«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ατομικό Παιδικό Τουρνουά Σκακιού Rapid "Σιθωνία 2016"

Με επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 21 Μαΐου το Ατομικό Παιδικό Τουρνουά Σκακιού Rapid "Σιθωνία 2016" που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σιθωνίας σε συνεργασία με την ΕΣΣΘ-Χ στο ξενοδοχείο "Athena Pallas Village". Διευθυντής των αγώνων ήταν ο προπονητής της ομάδας του δήμου Σιθωνίας, Μανώλης Γαλάνης, υπεύθυνος κληρώσεων ο πολύπειρος Χρήστος Μπούσιος και διαιτητές οι...
Νίκος Φρεγγίδης και Βασίλης Πεγιάς.


Οι συμμετοχές κινήθηκαν στα περσινά επίπεδα, παρά το ότι είχαν δηλώσει τηλεφωνικά περισσότερα άτομα, γεγονός που αποδίδεται στις αντίξοες καιρικές συνθήκες της ημέρας του τουρνουά. Τα 30 παιδιά που συμμετείχαν ήταν στην πλειοψηφία τους από το δήμο Σιθωνίας, ενώ υπήρχαν συμμετοχές από Πολύγυρο, Μεταμόρφωση, Ορμύλια, Τρίγλια και Θεσσαλονίκη.

Μετά από 5 ιδιαίτερα μαχητικούς γύρους ακολούθησαν οι απονομές όπου απένειμε τα έπαθλα ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης δήμου Σιθωνίας, Γεώργιος Δαλδογιάννης. Μάλιστα απευθύνοντας χαιρετισμό στους γονείς των μικρών σκακιστών τόνισε τις προσπάθειες της Δημοτικής Επιχείρησης σε δύσκολους οικονομικά καιρούς να προσφέρει μία διέξοδο στα παιδιά, μέσω της ποιοτικής ψυχαγωγίας που εγγυάται το σκάκι.


Όσον αφορά τα αποτελέσματα του τουρνουά, πρώτος αναδείχθηκε ο μαθητής νηπιαγωγείου Σκόδρας Κων/νος (Θεσ/νίκη) με το απόλυτο 5/5! Δεύτερος κατετάγη ο Ζαφειρίδης Αθανάσιος (Θεσ/νίκη), ενώ τρίτη η Χαντζαρίδου Ευανθία (Τρίγλια). Με κύπελλο βραβεύτηκε και η Πεγιά Μαρία ως πρώτο κοριτσι εκτός τριάδας. Από το δήμο Σιθωνίας στους 10 πρώτους της γενικής κατάταξης τερμάτισαν οι μαθητές Μεταγγιτσινός Χρήστος (5ος), Χούλης Ιωάννης (7ος), Βελλολάρης Άγγελος (8ος) και Μεταγγιτσινού Δήμητρα (9η).