«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ IKOS RESORTS
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι η εταιρία Ikos Resorts θα διοργανώσει ανοιχτή ημέρα καριέρας καθ’ όλη τη διάρκεια της Πέμπτης 15 Ιανουαρίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο, για άτομα που ενδιαφέρονται να εργαστούν στο ξενοδοχείο Ikos Olivia (πρώην Gerakina Beach). Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι...
ενδιαφερόμενοι που θα προσέλθουν , θα προσκομίζουν το βιογραφικό τους και θα συμμετέχουν σε μια ολιγόλεπτη προσωπική συζήτηση (mini-interview) με αρμόδια άτομα της εταιρίας Ikos Resorts. Ενημερωτικά η εταιρία Ikos Resorts, είναι μια νέα αναπτυσσόμενη εταιρεία στον κλάδο του τουρισμού, με παρουσία 2 ξενοδοχείων 5* στη Χαλκιδική (Μουδανιά & Γερακινή) όπου αναζητεί προσωπικό για την κάλυψη διαφόρων θέσεων εργασίας. Προσωπικό ζητείται για τα τμήματα της κουζίνας, καθαριότητας, συντήρησης, service & bar, ρεσεψιόν & φύλαξης χώρου (security). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν : α) να στείλουν το βιογραφικό τους είτε με email στο careers@ikosresorts.com ή με φαξ στο 23730 25109 & β) να συμπληρώσουν την αίτηση εργασίας της Ikos Resorts στο κάθε ξενοδοχείο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της, www.ikosresorts.com .

  • ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ, www.atlas.gov.gr
Σε ισχύ το ατομικό ηλεκτρονικό ασφαλιστικό βιογραφικό από τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014, όπου όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας, μέσω του διαδικτύου, θα έχουν άμεση πρόσβαση στα ατομικά στοιχεία τους, και θα παρακολουθούν την καταγραφή των ενσήμων τους. Το νέο σύστημα, θα καλύπτει αρχικά τα τελευταία 21 ασφαλιστικά χρόνια. Οι ασφαλισμένοι σε  ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ και τους 2 μεγαλύτερους τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ μπορούν να επισκεφθούν το web site www.atlas.gov.gr να επιλέξουν «Ασφαλιστικό Βιογραφικό» και να καταχωρήσουν τους κωδικούς τους στο Τaxis και τον ΑΜΚΑ τους.

  • ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ» ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ

Για τον επόμενο μήνα και πιο συγκεκριμένα για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, οι τράπεζες μπαίνουν σε μια περίοδο επιφυλακής αλλά και νευρικότητας, καθώς οι τραπεζίτες διαβλέπουν ότι η περίοδος μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα χαρακτηρισθεί από εντεινόμενο κλίμα πόλωσης, το οποίο είναι αδύνατο να αφήσει ανεπηρέαστες τις αγορές. Το γεγονός ότι παραμένει η χώρα εντός προγράμματος μετά την εκπνοή της δίμηνης παράτασης που έχει δοθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου, διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας της ελληνικής Οικονομίας και των τραπεζών. Ωστόσο, μέσα στον Μάρτιο λήγουν εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου 21 δισ. ευρώ με τις οποίες οι τράπεζες αντλούν ρευστότητα από το ευρωσύστημα, ενώ και το Δημόσιο πρέπει να πληρώσει μία μεγάλη δόση, ύψους 2,2 δισ. ευρώ, προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Επίσης παράγοντας που θα μπορούσε να πιέσει τη ρευστότητα των τραπεζών το προσεχές διάστημα είναι το να αναγκαστούν να στηρίξουν έκτακτες εκδόσεις εντόκων γραμματίων του Δημοσίου.
  • ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ 200 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Οριακή πτώση σημείωσαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα το Νοέμβριο οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες. Ειδικότερα υποχώρησαν στα 164,3 δισ. από 164,5 δισ. τον Οκτώβριο (200 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Σημειώνεται πως τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τον φετινό ταραχώδη πολιτικά Δεκέμβριο, με την επίσπευση των προεδρικών εκλογών και τις προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών.
  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

Παρατείνεται για έναν χρόνο, μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2016, η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων τακτοποίησης αυθαιρέτων με απόφαση που αναμένεται να υπογράψει άμεσα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Ταγαράς. Παράλληλα δίνεται επιπλέον παράταση δύο ετών σε μηχανικούς και σε ιδιοκτήτες για την υποβολή των σχεδίων που συνοδεύουν τη δήλωση αυθαιρέτου. Η ρύθμιση αφορά όλες τις κατηγορίες αυθαιρέτων εκτός από τις μικρές αυθαιρεσίες που δεν αυξάνουν τον όγκο και την επιφάνεια του κτίσματος, καθώς γι' αυτές δεν υπάρχουν προθεσμίες. Σύμφωνα με τον νόμο 4178/2013, η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης λήγει στις 8 του προσεχούς Φεβρουαρίου. Παλαιότερη υπουργική απόφαση όριζε επίσης πως τα σχέδια και τα έγγραφα που υποχρεωτικά υποβάλλονται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της «νομιμοποίησης» του αυθαιρέτου θα πρέπει να κατατεθούν εντός έξι μηνών από την υποβολή της δήλωσης τακτοποίησης. Τώρα, με την υπουργική απόφαση που υπογράφεται, δίδεται η δυνατότητα στον μηχανικό να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών μέσα σε δύο χρόνια από τη (νέα) καταληκτική ημερομηνία της τακτοποίησης (8.2.2016), δηλαδή τον Φεβρουάριο 2018. Να σημειωθεί πως σε όλη την περίοδο της παράτασης ισχύει η δυνατότητα αποπληρωμής του προστίμου σε 60 μηνιαίες δόσεις, κάτι που ισχύει και σήμερα για όσους υποβάλλουν δήλωση τακτοποίησης.


  • ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΝΦΙΑ
Διάταξη που εξαιρεί τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα κτήρια που ιδιοχρησιμοποιούνται, από ξενοδοχειακές ατομικές επιχειρήσεις, από τον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνεται στο ν. 4316/2014 που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 270Α/24.12.2014, άρθρο 126). Η σχετική διάταξη είχε ψηφιστεί στα μέσα Σεπτεμβρίου αλλά δεν οδήγησε σε φοροελάφρυνση για τους ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων δωματίων, παρότι σκοπός ήταν η ευνοϊκή τους μεταχείριση, κι' αυτό επειδή δεν είχαν εξαιρεθεί από τον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων με αποτέλεσμα να μη ωφεληθούν από την επιβολή ΕΝΦΙΑ με μειωμένους συντελεστές. Όταν διαπιστώθηκε πως με τις διατυπώσεις της αρχικής διάταξης, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια επιβαρύνονταν με ΕΝΦΙΑ σαν να ήταν σπίτια, εκφράσθηκε δυσαρέσκεια από την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Ωστόσο επειδή το αρχικό λάθος του Σεπτεμβρίου δεν μπορούσε να επιλυθεί με ερμηνευτική εγκύκλιο της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε την διάταξη σε εκπρόθεσμη τροπολογία που ψηφίσθηκε από τη Βουλή. Με αυτή πλέον εξαιρούνται από τον συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα κτήρια που ιδιοχρησιμοποιούνται από ξενοδοχειακές ατομικές επιχειρήσεις.
  • ΝΕΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Εντός του Ιανουαρίου κάθε χρόνου (από 1/01 έως και 31/01 εκάστου έτους) υποχρεώνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας τους εργοδότες να υποβάλλουν στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα "Εργάνη" (ΣΕΠΕ, ΟΑΕΔ, ΙΚΑ) τα στοιχεία των εργαζομένων που έλαβαν ετήσια άδεια και το επίδομα αδείας κατά το προηγούμενο χρόνο και έχουν καταγραφεί στο ειδικό βιβλίο αδειών. Την υποχρέωση και την προθεσμία υποβολής του σχετικού ηλεκτρονικού εντύπου προβλέπει απόφαση του υπουργού Γ. Βρούτση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης(ΦΕΚ Β /3456/23.12.2014).
  • ΑΚΑΡΠΗ ΚΑΙ Η 3η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ – ΕΚΛΟΓΕΣ

Άκαρπη απέβη και η τρίτη και τελική ψηφοφορία για Πρόεδρο Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29/12/2014 στις 12 το μεσημέρι με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγείται σε πρόωρες εκλογές. Οι εκλογές αναμένεται να προκηρυχθούν την 25η Ιανουαρίου 2015.



Δεν υπάρχουν σχόλια: