«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Εκλογές για μια Βουλή τσίρκο…

Με την χρεοκοπία πάνω στο κεφάλι του και μέσα σε ένα οκτάμηνο που να προλάβει ο λαός να αντιληφθεί τι σημαίνει πρώτη φορά αριστερά. Γι' αυτό θα ψηφίσει και δεύτερη φορά αριστερά για να το καταλάβει όμως όταν δει το νέο τσίρκο στην Βουλή και αναγκαστεί να ζητάει "σωτήρες" δεξιά... και αριστερά...

Και επειδή τα λόγια είναι φτώχεια ας μιλήσουμε λίγο...

και με νούμερα για να δούμε τι πραγματικά σημαίνουν για την τσέπη του φορολογούμενου ψηφοφόρου τα καραγκιοζιλίκια του δημοψηφίσματος και τώρα των εκλογών.
Να δούμε δηλαδή τι πραγματικά σημαίνει για τους 800.000 άνεργους 30άρηδες και 40άρηδες οι εκλογές εκτός από την βουλευτική ανακύκλωση και το βόλεμα των 300, με 17.000 ευρώ (μισθός-δαπάνες) και την προστασία των 300.000 τρωκτικών ΔΕΚΟ, με τις 3-5.000 ευρώ τον μήνα, ή των 700.000 κρατικών υπαλλήλων με την μονιμότητα και τα ειδικά προνόμια.

Η κυβέρνηση που θα προκύψει (αν προκύψει) από τις εκλογές εκτός από την εφαρμογή του μνημονίου με τις αυξήσεις του ΦΠΑ, τις αυξήσεις σε εισφορές των εργαζομένων για να βολέψει το ασφαλιστικό και τις μειώσεις συντάξεων μέχρι και 10% (σε πρώτη φάση) έχει να μαζέψει και 3,2 δισ. ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ.
Ας μείνουμε μόνο στον ΕΝΦΙΑ, στον φόρο εισοδήματος, στα τέλη κυκλοφορίας, στο 23% στα ιδιωτικά σχολεία και στα χαράτσια αλληλεγγύης που θα τρέξουν γιατί αν πέσει έξω ο προϋπολογισμός θα τινάξει στον αέρα τα μνημόνια αλλά και την χώρα.
Ποια αριστερή κυβέρνηση θα το αλλάξει αυτό και ποια κεντροαριστερή με κορμό ή χωρίς κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά το 2015 και το 2016 με ένα κράτος χωρίς δυνατότητες να μεταβάλλει την κατάσταση.

Σημειώστε μόνο αυτό. Το κράτος χρωστάει 4 δισ. ευρώ από επιστροφές ΦΠΑ, πληρωμές προμηθειών και επιστροφές φόρων που ούτε τα έχει για να τα δώσει ούτε θα τα βρει να τα δώσει.
Αν τους πεις να πατσίσουν με τον ΕΝΦΙΑ τα κρατικά φέσια των 4 δισ. ευρώ θα σε πούνε τρελό, προδότη και ολιγαρχία που δεν σέβεται το κράτος και τις ανάγκες του.
Οι δημόσιες επενδύσεις που θα μπορούσαν να βγάλουν δουλειές για τους άνεργους είναι παγωμένες και θα παραμείνουν παγωμένες μέχρι το 2020 γιατί διαφορετικά δεν θα επιτύχουμε πλεονάσματα έστω και 1-1,5%.

Με τον Λαφαζάνη και τους δραχμολάγνους του να λυσσομανάμε για την δραχμή, για κλειστή κρατική οικονομία με πρότυπο τον Χότζα και τους Φωτόπουλους ξωπίσω του άντε να κάνεις ιδιωτικοποιήσεις μπας και δημιουργήσεις επενδυτικό και επιχειρηματικό κλίμα ικανό να ανακόψει τουλάχιστον τα παραπέρα λουκέτα και την μετανάστευση.
Αλλά και αν ξεφύγουν από τους δραχμολάγνους κάποιες επενδύσεις έχεις από την μια την κόντρα του ΚΚΕ που με τους Συριζαίους και τους Λαφαζανικούς και από την άλλη τους Χρυσαυγίτες που θα σαμποτάρουν τα πάντα για να φανούν τα δικά τους νούμερα στο νέο τσίρκο της Βουλής.
Τα νούμερα με το μεταναστευτικό, την λειτουργία της (προ και μετά την Ζωή) Βουλής και με την πασαρέλα των εκπροσώπων των αναρχικών με τα ειδικά μπλουζάκια, τις παντόφλες και τα κουρελί πουκάμισα... να χλευάζουν ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί την κυβέρνηση.
Δείγμα και για την αυριανή Βουλή οι Σκουριές και ο ανταγωνισμός στο ποιος θα κλείσει τις περισσότερες ιδιωτικές επιχειρήσεις που οδηγούν τους άνεργους να αντιγράψουν την προσφυγιά των Σύριων για τις πολιτισμένες χώρες.

Γιατί και εδώ η αλήθεια είναι φρικτή και στα νούμερα. Οι άνεργοι που παίρνουν επίδομα αντίστοιχο με ένα πιάτο φαγητό δεν ξεπερνούν τους 850.000 ενώ οι άνεργοι για το 2016 υπολογίζονται σε 2.000.000.

Οπότε ακόμη και αν το 1.000.000 πάρει επίδομα φτώχειας θα έχουμε 1.000.000 πεινασμένους που θα βλέπουν τις ΔΕΚΟ του Φωτόπουλου να μοιράζουν επιδόματα για καφέ και σάντουιτς...
Αν δεν καταλάβουμε, ως λαός, ότι το πρόβλημα της οικονομίας ήταν, είναι και παραμένει, εδώ και 40 χρόνια, πολιτικό και δεν λύνεται γιατί κανένα κόμμα ούτε θέλει (για να έχει ομήρους τους ψηφοφόρους) αλλά και αν θέλει δεν μπορεί να το λύσει, αποκλείεται να δούμε άσπρες μέρες.
Η λύση βρίσκεται μόνο στην συγκρότηση μιας κυβέρνησης από (τα έστω ολίγα) ικανά και κυρίως σοβαρά πρόσωπα εντός και εκτός της Βουλής (με αναγνωρισμένη θετική πολιτική πορεία) πλαισιωμένα και από τεχνοκράτες της ελεύθερης αγοράς που θα αναλάβουν την αναστροφή της καταστροφικής πορείας της οικονομίας της χώρας. Την λύση αυτήν την απέφυγαν αν και γνωρίζουν ότι η δημοκρατική πορεία της χώρας δεν κινδυνεύει επειδή θα απουσιάζουν από τις κυβερνήσεις "καθηγητές" σαν τον Βαρουφάκη και κομπογιαννίτες της μεταπολίτευσης που τους αποκαλέσαμε μέχρι και Τσάρους… της οικονομίας.

Του Γιώργου Κράλογλου από το Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: