«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Πυρκαγιά στο Χιλανδαρινό μετόχι του Κάκκαβου

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χθες βράδυ στο Χιλανδαρινό μετόχι, μεταξύ Ιερισσού και Στρατωνίου κατακαίοντας αποθήκες και μετγάλες ποσότητες ξυλείας.
Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιερισσού σήμανε συναγερμός περίπου στις 10 παρά τέταρτο το βράδυ, καθώς από άγνωστη αιτία προκλήθηκε πυρκαγιά στο μετόχι της Μονής Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους, στην περιοχή του Κάκκαβου, μεταξύ Ιερισσού και Στρατωνίου.

Στο σημείο έσπευσαν 10 πυροσβεστικά οχήματα και...
δύο υδροφόρες, ωστόσο η μάχη των πυροσβεστών με τη φωτιά ήταν άνιση, καθώς στον χώρο του μετοχίου υπήρχαν αποθήκες με μεγάλες ποσότητες ξυλείας που προορίζονταν για τις εργασίες συντήρησης της Μονής Χιλανδαρίου.
Η πυρκαγιά έσβησε τις πρωινές ώρες και έκανε στάχτη, εκτός από την αποθηκευμένη ξυλεία, δύο αποθήκες και δύο χωματουργικά μηχανήματα.  

Στο μετόχι του Κάκκαβου υπάρχει ναός της Ζωοδόχου Πηγής, κελιά μοναχών, ξενώνες και διάφορα εργαστήρια και σπίτια για τους εργάτες. Βασική αποστολή του μετοχίου είναι η επεξεργασία ξύλου για την κατασκευή επίπλων, εικονοστασίων, ραφιών, οικοδομικών υλικών και ό,τι άλλο χρειάζεται η Μονή Χιλανδαρίου.






της Βικτωρίας Καρακούση
halkidikinews.gr
φωτο:svetogorac.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: