«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Σχόλιο του Στέλιου Βαλιάνου για το ασφαλιστικό

Προσέξτε πως βάζει το θέμα του ασφαλιστικού η Κυβέρνηση. Λέει: Ή αύξηση εργοδοτικών εισφορών στους ιδιώτες ή μείωση των συντάξεων.Δεν το κόβει καν στη μέση. Δεν τους θέλει όλους ευχαριστημενους ή όλους δυσαρεστημένους . Επιλέγει ποιους Έλληνες θέλει κοντά της. Γνωρίζει ότι διχάζει δύο τεράστιες πληθυσμιακές ομάδες, βάζοντας απέναντι στην ιδιωτική οικονομία, την ατμομηχανή δηλαδή του κράτους και των ταμείων, τους συνταξιουχους. Σκοπός της είναι να δημιουργήσει συνθήκες διαίρεσης στον ελληνικό λαό, εισπράττοντας κομματικά οφέλη, ως δήθεν υπερασπιστής των συνταξιούχων. Ομολογώ ότι είναι τέχνη (τραγική μεν αλλά τέχνη ) ακόμα και...
μέσα από ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα να επιχειρεί να λάβει κομματικά κέρδη. Εξάλλου πάντα διχαστικά προχωρούσε φτιάχνοντας το δικό της στρατό. Βέβαια η ίδια η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών θα αποτελέσει σίγουρα το νέο πρόβλημα του ασφαλιστικού , αφού θα προκαλέσει απολύσεις , μαύρη και αδήλωτη εργασία και τελικά λιγότερες εισπράξεις για τα ασφαλιστικά ταμεία. Για αλλη μια φορά η Κυβέρνηση "διαπραγματεύεται" με το πιστόλι στον κρόταφο και φέρνει διλήμματα  και λύσεις που η μία είναι χειρότερη από την άλλη. Το στρίμωγμα της αποδεικνύει κατά τον καλύτερο τρόπο ποιες ήταν οι προθέσεις της όταν ζητούσε δήθεν συναίνεση από την αντιπολίτευση.
 
Στυλιανός Θ. Βαλιάνος
Αντιπρόεδρος ΠΣ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδόνιας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρέπει να μας πει ο κ. Βαλιάνος πριν από όλα όσα λέει ποιές κυβερνήσεις κατάστρεψαν ή για να το πω σωστότερα έφαγαν τα ασφαλιστικά ταμεία; Είμαι προβληματισμένος νεοδημοκράτης και περιμένω από ένα νέο πολιτικό να λέει όλη την αλήθεια και κυρίως να αποκαλύπτει τους αίτιους της χρόνιας διάλυσης των ταμείων. To PSI που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν το αποτέλειωμα των ταμείων και ο κ. Βαλιάνος περιμένουμε να μας το πει αφου οι παλιότεροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αρνούνται την αυτοκριτική.
Κώστας Μ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ 5:38 ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ. Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕ ΚΑΝΕΝΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΔ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ 5 ΣΤΑ ΕΚΑΤΟ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ.