεφονηπιοκόμοι
Βοηθοί βρεφονηπιοκόμων
Νηπιαγωγοί
Μάγειρες
Προσωπικό καθαριότητας
Νοσηλευτές
Γιατροί
Οικογενειακοί βοηθοί
Πολιτικοί Μηχανικοί
Χειριστές μηχανημάτων
Οδηγοί
Τεχνικοί
Εργάτες γενικών καθηκόντων
Υπάλληλοι γραφείου για τις κεντρικές υπηρεσίες ΟΤΑ

Τα κριτήρια και η μοριοδότηση


Λίστα Δήμων



Βασικά Κριτήρια
Ο χρόνος ανεργίας και η εμπειρία, είτε αυτή αποκτήθηκε σε φορέα του Δημοσίου ή σε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα, κρίνουν την πρόσληψη των υποψηφίων για τις 5.178 θέσεις.
Δεκτοί γίνονται οι υποψήφιοι που θα καταθέσουν  μαζί με την αίτηση συγκεκριμένα δικαιολογητικά, η έλλειψη των οποίων τους θέτει εκτός διαδικασίας.
Αυτά είναι:
Άδεια άσκησης επαγγέλματος( γιατροί, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι), άδεια μηχανοδηγού για χειριστές μηχανημάτων, επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ’ κατηγορίας  για οδηγούς, πιστοποίηση γνώσης Η/Υ( διοικητικοί).
Η κατάταξη των υποψηφίων στους πίνακες επιτυχίας γίνεται κατά φθίνουσα σειρά μορίων με βάση τα κριτήρια: χρόνος ανεργίας, χρόνος εμπειρίας, βαθμός βασικού τίτλου σπουδών, αριθμός ανήλικων τέκνων, πολυτεκνική-μονογονεϊκή ιδιότητα.
Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα ένστασης των προσωρινών πινάκων με καταβολή παραβόλου 50 ευρώ. Για την απόδειξη της εμπειρίας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν οπωσδήποτε βεβαίωση του φορέα (Δημόσιο) ή του ασφαλιστικού φορέα (ιδιωτικές επιχειρήσεις).
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους κωδικούς που συνοδεύουν κάθε ειδικότητα. Στην περίπτωση όπου δε βρεθούν οι κατάλληλοι υποψήφιοι με τα κύρια προσόντα,τότε θα προσληφθούν ενδιαφερόμενοι με επικουρικά προσόντα.

Τα «μυστικά» για την επιτυχία
Στους διαγωνισμούς συμμετέχουν διαγωνιζόμενοι από 18 έως 65 ετών
Η εμπειρία γίνεται δεκτή, είτε αποκτήθηκε στο Δημόσιο είτε σε επιχειρήσεις.
Οι θέσεις που αφορούν προγράμματα ΕΣΠΑ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα ανανεωθούν
Δεν μετράει η εντοπιότητα ως κριτήριο επιλογής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορείτε να συμμετάσχετε με σημαντικές πιθανότητες σε όσους διαγωνισμούς της ειδικότητας σας επιθυμείτε.
Η ανεργία για να πάρετε τα μόρια πρέπει να είναι συνεχής και πλήρης
Χρόνος ανεργίας θεωρείται και η περίοδος παρακολούθησης προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ
Συμπληρώστε με ακρίβεια την αίτηση συμμέτοχής και καταθέστε επικυρωμένα όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τους διαγωνισμούς

πηγή: εφημερίδα Εργασία
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: