«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 37/2015) και ισχύει από αύριο Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015, μέχρι και την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016 αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού, από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους ενισχυμένους βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, για τις επόμενες μέρες τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:


1.Αύριο Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015 τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά αρχικά της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής – Ανατολικής Στερεάς και του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
2.Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015, οι τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά – ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Κεντρικής – Ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), της Εύβοιας και της Πελοποννήσου κι από τις βραδινές ώρες πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης.
3.Την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016 οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά – ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Κεντρικής – Ανατολικής Στερεάς (πιθανόν στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής), της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης και θα εξασθενήσουν κυρίως στις νησιωτικές περιοχές.
Επίσης, προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (10 – 12 βαθμούς Κελσίου), που θα γίνει αισθητή αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα και σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα της Πέμπτης και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ο οποίος στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.
Ενισχυμένοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι, που η έντασή τους στο Αιγαίο θα φτάσει τα 7 με 8 Μποφόρ.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr.
Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.
Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π.Κ.Μ. συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:
  • Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: