«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

7ο Φεστιβάλ Πολυγύρου - Καλοκαίρι Τέχνης και Πολιτισμού 2015


ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ - ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ – 9.15 μ.μ.
Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου
ΦΟΝΙΣΣΑ Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου ΑΙΧΜΗ, παρουσιάζει σε θεατροποιημένη μορφή το κλασσικό αριστούργημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «ΦΟΝΙΣΣΑ».
Τη θεατρική διασκευή υπογράφει ο Κώστας Πολιτόπουλος, τα σκηνικά ο Μιχάλης Αγγελάκης, τα κοστούμια η Όλγα Σχοινά και τη σκηνοθεσία ο Γιάννης Νικολαΐδης. Στο ρόλο της «Φραγκογιαννούς» η Φωτεινή Φιλοσόφου.
Λαϊκή τραγωδία και απελπισμένη κραυγή, χαρακτηρίζει ο σκηνοθέτης Γιάννης Νικολαΐδης τη «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Η ηρωίδα «Φραγκογιαννού», δίνει προσωπική αλλά φρικτή λύση για τα...
συμφέροντα των ομοίων της εξαθλιωμένων ανθρώπων, κυρίως των γυναικών. Σκληρή επιλογή μα τραγική λύτρωση ο θάνατος. Η Φραγκογιαννού σκοτώνει συνειδητά και επαναληπτικά, χωρίς ενδοιασμούς ψυχικούς. Με ταξικό υπολανθάνον ένστικτο. Θεωρεί τις πράξεις της κοινωνική δικαιοσύνη και προσφορά. «Τυφλή ανάγκη ο φόνος». Σταματάει τις πράξεις της με την παρέμβαση της τρέχουσας εξουσίας. Ο Παπαδιαμάντης είναι ο άγιος των ελληνικών γραμμάτων, με ίσκιο θεόρατο, που όσο υπάρχει ελληνική γλώσσα θα μας ακολουθεί για πάντα.
Τιμές εισιτηρίων: 12€ Ενήλικες, 10€ Παιδικό, Φοιτητικό, Πολυτέκνων & Ανέργων.
Προπώληση στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου, στο ισόγειο του Δημαρχείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: