«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Πρωτοστάτησε το αγουρέλαιο Χαλκιδικής στην Αμερική

Κεντρική θέση στα ράφια μεγάλης αλυσίδας σούπερ – μάρκετ των ΗΠΑ κατέλαβε το αγουρέλαιο Χαλκιδικής, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που αφιερώθηκε στην Ελλάδα, αποτελώντας μάλιστα το μοναδικό προϊόν που εκπροσώπησε τη Β. Ελλάδα, στο αφιέρωμα.
Ειδικότερα, η αλυσίδα σούπερ – μάρκετ Central Market, που έχει υποκαταστήματα σε όλη την Πολιτεία του Τέξας, αλλά και στις γειτονικές Πολιτείες, τέσσερις φορές το χρόνο πραγματοποιεί εβδομαδιαία αφιερώματα σε μία χώρα. Έτσι, από τις 29 Απριλίου έως τις...
12 Μαΐου, όλα τα καταστήματά της «ντύθηκαν Ελλάδα», γεμίζοντας τα ράφια με ελληνικά προϊόντα, τα οποία μάλιστα είχαν επιλεχθεί ιδιαίτερα προσεκτικά.
Οι εκπρόσωποι των Central Market «ανακάλυψαν» το αγουρέλαιο YANNI’S OLIVE στην έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo και στη συνέχεια το συμπεριέλαβαν στα ράφια των καταστημάτων του σούπερ μάρκετ.

Μιλώντας στο halkidikifocus η υπεύθυνη της εταιρείας, Εύη Προδρόμου, δήλωσε: «Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση που παράγει αγουρέλαια και προϊόντα ελιάς με μοναδικές ποικιλίες την Χονδροελιά και την Αγριελιά Χαλκιδικής. Η έδρα μας είναι στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής, στην Βόρεια Ελλάδα. Βασική πεποίθηση μας είναι η δημιουργία Αγουρελαίων με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα, η οποία επιτυγχάνεται μέσα από την συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης της διαδικασίας παραγωγής, της στενής συνεργασίας με την επιστημονική κοινότητα και τέλος την επιβεβαίωση μέσα από μια σειρά πιστοποιήσεων από επίσημους διαπιστευμένους φορείς. Σεβόμενοι τον τελικό καταναλωτή, πιστεύουμε πως πρέπει να γνωρίζει, με ποιόν τρόπο έγινε η παραγωγή και από πού προέρχεται το προϊόν που πρόκειται να αγοράσει. Για αυτό τον λόγο η εταιρεία μας διαθέτει πλέον QR CODE επάνω στην τελική συσκευασία, ώστε ο πελάτης άμεσα μόνο με το LOT NUMBER να μπορεί να δει από το χωράφι ως το ράφι όλη την πορεία του προϊόντος», κατέληξε η κ. Προδρόμου.
Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία YANNI’S OLIVE GROVE έχει την δυνατότητα να παράγει το ΠΟΠ αγουρέλαιο Χαλκιδικής, το οποίο είναι το μοναδικό ελληνικό αγουρέλαιο πιστοποιημένο ως ΠΟΠ στην Ελλάδα σήμερα, ενώ περιέχει πολύ υψηλά επίπεδα πολυφαινολών και φυσικών αντιοξειδωτικών όπως έδειξε και η έρευνα Μαγιάτη.
Η μελέτη του Καθηγητή Π. Μαγιάτη
Όπως έχουμε γράψει ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Φαρμακευτικής του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Προκόπης Μαγιάτης, πραγματοποίησε έρευνα σε 32 δείγματα αγουρέλαιου από τυποποιητές της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής. Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων που έκανε ο κ. Μανιάτης πριν λίγες μέρες στα Ν. Μουδανιά επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι ο Μέσος Όρος των ειδικών πολυφαινολών (δείκτης D3) ήταν 495 mg/kg (εκ των οποίων ελαιοκανθάλη 273 mg/Kg) και το υψηλότερο έφθασε το εξαιρετικό όριο των 1026 mg/kg με ονομασία YANNI’S LIMITED ΠΟΠ Αγουρέλαιο Χαλκιδικής, ενώ ο Μέσος Όρος των αποτελεσμάτων διεθνούς δειγματοληψίας από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ήταν 330 mg/kg (εκ των οποίων 135 mg/Kg ελαιοκανθάλη). Η χημική ανάλυση που έδωσε τα παραπάνω αποτελέσματα της μελέτης πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την μέθοδο NMR (Nuclear Magnetic Resonance) που έχει δημοσιευθεί (στο J. Agric. Food Chem. 2012, 60 (47), pp 11696–11703 και J. Agric. Food Chem., 2014, 62 (3), 600–607) και αποδεικνύει την ανώτερη ποιότητα του Αγουρέλαιου Χαλκιδικής σε σχέση με τα υπόλοιπα Ελληνικά και ξένα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, καθώς και την υψηλή διατροφική του αξία, αφού είναι πλούσιο σε Ελαιοκανθάλη και Ελαιασίνη.
Σημειώνεται ότι οι ουσίες αυτές διαθέτουν σημαντική βιολογική δράση και σε αυτές έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.
Η στήριξη της Περιφέρειας
Μιλώντας στο halkidikifocus η Περιφερειακή Σύμβουλος Κατερίνα Ζωγράφου, τόνισε ότι το αγουρέλαιο παρουσιάζει μια εξαιρετική δυναμική και η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής έχει ετοιμάσει ήδη μια ατζέντα αναφορικά με την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε τα ευεργετικά στοιχεία του αγουρέλαιου να αναγράφονται στην ετικέτα. Μάλιστα τόνισε ότι την Πέμπτη 28 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφέρεια με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σγουρίδη, όπου θα τεθεί και το θέμα του αγουρέλαιου Χαλκιδικής. Τέλος η κ. Ζωγράφου επεσήμανε ότι η Περιφέρεια συμμετέχει πάντα σε εκθέσεις αγροτοδιατροφής, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ώστε να προωθήσει τα εξαιρετικά προϊόντα, όπως το αγουρέλαιο.
halkidikifocus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: