«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές:Αρχαία Στάγειρα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους θα πραγματοποιήσει το τριήμερο 5, 6 και 7 Ιουνίου 2015, στον αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Σταγείρων στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, τη δράση με τίτλο "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές".
Πρόκειται για επικοινωνιακή δράση που οργανώνεται από τη Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε πλήθος αρχαιολογικών χώρων και μουσείων σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.
Καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου, από τις 9:00 έως τις 20:00 θα πραγματοποιούνται οργανωμένες περιηγήσεις ομάδων μικρών μαθητών και ενηλίκων επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο με ξενάγηση από ειδικευμένο προσωπικό της Εφορείας μας.
Στόχος της δράσης είναι η εξοικείωση της τοπικής κοινωνίας με τις αρχαιότητες, αλλά και η γνωριμία των ελλήνων και...
ξένων επισκεπτών με τον αρχαιολογικό χώρο, τμήμα του οποίου έχει πρόσφατα αναδειχθεί, έτσι ώστε η γενέθλια πόλη του Αριστοτέλη να γίνει θελκτικός τουριστικός προορισμός.
Κάθε περιήγηση θα διαρκεί περίπου μία έως μιάμιση ώρα, ανάλογα με τη διάθεση των επισκεπτών. Οι διαδρομές είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν τόσο το ιδιαίτερου φυσικού κάλλους δασωμένο τοπίο, όσο και τις αρχαιότητες που αναδεικνύονται μέσα από αυτό. Κατά τη διάρκεια των οργανωμένων ξεναγήσεων, ενήλικες και παιδιά θα ενθαρρυνθούν να μιλήσουν, να αγγίξουν και να "διαβάσουν" τις αρχαιότητες σε μια προσπάθεια να μετατραπούν οι σιωπηλές πέτρες σε αφηγητές ιστοριών, τα ερείπια σε μνημεία, το ανοίκειο σε οικείο.
Οι συναντήσεις θα γίνονται στο κτίριο υποδοχής επισκεπτών στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Εκτός από την ελληνική, θα υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης στην αγγλική και γαλλική γλώσσα.


Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό : 6974 407516
E-mail : kpapastathis@culture.gr
Υπεύθυνος επικοινωνίας : Κωνσταντίνος Παπαστάθης.

Αρχαιολόγος                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια: