«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 36/2015) και ισχύει από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, μέχρι και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία θα ξεκινήσουν από αργά το βράδυ και κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής και θα εξασθενήσουν σταδιακά αργά το Σάββατο.
Επίσης, προβλέπεται ελαφρά χιονόπτωση σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων στην Κεντρική Μακεδονία το Σάββατο.
Για τις επόμενες μέρες τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:


1.Σήμερα Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, από τις βραδινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και πιθανόν τη νύχτα στην Κεντρική Στερεά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν από τις βραδινές ώρες στα δυτικά στα 8 Μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά στα 9 Μποφόρ.
2.Αύριο Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν εκτός από τη Δυτική Ελλάδα βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα και κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Στερεάς. Οι νότιοι άνεμοι θα έχουν ένταση 7 με 9 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
3.Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανό να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εξασθενίσουν πρώτα στα βόρεια και το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Μακεδονίας θα συνεχιστούν κατά περιόδους. Οι νότιοι άνεμοι στα ανατολικά και τα νότια θα φτάνουν τα 7 με 8 Μποφόρ.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr.
Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.
Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π.Κ.Μ. συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:

  • Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: