«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΑΠΟ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
Την 1η Οκτωβρίου ανοίγει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή, για πρώτη φορά, του ηλεκτρονικού πόθεν έσχες στη διεύθυνση www.pothen.gr από τις ειδικές κατηγορίες των υπόχρεων που ορίζει ο νόμος. Η διαδικασία θα διαρκέσει έως και την 31 Δεκεμβρίου 2016. Η υποβολή ηλεκτρονικού πόθεν έσχες εκτιμάται ότι αφορά περισσότερους από...
120.000 υπόχρεους, οι οποίοι συγκαταλέγονται στις κατηγορίες των πολιτικών προσώπων, αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δικαστικών λειτουργών αλλά και ιδιοκτητών κι εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

  • Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ
Από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα αρχίσει η χρηματοδότηση τεσσάρων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα τέσσερα από τα οκτώ προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου θα προκηρυχθούν στις αρχές του μήνα, υπογράμμισε, απευθυνόμενος σε επαγγελματίες και εμπόρους, στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

  • ΟΑΕΔ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ 25 – 29 ΕΤΩΝ
Ως την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου μπορούν να προσέρχονται στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ άνεργοι 25 έως 29 ετών για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας τεσσάρων μηνών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ». Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργοι νέοι που δεν έχουν ασφαλιστεί για περισσότερες από 100 ημέρες ασφάλισης σε οποιονδήποτε ασφαλιστικό Φορέα.

  • ΟΟΣΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΠΟΥ ΑΥΞΗΣΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟ 2015
Μια διαφορετική πρωτιά που έχει «πληγώσει» την οικονομία είχε το 2015 η Ελλάδα σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ.. Η χώρα μας ήταν το μοναδικό κράτος-μέλος του Οργανισμού που προχώρησε σε αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ για τη φορολογική πολιτική την περίοδο της κρίσης (2010-2014), οι χώρες στην πλειονότητά τους (εξετάζονται 34 χώρες) αύξησαν τη φορολογία και συγκεκριμένα τα φορολογικά τους έσοδα ως προς το ΑΕΠ τους. Από πέρυσι, όμως, προκύπτει ότι οι χώρες του ΟΟΣΑ άλλαξαν πολιτική και στρέφουν πλέον τα φορολογικά τους μέτρα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των αναπτυξιακών τους προοπτικών. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση «οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις επικεντρώνονται πλέον στην ενίσχυση της ανάπτυξης». «Ενώ η δημοσιονομική προσαρμογή ήταν ο βασικός στόχος των μεταρρυθμίσεων στη φορολογία κατά τη διάρκεια της κρίσης, το 2015 οι εν λόγω μεταρρυθμίσεις μετέφεραν την έμφασή τους στη στήριξη της ανάπτυξης» προστίθεται στην έκθεση. Μάλιστα, ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι πολλές από τις μεταρρυθμίσεις του προηγούμενου έτους στις χώρες που εξετάζει είχαν στο επίκεντρό τους τη μείωση της φορολογίας στην εργασία και στις επιχειρήσεις και τη μερική αύξηση των εσόδων τους από την κατανάλωση και τους περιβαλλοντικούς φόρους. Μέσα σε αυτό το γενικότερο περιβάλλον, «η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα που αύξησε τον συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 26% στο 29% το 2015», προσθέτει ο ΟΟΣΑ. Στον αντίποδα, στις χώρες που μειώθηκε η φορολογία των επιχειρήσεων περιλαμβάνονται η Αυστρία, ο Καναδάς, η Εσθονία, η Γαλλία, το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, η Τουρκία. Στον ίδιο κατάλογο βρέθηκαν και χώρες που ήταν σε μνημόνιο ή σε οικονομική κρίση όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία, καθώς και η Ιταλία, που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

  • ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΕΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Κοινή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γεώργιος Καββαθάς και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση «για τις διαφαινόμενες δυσμενείς εξελίξεις επί του νομοσχεδίου των πνευματικών δικαιωμάτων» όπως αναφέρουν. Οι εκπρόσωποι του επιμελητηριακού και του επιχειρηματικού κόσμου, αναφέρουν ότι «τους διακατέχει η αγανάκτηση και οργή όπως άλλωστε και το σύνολο των ανθρώπων που παράγουν πολιτισμό στη χώρα μας, που πληροφορήθηκαν για τη σκανδαλώδη τροποποίηση του νομοσχεδίου για τη συλλογική διαχείριση υπέρ της ΑΕΠΙ Α.Ε.»
  • ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ
Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από τις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Υπέρ ψήφισαν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης και καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση.
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: ΜΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑ - ΜΑΜΟΥΘ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ
Έλλειμμα 2,9 δισ. ευρώ θα έχει από το πρώτο έτος λειτουργίας του, το 2017, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, το νέο υπερταμείο στο οποίο θα ενταχθούν οκτώ ασφαλιστικά ταμεία, μεταξύ των οποίων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΝΑΤ. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, η «τρύπα» θα περιοριστεί στο 1,1 δισ., καθώς θα χρηματοδοτηθεί από κρατικό προϋπολογισμό και ΑΚΑΓΕ.


  • ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ 1,014 ΔΙΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
Απλήρωτους φόρους ύψους 1,014 δισ. ευρώ άφησαν στην εφορία τον Αύγουστο οι φορολογούμενοι που δυσκολεύονται να εξοφλήσουν στην ώρα τους τις φορολογικές υποχρεώσεις τους. Αν προστεθούν και οι μη φορολογικές υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, τότε οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές που προστέθηκαν τον περασμένο μήνα στη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων ανήλθαν σε 1,368 δισ. ευρώ ανεβάζοντας τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη σε 8,986 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία (παλαιές έως 31/12/2015 και νέες) εκτοξεύτηκαν στο τέλος Αυγούστου στα 91,58 δισ. ευρώ, ποσό που υπερβαίνει το 50% του ΑΕΠ. Ένας στους δυο φορολογούμενους ή 4.030.910 άτομα έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές και η ΓΓΔΕ έχει επιστρατεύσει το «όπλο» των κατασχέσεων για να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα από οφειλές. Για 774.321 οφειλέτες, έχει ήδη λάβει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης προχωρώντας σε δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, εισοδημάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων καθώς και σε πλειστηριασμούς ακινήτων. Με κατασχέσεις απειλούνται ακόμη 1.541.970 οφειλέτες. Αν και τον Αύγουστο, οι ρυθμοί επιβολής αναγκαστικών μέτρων είσπραξης υποχώρησαν λόγω θερινών αδειών (μόλις 39 αποφάσεις εκδόθηκαν τον περασμένο μήνα), οι κατασχέσεις που επιβλήθηκαν συνολικά στο οκτάμηνο του 2016 υπερέβησαν τις 79.240.
  • ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ 1,3 ΔΙΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
Αύξηση παρατηρήθηκε και τον Αύγουστο στις καταθέσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 1,3 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκαν στα 123,895 δισ. ευρώ έναντι 122,579 δισ. ευρώ. Η σημαντική αύξηση των καταθέσεων, όπως παρατηρούν κύκλοι της αγοράς, οφείλεται πρωτίστως στα τουριστικά έσοδα, και επιπροσθέτως στη χαλάρωση των capital controls για το νέο χρήμα. Κύκλοι της αγοράς επισημαίνουν πως το φαινόμενο ανόδου των καταθέσεων συνεχίζεται και μέσα στο Σεπτέμβριο και αυτό εν πολλοίς αποδίδεται και στα προϊόντα που προσφέρουν οι τράπεζες προκειμένου να προσελκύσουν καταθετικά προϊόντα. Αντίθετα, περαιτέρω μείωση κατά 1,7% σημείωσαν τον Αύγουστο οι χορηγήσεις καθώς η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική ύψους 904 εκατ. ευρώ.
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: