«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Στις 31 Οκτωβρίου το ψηφιακό σήμα στη Χαλκιδική

Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, ώρα 2 τα ξημερώματα η Χαλκιδική περνά στην ψηφιακή εποχή της τηλεόρασης μαζί με ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τμήμα της Στερεάς Ελλάδας.

Ενώ η αρχική ημερομηνία είχε ορισθεί στις 3 Οκτωβρίου, εκδόθηκε τελικά νέα...
Κ.Υ.Α. (Κ.Υ.Α. 55304/1630/24-9-2014) που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. την Πέμπτη και καθορίζει τα νέα χρονοδιαγράμματα.
 Σε αυτό το περιοχικό switch-off του έργου της μετάβασης θα ενεργοποιηθούν συνολικά 21 κέντρα εκπομπής που θα δώσουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα σε πάνω από 2,5 εκατομμύρια κατοίκους των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας [συμπεριλαμβανομένου και των Σποράδων], Τρικάλων, Φθιώτιδος, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, καθώς επίσης και της Βόρειας Εύβοιας.
Το κέντρο εκπομπής στη Χαλκιδική θα είναι ο Πολύγυρος, ωστόσο περιοχές της νότιας πλευράς της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας, καθώς και περιοχές των Ν.Μουδανιών, της Ν.Τρίγλιας και του Πολυγύρου θα λαμβάνουν σήμα και από το δίκτυο εκπομπής του Πηλίου.

Τα λευκά σημεία στο χάρτη

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ενδεικτικό χάρτη της Digea που δόθηκε στη δημοσιότητα για την κάλυψη του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος, γίνονται εμφανή και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν ορισμένα νοικοκυριά της Χαλκιδικής, καθώς μετά τις 31 Οκτωβρίου θα βλέπουν "μαύρο" στις τηλεοράσεις τους. Τα λευκά σημεία στον χάρτη της Χαλκιδικής είναι αρκετά!

Περιοχές της Γαλάτιστας, της Αρναίας, των Σταγείρων, της Στρατονίκης, της Βαρβάρας, του Γοματίου και μιας μεγάλης περιοχής στο νότιο άκρο της Σιθωνίας, στη Συκιά και στη Σάρτη δεν καλύπτονται από κανένα ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα και τουλάχιστον  αρχικά φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.  Στις περιπτώσεις αυτές, όπως έγινε και σε άλλα σημεία της χώρας που ξεκίνησε το ψηφιακό σήμα, το σήμα θα μεταφερθεί με gap fillers μέσω των κέντρων εκπομπής των δήμων.

Την ίδια ώρα πάντως, περιοχές της Ιερισσού, των Ν.Ρόδων και του Αγίου Νικολάου θα βλέπουν τα πανελλαδικά κανάλια από τη Θάσο και αντί για τα περιφερειακά κανάλια των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας θα βλέπουν τα περιφερειακά από τις Σέρρες, την Καβάλα, την Ξάνθη, τη Ροδόπη και την Αλεξανδρούπολη…

Οι συχνότες και τα κανάλια

Τόσο οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας όσο και οι δημόσιοι θα εκπέμπουν το τηλεοπτικό τους πρόγραμμα σε νέες συχνότητες. Διαβάστε αναλυτικά ποια κανάλι θα εκπέμπουν από τις συχνότητες των κέντρων εκπομπής Πολύγυρου και Πηλίου που θα λαμβάνουν ψηφιακό σήμα τα νοικοκυριά της Χαλκιδικής.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ:
Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας:
31: ANT1, ALPHA, ART, ETV
34: MEGA, STAR, ΣΚΑΪ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV

 Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών περιφερειακής εμβέλειας: 
50:  DION tv, 4E, Channel 9, EGNATIA TV, ΕUROPE ONE, EURO TV, EXTRA Thessaloniki, GNOMI TV.
54: XTV, SUPER TV, TV100, VERGINA TV, NICKELODEON, PELLA TV, TIME CHANNEL.

Συχνότητες Δημόσιας τηλεόρασης [Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ.]: 25 και 38.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΠΗΛΙΟΥ:
Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας:
26: ANT1, ALPHA, ART, ETV
29: MEGA, STAR, ΣΚΑΪ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV

 Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών περιφερειακής εμβέλειας: 
47:  TRT, ASTRA TV, THESSALIA TV, TV10, ZEYS TV.

Συχνότητες Δημόσιας τηλεόρασης [Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ.]: 21 και 37.


Όσοι κάτοικοι ανήκετε σε περιοχή κάλυψης θα πρέπει να διαθέτετε τηλεόραση [με ενσωματωμένο δέκτη] ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή τεχνολογίας DVB-T MPEG-4 ή H.264 και από τις 31 Οκτωβρίου να τον συντονίσετε στις νέες συχνότητες. Αν σύμφωνα με τους χάρτες ανήκετε σε περιοχή ενδεχόμενης κάλυψης, ίσως χρειαστεί τα τοποθετήσετε ενισχυτή σήματος στην εγκατάστασή σας.

του Θοδωρή Δούκα
halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: