«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Το 2ο Νηπιαγωγείο Νικήτης στο πρόγραμμα συνεργασίας σχολείων της Ευρώπης eTwinning

Το 2ο Νηπιαγωγείο Νικήτης κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015-2016 συμμετείχε στο πρόγραμμα συνεργασίας σχολείων της Ευρώπης eTwinning με το έργο που φέρει τον τίτλο "Username: children Password: rights". Υλοποιήθηκε μια επιτυχημένη συνεργασία 6 σχολείων από 5 χώρες της Ευρώπης σχετικά με το πάντα επίκαιρο και ιδιαίτερο θέμα των δικαιωμάτων των παιδιών.

Με την καθοδήγηση της...
 εκπαιδευτικού Σμαρώς Χαλέμη οι μικροί μαθητές προσπάθησαν να γνωρίσουν τα δικαιώματά τους και ως ενεργοί πολίτες, να μυηθούν σε έννοιες και αξίες του αμοιβαίου σεβασμού, της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης μέσω της ανταλλαγής βιωμάτων, εμπειριών και ιδεών, ταυτόχρονα με την επίτευξη πολιτισμικού εμπλουτισμού.
Το 2ο Νηπιαγωγείο Νικήτης Χαλκιδικής με το 8ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς και σχολεία από τη Σλοβενία, τη Ρουμανία, τη Γερμανία και την Ισλανδία πραγματοποίησαν μια σειρά αλληλεπιδραστικών δραστηριοτήτων με τη χρήση συνεργατικών τεχνολογικών εργαλείων.

Στο πλαίσιο της 2ης δραστηριότητας του project με τίτλο "Our travel agency", το 2ο Νηπιαγωγείο Νικήτης δημιούργησε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση στο εργαλείο παρουσίασης "Prezi", όπου περιλαμβάνονται ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τη φυσική ομορφιά της Χαλκιδικής.
Η συγκεκριμένη δραστηριότητα ενθουσίασε τους μαθητές όλων των σχολείων συμμετοχής, καθώς έπειτα από την προβολή κάθε χώρας οι μαθητές κλήθηκαν να επιλέξουν ποιό μέρος επιθυμούν να επισκεφτούν κάποια στιγμή και να επιχειρηματολογήσουν σχετικά με την επιλογή τους. Η Χαλκιδική ήταν η πρώτη επιλογή!