«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ενώ ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ πηγαίνει αριστερά, η ηγεσία και τα στελέχη ενσωματώνονται στη δεξιά

Με έντονο προβληματισμό παρακολουθεί αυτές τις μέρες ο κόσμος της αριστεράς, δεκάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ να εντάσονται σε δεξιά ψηφοδέλτια με αμφιλεγόμενους επικεφαλής.
Τα κίνητρα βέβαια υπάρχουν. Κάποιοι από αυτούς είδαν, πολύ κοντά τους, να ανταμοίβεται η πολιτική αβάντα με καλά αμοιβόμενες πολιτικές θέσεις. Δεν είναι όμως μόνο τα ταξίματα, οι πιέσεις και ενδεχομένως οι εκβιασμοί και οι χρηματισμοί. Υπάρχει και το γενικότερο κλίμα προσέγγισης με την δεξιά που εκπορεύεται από την συμμετοχή στην κυβέρνηση, την κοινή επιχειρηματολογία Σαμαρά - Βενιζέλου και την μονόπλευρη αντιπαράθεση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ με τα κόμματα της Αριστεράς.
Κυριολεκτικά όσους χρειάζονταν από το...
ΠΑΣΟΚ τα δεξιά ψηφοδέλτια στο νομό, τους πήραν. Αυτό δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί χωρίς την προτροπή και την ενθάρρυνση της τοπικής ηγεσίας και του βουλευτή. Από καιρό είχε φανεί αυτή η κατεύθυνση με την σκόπιμη αδράνεια και την απουσία έστω και μίας πρότασης για υποψηφιότητα. Όπως φαίνεται, προετοιμάζεται από τα κάτω, η προσχώρηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία.
Όσο με αφορά, επειδή δεν χρωστάω σε κανέναν να με κάνει δεξιό, αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση για συμβολική συμμετοχή μου στο ευρωψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς - Προοδευτικής Συνεργασίας, χωρίς να είναι κριτήριο για μένα, η πιθανότητα εκλογής. Ωφείλω να ευχαριστήσω για την τιμή αυτή και για την ευγενική και καθαρή παρουσία του, τον πρόεδρο Φώτη Κουβέλη.
Θεωρώ ότι η τιμή και ο σεβασμός απευθύνονται στους πολίτες της Χαλκιδικής που τρεις φορές μου έδωσαν μεγάλα ποσοστά στίς Νομαρχιακές εκλογές, που με εξέλεξαν Νομάρχη, που με εξέλεξαν Βουλευτή. Αυτός ο κόσμος αγωνιά σήμερα και προσδοκά την ανασύνταξη και την ενότητα της Δημοκρατικής Παράταξης. Αυτήν την ενότητα θεωρώ υποχρέωσή μου να υπηρετήσω και από την θέση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή. Δεν είναι φυσιολογικό πολίτες που αυτοπροσδιορίζονταν ως αριστεροί, να είναι πρόθυμοι συνεργάτες της Νέας Δημοκρατίας και από την άλλη να αποστρέφονται και να παθαίνουν αλλεργία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Βεβαίως υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντοτε οι δεσμοί μου με τον κόσμο της Δημοκρατικής Παράταξης. Η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη υπάρχει, δεν αλλοτριώνεται και δεν ακολουθάει τις ηγεσίες στην προσκόλλησή τους με την Συντηρητική Παράταξη. Περιμένει και αναζητά τρόπους να εκφρασθεί και να εκφράσει και πάλι την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού.
Θέλοντας να συμβάλλω στην ήρεμη, ομαλή και πολιτισμένη διεξαγωγή του διαλόγου για τις ευρωεκλογές, καλώ τους άλλους τρείς υποψήφιους ευρωβουλευτές που προέρχονται από την Χαλκιδική, σε διοργάνωση κοινής εκδήλωσης παρουσίασης των θέσεων και απόψεών μας.


Πολύγυρος 30/4/2014 

 Αργύρης Λαφαζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: