«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του

ΣΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Επιμελητήριο του Κιλκίς, συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 27 Μαϊου 2015 και ώρα 19.00 στο Συνεδρικαό του Κέντρο στον Πολύγυρο, ημερίδα με θέμα «Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο e-Auction Market για αγροδιατροφικά προϊόντα» που τέθηκε σε λειτουργία από το Επιμελητήριο του Κικλίς. Θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες που έχει το...
Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο e-Auction Market ως μέσω διεξαγωγής αγοραπωλησιών των αγροδιατροφικών προϊόντων τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, καθώς και τα οφέλη των τοπικών παραγωγών και επιχειρήσεων που θα αποκομίσουν από την ααξιοποίηση των δυνατοτήτων του.
  • 3η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ LEADER" ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Στα πλαίσια του Άξονα 4: «Εφαρμογή προσέγγισης LEADER» του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (ΠΑΑ) εγκρίθηκε, με τις αριθ. 5807/29.6.09 και 5954/2.7.09 αποφάσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η εφαρμογή τοπικού προγράμματος, με Φορέα Υλοποίησης (Ομάδα Τοπικής Δράσης) την Εταιρεία μας, με την επωνυμία: «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε. – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α.» (εφεξής αποκαλούμενη Ο.Τ.Δ.). Περιοχή εφαρμογής των υπομέτρων και δράσεων, στα οποία αναφέρεται η παρούσα πρόσκληση αποτελεί η περιοχή παρέμβασης του τοπικού προγράμματος, δηλαδή πρώην Δήμος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (νυν Δήμος Ν. Προποντίδας σύμφωνα με το Ν3852/2010) , πρώην Δήμος ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ(νυν Δήμος Κασσάνδρας σύμφωνα με το Ν3852/2010), πρώην Δήμος ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ (νυν Δήμος Ν. Προποντίδας σύμφωνα με το Ν3852/2010), πρώην Δήμος ΟΡΜΥΛΙΑΣ (νυν Δήμος Πολυγύρου σύμφωνα με το Ν3852/2010), πρώην Δήμος ΠΑΛΛΗΝΗΣ (νυν Δήμος Κασσάνδρας σύμφωνα με το Ν3852/2010), πρώην Δήμος  ΤΡΙΓΛΙΑΣ (νυν Δήμος Ν. Προποντίδας σύμφωνα με το Ν3852/2010)  και επιλεγμένες Τοπικές Κοινότητες από τέσσερις (4) Ο.Τ.Α., η Δ.Κ. Πολυγύρου και η Τ.Κ. Ολύνθου του πρώην και νυν Δήμου ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, η Τ.Κ. Γοματίου του πρώην  Δήμου  ΠΑΝΑΓΙΑΣ(νυν Δήμος Αριστοτέλη σύμφωνα με το Ν3852/2010), η Τ.Κ. Ν.Μαρμαρά, η Δ.Κ. Νικήτης και η Τ.Κ. Μεταγγιτσίου του πρώην και νυν Δήμου ΣΙΘΩΝΙΑΣ  και η Τ.Κ. Στρατωνίου του πρώην  Δήμου ΣΤΑΓΙΡΩΝ ΑΚΑΝΘΟΥ (νυν Δήμος Αριστοτέλη σύμφωνα με το Ν3852/2010)  του Νομού Χαλκιδικής. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των επενδυτικών προτάσεων είναι η  15η Ιουνίου 2015 και ώρα 14:00μμ. Οι επενδυτικές προτάσεις υποβάλλονται στην έδρα της Ο.Τ.Δ.: Πολύγυρος, 22ας Απριλίου και  Μακεδονίας γωνία Τ.Κ. 63100, τηλ. 2371024407 & 2371024507, είτε ιδιοχείρως, είτε με συστημένη ταχυδρομική επιστολή ή ταχυμεταφορά, με την ένδειξη «Για την πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος του τοπικού προγράμματος της Ο.Τ.Δ. ΑΝΕΤΧΑ». Δίνονται με το πρόγραμμα Leader ευκαιρίες χρηματοδότησης για επενδύσεις ύψους έως και 300.000 ευρώ στο λιανικό εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών. Με ποσοστά ενίσχυσης 50% επιδοτούνται παντοπωλεία, κάβες με παραδοσιακά ποτά, καταστήματα πώλησης τουριστικών δώρων και ειδών λαϊκής τέχνης αλλά και κουρεία, κομμωτήρια, όπως και για δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία .Επιπλέον επιδοτούνται και επιχειρήσεις ίδρυσης και εκσυγχρονισμού μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης,  δυναμικότητας μέχρι 40 κλινών ανά κατάλυμα , επιχειρήσεις δραστηριοτήτων οικοτεχνίας - χειροτεχνίας ή βιοτεχνίας για την παραγωγή ειδών παραδοσιακής τέχνης, καθώς και επιχειρήσεις παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση.
  • Β ΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του που παρακολούθησαν τα σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ και Β΄ κατηγορίας που πραγματοποιήθηκαν στον Πολύγυρο και στα Νέα Μουδανιά το έτος 2014, να παραλάβουν τη Βεβαίωση Επιμόρφωσης Τεχνικού Ασφαλείας από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2371024200 & 24300 υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.
  • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015 -2016
Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής προκηρύσσει ηλεκτρονικό ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Χαλκιδικής, για το σχολικό έτος 2015-2016, με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, για τη μίσθωση κατάλληλων μεταφορικών μέσων δημόσιας χρήσης, που πληρούν τους όρους ασφαλείας, για τη μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χαλκιδικής από τον τόπο κατοικίας τους στη σχολική τους μονάδα και αντίστροφα, για όλες τις ημέρες λειτουργίας των σχολείων ήτοι 175 ημέρες, από 01-09-2015 και μέχρι 31-08-2016, συνολικού προϋπολογισμού 1.210.700,79 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. ((CPV 60130000 Υπηρεσίες Ειδικών Οδικών Μεταφορών Επιβατών). Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στην πλατφόρμα του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promihteus.gov.gr του συστήματος. Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 07-07-2015 ημέρα Τρίτη και ώρα 09.00 πμ. Οι ηλεκτρονικές προσφορές θα κατατεθούν το αργότερο μέχρι της 01-07-2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00 μ.μ.. Πληροφορίες δίνονται από το γραφείο Δ/νσης διοικητικού – οικονομικού από το διοικητήριο, τηλέφωνο 2371351302 κος Ροκανάς Σπύρος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν τη διακήρυξη και μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr , από το πρόγραμμα Διαύγεια (ΑΔΑ 15PROC002791306 2015-05-21) και στο διαδικτυακό τόπο της Αναθέτουσας αρχής (www.pkm.gov.gr).

  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ

Την παράταση κατά ένα μήνα της ρύθμισης των 100 δόσεων που λήγει Τρίτη 26 Μαΐου 2015 (δηλαδή έως και 26 Ιουνίου), αποφάσισε, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Οικονομικών λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και της σημαντικής αύξησης της συμμετοχής των οφειλετών στη ρύθμιση. Τις τελευταίες μέρες η συμμετοχή των οφειλετών στη ρύθμιση έχει αυξηθεί σημαντικά και ανέρχεται στις 25.000 ημερησίως με αποτέλεσμα το σύνολο των αιτήσεων ένταξης σε αυτήν να υπερβαίνει τις 600.000 και το ρυθμιζόμενο ποσό τα 3,5 δισ. ευρώ.

  • ΥΠΟΙΚ : ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Σ ημαντικές αλλαγές στον τρόπο και τα κριτήρια φορολόγησης των αυτοκινήτων εξετάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών στον σχεδιασμό είναι και η αντικατάσταση του κριτηρίου φορολόγηγησης με βάση τον κυβισμό, με το κριτήριο της λιανικής τιμής του οχήματος. Το Υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθειά του για τη δημιουργία και παγίωση μιας δικαιότερης και αποτελεσματικότερης φορολόγησης  των αυτοκινήτων και ενός γενικότερου εξορθολογισμού του τομέα της αυτοκίνησης, σχεδιάζει: (1) Κατάργηση του κριτήριου του κυβισμού των οχημάτων ως βάση της φορολόγησής τους. Αντί γι’ αυτό προτείνεται υπολογισμός της φορολογίας στη βάση της λιανικής τιμής (προ φόρων), με προοδευτική αναπροσαρμογή των συντελεστών του τέλους ταξινόμησης, (2) Καταβολή ΦΠΑ, έλεγχο στοιχείων και υπαγωγή στις διατάξεις της σχετικής φορολογίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία προέρχονται από χώρες του εξωτερικού, (3) Θέσπιση αντικινήτρων στην κυκλοφορία παλαιών και ρυπογόνων οχημάτων (π.χ. για οχήματα άνω της20ετίας) με ένα «τέλος περιβάλλοντος», (4) Αντικατάσταση του συστήματος απόσυρσης από ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης το οποίο θα επιδοτεί τα οχήματα χαμηλής τιμής αγοράς, (5) Αλλαγή του τρόπου ελέγχου ανασφάλιστων και ανέλεγκτων από ΚΤΕΟ οχημάτων (π.χ. με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων τους). Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει συναντήσεις με τους φορείς του χώρου της αυτοκίνησης προκειμένου και αυτοί να συνεισφέρουν με τις δικές τους προτάσεις στη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.
  • ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 2,103 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ
Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,103 δισ. ευρώ εξαιτίας της στάσης πληρωμών του Δημοσίου εμφάνισε ο κρατικός προϋπολογισμός την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2015. Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2015, το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2.103 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1.046 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2014 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 310 εκατ. ευρώ.
  • ΟΟΣΑ:ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ

Σε έκθεση του ΟΟΣΑ που εκδόθηκε, ο παγκόσμιος οργανισμός διαπιστώνει ότι η ψαλίδα μεταξύ υψηλών και χαμηλών εισοδημάτων ανοίγει διαρκώς. Η ανισότητα στα εισοδήματα στο δυτικό κόσμο είναι στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 30 χρόνων. Μάλιστα η μελέτη διαψεύδει ότι η μεγαλύτερη ανισότητα αποτελεί κίνητρο και εφαλτήριο για την επίτευξη μεγαλύτερου εισοδήματος, αντίθετα δείχνει ότι τείνει να παγιώσει τη φτώχεια. Από τις χώρες με επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη θέση των χωρών της ευρωζώνης και στη δεύτερη χειρότερη της Ε.Ε., αμέσως κάτω από τη Μεγάλη Βρετανία. Μόνο η Λετονία είναι σε χειρότερη θέση, αλλά προτού ακόμα μπει στο ευρώ. Από τις 34 χώρες μέλη του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η χειρότερη πίσω από Βρετανία, Ισραήλ, ΗΠΑ, Τουρκία, Μεξικό και Χιλή, με την τελευταία να παρουσιάζει τη χειρότερη επίδοση από τις χώρες του οργανισμού. H Ελλάδα παρουσιάζει τη χειρότερη πτώση εισοδημάτων στο εισοδηματικά κατώτερο 10% του πληθυσμού από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ. Τα νοικοκυριά στην Ελλάδα έχαναν κάθε χρόνο το 8% του καθαρού εισοδήματός τους τα χρόνια της κρίσης. Επιπλέον, εάν ληφθεί ως αφετηρία το προ κρίσης όριο της φτώχειας στην Ελλάδα, τότε η φτώχεια έχει διπλασιαστεί, φτάνοντας στο 27%, όπως αναφέρει η έκθεση. 
  • Β ΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚ ΕΤΟΥΣ 2013 ΓΙΑ ΤΑ Ν.Π.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάρτησης και χρέωσης του τέλους επιτηδεύματος νομικών προσώπων για την χρήση 2012 (οικ. 2013) στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του taxis. Tο τέλος επιτηδεύματος βεβαιώνεται από τη ΔΗΛΕΔ στα νομικά πρόσωπα που υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2013 και καταβάλλεται σε οκτώ (8) ίσες μηνιαίες δόσεις (ΠΟΛ.1101/11.5.2015) .Από τις δόσεις αυτές η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση και η καθεμία από τις επόμενες δόσεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα, αντίστοιχα. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του τέλους εντός της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση ενάμιση τοις εκατό (1,5%).
  • ΕΕ: ΚΟΝΔΥΛΗ 171 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κονδύλια της τάξεως των 171 εκατ. ευρώ προβλέπονται για την Ελλάδα μέσω της πρωτοβουλίας για την απασχόληση των νέων (ΠΑΝ), όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Παρασκευή, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα ΠΑΝ αφορά την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, κυρίως με «τη δημιουργία υψηλής ποιότητας ευκαιριών εκπαίδευσης, την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και τη βιώσιμη απασχόληση για όλους», «με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής». Σύνολο μέτρων που υποστηρίζονται από την ΠΑΝ επικεντρώνονται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών, μέσω προγραμμάτων μαθητείας, πρακτικής άσκησης, ενεργειών για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, υποστήριξης της σύστασης νέων επιχειρήσεων και των ολοκληρωμένων δράσεων, με στόχο την επιλογή του κατάλληλου μέτρου. Για τους νέους ηλικίας 24-29 ετών, η ΠΑΝ στηρίζει ειδικά τις ενέργειες με σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και ενέργειες υποστήριξης της σύστασης νέων επιχειρήσεων.

  • ΟΑΕΔ: ΕΝΤΟΣ ΔΙΜΗΝΟΥ Η ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ 16.220 ΑΝΕΡΓΟΥΣ (VOUCHER)
Μέσα στο επόμενο δίμηνο, θα δημοσιευτεί, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η νέα πρόσκληση του προγράμματος για την επιταγή κατάρτισης ανέργων ηλικίας 29 έως 64 ετών με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση. Το πρόγραμμα θα επανέλθει ανασχεδιασμένο, προκειμένου να ωφελούνται ουσιαστικά οι άνεργοι. Το αρχικό πρόγραμμα, το οποίο ήταν συνολικού προϋπολογισμού 112.000.000 ευρώ και απευθυνόταν σε 16.220 ανέργους, ανακλήθηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, διότι διαπιστώθηκε, ότι ο σχεδιασμός του προγράμματος ήταν άστοχος.
  • ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΩΣ 50.000 ΕΥΡΩ

Τ ην απαλλαγή από ποινικές διώξεις για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη έως 50.000 ευρώ προβλέπει νέα εγκύκλιος της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαΐδου.( ΠΟΛ.1109/20.5.2015). Με το καθεστώς που ίσχυε μέχρι τη δημοσίευση του νόμου, το κατώτερο ποσό της συνολικής ληξιπρόθεσμης οφειλής συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων προς το Δημόσιο, άνω του οποίου ζητείται η ποινική δίωξη των υπευθύνων, ήταν από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Με την εν λόγω εγκύκλιο, η Αικ. Σαββαΐδου ζητά από τις εφορίες να σταματήσουν να ασκούν ποινικές διώξεις σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη έως 50.000 ευρώ. Επί της ουσίας η νέα εγκύκλιος προβλέπει αλλαγή των ρυθμίσεων για το ποινικό αδίκημα της μη πληρωμής βεβαιωμένων χρεών.
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟΥ ΝΟΜΙΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ

Σύμφωνα με απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά (Αριθμ. 9299 – ΦΕΚ B 921 – 21.05.2015) , καταργείται η υπ’ αριθ. 27283/29−12−2014 Υ.Α. (ΦΕΚ Β 3684) «Διαδικασία έκδοσης αυτοκόλλητου νόμιμης λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 6 του Ν.4276/2014 (Α ́ 155) που όριζε ότι τα ξενοδοχεία, οι ξενώνες φιλοξενίας νέων, τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα ως προς τα ξενοδοχεία που αποτελούν μέρος αυτών, τα ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας και τα ξενοδοχειακά καταλύματα εντός παραδοσιακών κτισμάτων και τα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα, υποχρεούνταν από 01-04-2015 να επικολλούν στην εσωτερική πλευρά της πόρτας κάθε δωματίου ή διαμερίσματος, ειδικό αυτοκόλλητο νόμιμης λειτουργίας, που εκδίδονταν μέχρι τώρα σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
  • ΣΚΟΥΠΑ ΣΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Στο «σκούπισμα» των λογαριασμών των φορέων του Δημοσίου προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου. Με μια εξαιρετικά επείγουσα απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα (ΑΔΑ : ΩΜΨΔΗ-4ΦΕ), ζητείται να μεταφερθούν τυχόν υπόλοιπα λογαριασμών 1.193 φορέων του δημόσιου έως τις 5 Ιουνίου στη Τράπεζα της Ελλάδος. H επίμαχη απόφαση αφορά σε 1.039 λογαριασμούς, που τηρούνται στην τράπεζα Πειραιώς, 119 στην Εθνική Τράπεζα, 28 στην Alpha Bank και επτά στην Eurobank. Ενδεικτικά, οι φορείς που προβλέπονται στην απόφαση είναι: πορθμεία, εφορίες αρχαιοτήτων, κρατικά ΚΤΕΟ, καταστήματα κράτησης και εκατοντάδες λογαριασμοί υπουργείων και φορέων υπουργείων.

  • ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΟ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Την παράταση του ΕΣΠΑ, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2015, για ένα ακόμη χρόνο, προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρωθούν όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη και να μη χαθούν πολύτιμοι πόροι για τη χώρα, ιδιαίτερα στην κρίσιμη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, ζήτησαν οι περιφερειάρχες από την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, στη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της ΕΕ, στην Αθήνα. Στη συνάντηση συζητήθηκε και ο προγραμματισμός για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, για την οποία οι περιφερειάρχες επισήμαναν ότι η κατανομή των πόρων έγινε με τα στοιχεία της ανάπτυξης των ετών 2007, 2008 και 2009 και -όπως επισήμαναν- αυτό αδικεί τη χώρα. Επίσης, τόνισαν ότι το σύστημα διαχείρισης και οι όλες διαδικασίες απαιτούν περαιτέρω απλούστευση.

  • EUROSTAT: ΕΝΤΕΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΕΠ ΤΟ 2013
Κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονταν το 2013 11ελληνικές περιφέρειες, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Όπως ανακοίνωσε η Eurostat, στα κράτη - μέλη της Ε.Ε. το κατά κεφαλήν ΑΕΠ το 2013 κυμάνθηκε από 30% σε περιφέρεια της Βουλγαρίας ως 325% στο κέντρο του Λονδίνου. Όσον αφορά την Ελλάδα, το μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 73% του μέσου κοινοτικού.

  • ΟΟΣΑ: ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ – ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ – ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ
Σε επίπεδα ρεκόρ έφθασαν oι ανισότητες στις περισσότερες από τις χώρες του ΟΟΣΑ και παραμένουν ακόμη μεγαλύτερες σε πολλές αναδυόμενες οικονομίες, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που δημοσιεύτηκε. Σήμερα, στη ζώνη του ΟΟΣΑ που περιλαμβάνει 34 χώρες, το πλουσιότερο 10% του πληθυσμού έχει εισόδημα 9,6 φορές μεγαλύτερο από το εισόδημα του φτωχότερου 10%, ενώ η αναλογία αυτή ήταν 7,1 φορές στη δεκαετία του 1980 και 9,1 φορές στη δεκαετία του 2000.
  • ΕΚΔΟΣΗ  ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. 2014 ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

Ο Ο.Α.Ε.Ε. ενημερώνει τους ασφαλισμένους, ότι μπορούν να εκδώσουν βεβαίωση εισφορών 2014, για φορολογική χρήση, μέσω της Υπηρεσίας "Βεβαιώσεις Εισφορών Ασφαλισμένων Ο.Α.Ε.Ε." του  ιστότοπου  www.oaee.gr Για την έκδοση των βεβαιώσεων απαιτείται η συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων Α.Φ.Μ., Α.Μ.Κ.Α., Αριθμός Μητρώου (Ε.Α.Μ.). Σε περίπτωση μη ταυτοποίησης των στοιχείων η βεβαίωση θα χορηγείται από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Οργανισμού με την επίδειξη:(α) Αστυνομικής Ταυτότητας, (β) Πρόσφατου Εκκαθαριστικού Σημειώματος από Εφορία, (γ) Αποδεικτικού στοιχείου Α.Μ.Κ.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια: