"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

To Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 1ης ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΕΟΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ 2014 & 3ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 2014 (ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ, ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ, ΒΙΒΛΙΑ)
To Επιμελητήριο της Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι από 01 έως 03 Αυγούστου 2014 θα διεξαχθεί η 1η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΝΕΟΥ ΜΑΡΜΑΡΑ 2014 στην προβλήτα του Νέου Μαρμαρά με...
θέμα «Παραδοσιακά Προϊόντα – Ανακαίνιση – Υγραεριοκίνηση – Ενεργειακές Εφαρμογές – Είδη Σπιτιού – Βιβλία». Η έκθεση είναι συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, του Δήμου Σιθωνίας, των Εμπορικών συλλόγων Νέου Μαρμαρά και Νικήτης. Το κόστος συμμετοχής ξεκινάει από 100€ για ίχνος εδάφους τα 3 τρεχούμενα με 2 μ βάθος και καταλήγει στα 600€ για 24 τμ.
Επίσης κατά το χρονικό διάστημα από 7 έως και 10 Αυγούστου 2014, θα διεξαχθεί η 3η ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 2014 στην προβλήτα των Νέων Μουδανιών με θέμα «Υγραεριοκίνηση - Ενεργειακές Εφαρμογές – Ανακαίνιση ––– Είδη Σπιτιού – Βιβλία - Παραδοσιακά Προϊόντα ». Η έκθεση είναι συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, του Δήμου Νέας Προποντίδας, του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ν.Προποντίδας. Το κόστος συμμετοχής ξεκινάει από 100€ για ίχνος εδάφους τα 3 τρεχούμενα με 2 μ βάθος και καταλήγει στα 450€ για 24 τμ. Η είσοδος για τις εκθέσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό και θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις : πολιτιστικές – χορευτικές εκδηλώσεις, αθλητικές εκδηλώσεις (από συλλόγους Teakwood, kickboxing, μοντέρνο χορό, Latin, Ζumba, hip-hop, αερόμπικ κλπ.), ζωντανή μουσική. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων και μεσαίων επιχειρήσεων, η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της τοπικής περιοχής και το άνοιγμα νέων συνεργασιών εντός και εκτός Ελλάδας. Πληροφορίες για συμμετοχές κα ΣΑΡΑΦΗ ΛΙΛΙΑΝ ΤΗΛ: 2310412346 , 6977577300 email:liliansarafi@gmail.com και στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής κος ΜΗΝΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ τηλ 23710-24300 εσωτερικό 6.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης, της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Enterprise Greece και μετά το έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές, αποφασίστηκε η επανέναρξη της προετοιμασίας για τη διοργάνωση του ακυρωθέντος Ελληνο – Τουρκικού Επιχειρηματικού Φόρουμ και των Επιχειρηματικών Συναντήσεων στη Σμύρνη. Ο χρόνος πραγματοποίησης προσδιορίζεται για το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Οι τομείς ενδιαφέροντος είναι : οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, ο τουρισμός, real estate, η ναυτιλία, οι μεταφορές, οι κατασκευές και τα δομικά υλικά , logistics και άλλοι κλάδοι στους οποίους θα παρουσιαστεί ενδιαφέρον. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να επικοινωνήσουν με επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής τηλ 23710 24200 (υπεύθυνη και Τζηρίτη Γεωργία) προκειμένου να προμηθευτούν την αίτηση συμμετοχής . Τελευταία ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος η 30η Ιουλίου 2014.
  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» πραγματοποιεί σεμινάρια ΕΦΕΤ για «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 80,00€). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Πολύγυρο στο Επιμελητήριο, όσο και σε οποιαδήποτε περιοχή της Χαλκιδικής, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων (30 άτομα). Βασική προϋπόθεση για τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια είναι να είναι ταμειακά ενήμεροι για το έτος (2013) στα μητρώα του Επιμελητηρίου. Μαζί με την αποστολή της αίτησης προς το Επιμελητήριο θα πρέπει να σταλούν 1.Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, 2.Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος ή Βεβαίωσης Απόδοσης ΑΦΜ, 3.Απόδειξη κατάθεσης κόστους σεμιναρίου 80€ ανά εκπαιδευόμενο, το οποίο κόστος του σεμιναρίου καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής: Τράπεζα Πειραιώς 5276 034 671 536, IBAN GR 11 0172 2760 0052 7603 4671 536. Για οποιαδήποτε πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Η αίτηση συμμετοχής υπάρχει αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr.
  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Β΄ & Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» προτίθεται να πραγματοποιήσει σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 90,00€) και Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 50,00 €). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στον Πολύγυρο στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων ανά κατηγορία. Βασική προϋπόθεση για τα μέλη του Επιμελητηρίου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια είναι να είναι ταμειακά ενήμεροι για το τρέχον έτος (2014) στο μητρώο του Επιμελητηρίου και να έχουν καταβάλλει το ανάλογο κόστος του σεμιναρίου. Μαζί με την αποστολή της αίτησης προς το Επιμελητήριο θα πρέπει να σταλούν τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά καθώς και 1.Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, 2.Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος ή Βεβαίωσης Απόδοσης ΑΦΜ, 3.Απόδειξη κατάθεσης κόστους σεμιναρίου, το οποίο κόστος του σεμιναρίου καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής: Τράπεζα Πειραιώς 5276 034 671 536, IBAN GR 11 0172 2760 0052 7603 4671 536. Για οποιαδήποτε πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Οι αιτήσεις συμμετοχής, οι προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, υπάρχουν αναρτημένα και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr. Οι αιτήσεις για τα σεμινάρια του Τεχνικού Ασφαλείας Β’ & Γ΄ κατηγορίας θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 03 Οκτωβρίου 2014.

  • ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ
Στην 4η θέση μεταξύ των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το υψηλότερο ποσοστό πολιτών στο όριο της φτώχειας, βρίσκεται η Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία δημοσιοποιούνται στην έκθεση του ΙΟΒΕ, το ποσοστό των Ελλήνων που ζούσαν πέρυσι στο όριο της φτώχειας (εισόδημα μικρότερο από το 60% του εθνικού διάμεσου διαθέσιμου εισοδήματος) ανήλθε σε 34,6% ή σε 3.795.100 άτομα. Μάλιστα, το ποσοστό αυτό βαίνει συνεχώς αυξανόμενο από το 2010 και το πρώτο Μνημόνιο (27,6% το 2010, 27,7% το 2011, 31% το 2012 και 34,6% το 2013). Σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα, βρίσκονται η Βουλγαρία (49,3%), η Ρουμανία (41,7%) και η Λετονία (36,2%).
  • ΜΙΚΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ

Στην κατάργηση των κατώτατων ορίων προϋπολογισμού δημοσίων έργων, βάσει των οποίων μπορούσαν να συμμετέχουν στους αντίστοιχους διαγωνισμούς οι εργοληπτικές εταιρείες με βάση το πτυχίο τους, προχωρεί η κυβέρνηση, μέσω σχετικής τροπολογίας που κατέθεσε το υπ. Υποδομών στο νομοσχέδιο του υπ. Αμυνας. Επί της ουσίας, η κατάργηση αυτή θα επιτρέψει στις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες να συμμετέχουν ανεμπόδιστα και στους διαγωνισμούς έργων μικρότερου προϋπολογισμού. Η κίνηση αυτή έγινε έπειτα από σχετική προειδοποίηση που έλαβε η κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία υποστηρίζει πως η κατηγοριοποίηση των κατασκευαστικών εταιρειών οδηγεί στον αποκλεισμό τους από έργα άλλης κατηγορίας, γεγονός που αντίκειται στις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού και της ίσης μεταχείρισης. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη μέχρι σήμερα νομοθεσία, οι τεχνικές εταιρείες εγγράφονται σε ένα μητρώο και κατηγοριοποιούνται σε επτά επιμέρους τάξεις, με βάση το εργοληπτικό πτυχίο της κάθε εταιρείας. Κάθε τάξη αντιστοιχούσε σε κατώτατα και ανώτατα όρια προϋπολογισμού.

  • ΑΠΟ 1-8-2014 ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΟΥ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΕΝΦΙΑ)
Από 1ης Αυγούστου ξεκινά η ανάρτηση στο ΤΑΧΙS net των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Αυτό ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) που σημαίνει ότι στις 31 Αυγούστου θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου. Οριστικές αποφάσεις για τον αριθμό των δόσεων καταβολής του φόρου δεν έχουν ακόμη ληφθεί από το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι να ολοκληρωθεί σε 5 δόσεις ως και το τέλος του έτους. Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους φορολογούμενους να σπεύσουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις Ε9 μέχρι και την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 στις 11:00 π.μ. προειδοποιώντας ότι μετά την προθεσμία αυτή δεν θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 για το έτος 2014. Προσωρινές δηλώσεις οι οποίες δεν θα οριστικοποιηθούν μέχρι τότε, θα διαγραφούν. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων Ε9 θα δοθεί μετά την ολοκλήρωση των εκκαθαρίσεων Εν.Φ.Ι.Α.

  • ΥΠ.ΟΙΚ.: ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
Ηλεκτρονικές αιτήσεις στο TAXISnet θα μπορούν να υποβάλλουν από 29/7/2014 οι φορολογούμενοι προκειμένου να δηλώνουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τον μοναδικό ακατάσχετο τραπεζικό τους λογαριασμό.  Συγκριμένα, απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων κας Σαββαΐδου ξεκαθαρίζει πως κάθε φυσικό πρόσωπο που φορολογείται στην Ελλάδα δικαιούται να διατηρεί έναν μοναδικό λογαριασμό, ατομικό ή κοινό, σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα, στον οποίο οι καταθέσεις είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ. Οι πολίτες που θα δηλώσουν τον λογαριασμό τους στη φορολογική διοίκηση, θα πρέπει στη συνέχεια να τυπώσουν το αποδεικτικό της αίτησης από την ειδική εφαρμογή του Τaxisnet «Δήλωση Ακατάσχετου Λογαριασμού» στην κατηγορία «Υπηρεσίες προς πολίτες» και να το προσκομίσουν στην τράπεζα.
  • ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ 232 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Σε 232 άρθρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή και πρέπει να ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου, η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα για να πάρει τη δόση του ενός δισ. ευρώ που εκκρεμεί από τον τελευταίο έλεγχο της τρόικας, αλλά και να καθαρίσει το τοπίο εν όψει του ραντεβού του Σεπτεμβρίου κυβέρνησης και δανειστών στο Παρίσι. Στο νομοσχέδιο-σκούπα περιλαμβάνονται διατάξεις που οδηγούν σε αλλαγές του εφάπαξ για τους ένστολους, καθώς όλοι οι κλάδοι πρόνοιας του ταμείου από την 1η Ιανουαρίου του 2015 θα υπάγονται στο καθεστώς της «ρήτρας μηδενικού ελλείμματος», ενώ καταργείται οριστικά η υποχρέωση δημοσίευσης των ισολογισμών στις ημερήσιες οικονομικές εφημερίδες, καταργείται σειρά φόρων υπέρ τρίτων και αλλάζει ο τρόπος δήλωσης του ΦΠΑ. Το νομοσχέδιο έχει ειδικές διατάξεις για τον αιγιαλό που αποτελούσε σημείο τριβής για τους κυβερνητικούς εταίρους.
  • ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Μέσω του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, που τηρείται από τα Επιμελητήρια, καθίσταται ως ο μοναδικός εθνικός τόπος εμπορικής δημοσιότητας και θα δημοσιεύονται πλέον οι ισολογισμοί και κάθε εταιρική πληροφορία των επιχειρήσεων, ενώ η δημοσίευση σε οικονομικές εφημερίδες καθίσταται απολύτως προαιρετική και η δημοσίευση σε ΦΕΚ θα γίνεται ατελώς ως και το τέλος του 2015. Η αποστολή των στοιχείων στο ΓΕΜΗ θα γίνεται ηλεκτρονικά ώστε να μειωθεί το κόστος και ο χρόνος εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων.
  • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ 90 ΗΜΕΡΩΝ

Εντός 90 ημερών από την υποβολή της σχετικής αίτησης οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ θα πρέπει να καταβάλουν την επιστροφή φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις, όταν πρόκειται για δηλώσεις που έχουν υποβληθεί από την αρχή του έτους. Σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, (ΠΟΛ.1183/28.7.2014) καλούνται οι εφορίες να "τρέξουν" με ταχύτερους ρυθμούς τις επιστροφές φόρων στις επιχειρήσεις.
  • ΚΡΑΧ ΣΤΟ ΙΚΑ: 13.649 ΝΕΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ !

Αυξάνοται οι οφειλέτες εισφορών στο ΙΚΑ, ενώ όλο και περισσότεροι βγαίνουν «εκτός ρύθμισης» χρεών. Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του ΙΚΑ και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, ο αριθμός των οφειλετών τον Ιούνιο αυξήθηκε κατά 13.649 και έφτασε τους 441.781 από 428.132 τον προηγούμενο μήνα, ενώ συνολικά από τον Ιούλιο του 2013 έως και τον Ιούνιο του 2014 υποβλήθηκαν 38.022 αιτήσεις για ρύθμιση χρεών (21.235 στη νέα αρχή και 16.787 στην πάγια ρύθμιση) και από τους οφειλέτες που ζήτησαν να ρυθμίζουν τα χρέη τους οι 13.895, δηλαδή σχεδόν οι 4 στους 10 (ποσοστό 36,54%), σταμάτησαν να πληρώνουν τις δόσεις και έχασαν τη ρύθμιση. Ιδιαίτερα περιορισμένος, με βάση τα παραπάνω, ήταν ο αριθμός των συνεπών στις πληρωμές των δόσεων εντός προθεσμίας που ήταν στο διάστημα Ιουλίου 2013 - Ιουνίου 2014 μόνο 2.694 εργοδότες (1.162 είχαν ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση και 1.532 στη ρύθμιση της νέας αρχής).
  • ΕΠΙΔΟΜΑ «ΠΡΩΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ» ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

Πρόταση για επίδομα σε χιλιάδες φοιτητές που φοιτούν σε πανεπιστήμια μακριά από τον τόπο διαμονής τους, επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα επίδομα πρώτης εγκατάστασης το οποίο θα χορηγείται σε φοιτητές που θα εισαχθούν σε σχολές που βρίσκονται σε διαφορετική πόλη από αυτή που μένουν ώστε να μην υπάρξει μεγάλο κύμα αιτήσεων για μετεγγραφές και δημιουργηθεί φαινόμενο ερήμωσης στις περιφερειακές σχολές. Το ύψος του βοηθήματος δεν έχει προσδιοριστεί, ούτε και ο τρόπος που θα δοθεί, ωστόσο, θα περιληφθεί σε ένα πακέτο μέτρων που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδειάς προκειμένου να περιορίσει τις μετακινήσεις φοιτητών σε κεντρικά πανεπιστήμια. Το επιδομα θα επιβαρύνει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφοριες τον λογαριασμό από τις δεσμεύσεις και τις επιστροφές από εγκληματικές ενέργειες.




Δεν υπάρχουν σχόλια: