«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Στο Porto Carras Grand Resort η τελετή έναρξης και η εκκίνηση των 74 σκαφών της “Aegean Regatta”!


Το Porto Carras Grand Resort συνεχίζει να προσφέρει τη φιλόξενη αγκαλιά του στο άθλημα της ιστιοπλοΐας, τηρώντας πιστά μια παράδοση πολλών ετών. 
 
Μετά το «Κύπελλο Βορείου Αιγαίου 2016» και το «Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ORC2016», της κορυφαίας ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε φέτος στην Ελλάδα, ήρθε η στιγμή να προσφέρει τη ζεστή του φιλοξενία στην «Aegean Regatta», τον διεθνή  ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργανώνεται από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
 
Η αυλαία της διοργάνωσης ανοίγει το Σάββατο 20 Αυγούστου με τη συγκέντρωση των...

κυβερνητών των σκαφών στις 8 μ.μ. και τη διοργάνωση της Τελετής Έναρξης στις 9 μ.μ.στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Η εκκίνηση από το Porto Carras των 74 συνολικά σκαφών από εννέα χώρες τα οποία θα ανοίξουν τα πανιά τους για τη Μύρινα της Λήμνου, θα γίνει την Κυριακή 21 Αυγούστουστις 10 π.μ.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που η Aegean Regatta δεν ξεκινάει από νησί, υπογραμμίζοντας τη θέρμη με την οποία αγκαλιάζει τις διοργανώσεις ιστιοπλοϊκών αγώνων το Porto Carras, το οποίο είναι ένας από τους χορηγούς της διοργάνωσης.

Συντονιστής όμιλος της Aegean Regatta 2016 είναι ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Μυτιλήνης και συνδιοργανωτές οι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, και Ι.Ο.Χίου ενώ σε μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Γιαννέλης –Θεοδοσιάδης  αναφέρει : «Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την φετινή διοργάνωση της Aegean Regatta 2016, έναν κορυφαίο ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοιχτής θάλασσας, μια διεθνή διοργάνωση που αποτελεί πλέον θεσμό στα ναυταθλητικά δρώμενα της χώρας».
 

Το Porto Carras Grand Resort πιστό στις ιστορικές του καταβολές (των οποίων αποκορύφωμα ήταν η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοϊκών Ανοιχτής Θαλάσσης, το 1991) φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια κορυφαίες διοργανώσεις Ιστιοπλοϊκών Αγώνων,  με συνοδοιπόρους του τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης και την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
 
Η Marina Porto Carras, η μεγαλύτερη οργανωμένη μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα με χωρητικότητα 315 θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη μήκους έως 55μ. και βάθους 5,5μ. η οποία βραβεύεται για 17 συνεχή έτη με το διεθνές σήμα «Γαλάζια Σημαία» για τα κρυστάλλινα νερά της και τη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος, όπως και το ξενοδοχειακό συγκρότημα με τις εξαιρετικές παραλίες (βραβευμένες επίσης με «Γαλάζια Σημαία»), εστιατόρια, bars, cafe, mini market και εμπορικά καταστήματα που διασφαλίζουν την ευχάριστη διαμονή των ιστιοπλόων κατά την περίοδο των αγώνων, εγγυώνται πάντα την επιτυχημένη διοργάνωση κορυφαίων ιστιοπλοϊκών αγώνων.
 
Για το Porto Carras Grand Resort η διασφάλιση παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού αποτελεί πρώτιστο μέλημα με έμπρακτη στήριξη των διοργανώσεων Ιστιοπλοϊκών αγώνων διεθνούς και πανελλήνιου βεληνεκούς.