«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Χιλιάδες επισκέπτες στον Πολύγυρο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΓΕΥΣΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

Σε μια από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις του Δήμου Πολυγύρου εξελίσσεται η 2η γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων και πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΓΕΥΣΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», που διοργανώνει το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό – Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».
Το Σάββατο ο πεζόδρομος του Πολυγύρου ντυμένος με χρώματα γιορτινά υποδέχτηκε χιλιάδες επισκέπτες, που απόλαυσαν...
παραδοσιακά εδέσματα και διασκέδασαν με χορούς, μουσική και τραγούδια ως τις πρώτες πρωινές ώρες.
Μικροί και μεγάλοι περπάτησαν στο κέντρο της πόλης, επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου, βρέθηκαν στην Οικία Παραλή, για να μάθουν για τον παλιό Πολύγυρο μέσα από φωτογραφίες, γνώρισαν τη δουλειά των μαθητών του Τμήματος Αγιογραφίας Γαλάτιστας, θαύμασαν καλλιτεχνικές δημιουργίες και ζωγραφικά έργα.
Τους υποδέχονταν με ένα πλατύ χαμόγελο μέλη συλλόγων του Δήμου, για να τους ξεναγήσουν, να τους κεράσουν, να τους μιλήσουν για την παράδοση αυτού του ευλογημένου τόπου. Πίτες, μεζέδες, παραδοσιακά, γλυκά και ποτά, που έφτιαξαν οι γυναίκες με τα χεράκια τους αποκλειστικά για τη μεγάλη αυτή γιορτή, έκλεψαν τις εντυπώσεις του κοινού, που έμεινε απόλυτα ικανοποιημένο από τη ζεστή φιλοξενία.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα πιάτα που ετοίμασαν σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος με βασικό τους συστατικό τοπικά προϊόντα, ο διαγωνισμός πίτας με κριτές τον Πατέρα Επιφάνιο Μυλοποταμινό, τη συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής, Κική Εμμανουηλίδου, την Κατερίνα Πέτρου από τη Λέσχη Αρχειμαγείρων Β. Ελλάδος.
Στους νικητές του διαγωνισμού δόθηκαν διάφορα δώρα και αναμνηστικά σε όλους τους διαγωνιζόμενους.
Από τους παραγωγούς που συμμετείχαν στη γιορτή οι επισκέπτες αγόρασαν μέλι, παραδοσιακά γλυκά και ποτά, είδη λαϊκής τέχνης, χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά είδη ενώ γέμισαν τα καταστήματα εστίασης της πόλης.
Τα φλας άστραψαν, όταν τα μέλη του Συλλόγου Ψυχαγωγίας και Συσπείρωσης Γυναικών Πολυγύρου χόρεψαν συρτάκι, ενώ το γλέντι συνεχίστηκε με τη συμμετοχή όλου του κόσμου, που χόρεψε ασταμάτητα διασκεδάζοντας με την ορχήστρα των ΑΦΩΝ Τσικούρη.
Οι προχθεσινές εκδηλώσεις «καλύφθηκαν» και θα μεταδοθούν από την εκπομπή «Οίνος και Γεύση» της TV Μακεδονία και από το Πολιτιστικό Ημερολόγιο της ΤV 100 .
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου Δημήτριος Ζαγγίλας, η Πρόεδρος του Ν.Π «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Ιφιγένεια Κυριάκου, ο Αντιδήμαρχος Ζερβοχωρίων κ. Δημήτρης Κοντογιώργης,ο Πρόεδρος του τοπικού Πολυγύρου κ. Νικήτας Κατσακιώρης, ο Πρόεδρος του τοπικού κ. Μανώλης Σειράς, η Δημοτική Σύμβουλος Πολυγύρου κ. Στέλλα Ζούνη και το μέλος του Δ.Σ του Ν.Π.»ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» κ. Χαράλαμπος Μπανάβας.