«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ – ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
Το νέο ενημερωτικό έντυπο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) παρουσιάζει την ενεργοποίηση του προγράμματος μέχρι σήμερα και τις σημαντικές δράσεις που αναμένονται να δημοσιευθούν στο...
προσεχές διάστημα (http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/Enhmerwtiko_Entupo_EPANEK.pdf). Στο έντυπο υπενθυμίζεται ότι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) αποτελεί ένα από τα πέντε τομεακά επιχειρησιακά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020. Οι δράσεις που θα ενεργοποιηθούν τους επόμενους μήνες του 2016 και το 2017 αφορούν στα εξής:
1) Ενεργοποίηση του Β' κύκλου 3 δράσεων επιχειρηματικότητας δηλαδή: ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, νεοφυής επιχειρηματικότητα προϋπολογισμού 48 εκατ. ευρ και αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές προϋπολογισμού 70 εκατ. Ευρώ, (2) Ενίσχυση της ίδρυσης νέων τουριστικών μονάδων ή επέκτασης υφιστάμενων με την ανέγερση νέων μονάδων, (3) Αναβάθμιση εταιριών franchising, (4) Αναβάθμιση επιχειρήσεων λιανεμπορίου στους τομείς: εξοικονόμησης ενέργειας των logistics και των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, (5) Εξοικονόμηση κατ' Οίκον, (6) ∆ικτύωση των επιχειρήσεων (δημιουργία clusters, meta-clusters), (7) Αναβάθμιση υφιστάμενων επιχειρήσεων μεσαίου μεγέθους, (8) Συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς για την προαγωγή επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία, (9) Ενίσχυση περιβαλλοντικής βιομηχανίας, (10) ∆ημιουργία επιχειρηματικών πάρκων τοπικής εμβέλειας σε σχέση με τη μεταποίηση και την εφοδιαστική αλυσίδα. Ακόμη, ενισχύονται οι νέες δομές στήριξης της επιχειρηματικότητας. Δημιουργήθηκε το Μητρώο ∆ομών Ενεργού Στήριξης της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας (Start-ups) www.startupincubator.gov.gr,
  • ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ «ΠΤΩΧΟΔΙΚΕΙΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ
Μέχρι το τέλος του έτους, το αργότερο, θα έχουν ενεργοποιηθεί τα εξειδικευμένα δικαστήρια για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, τα οποία θα αποτελέσουν το κομβικό σημείο για τη σωτηρία ή όχι μιας εταιρείας. Στα λεγόμενα και «πτωχοδικεία» θα καταφεύγουν οι υπερχρεωμένες αλλά βιώσιμες επιχειρήσεις μέσω του ειδικού διαμεσολαβητή, ο οποίος θα ορίζεται, προκειμένου να βρει τη βέλτιστη λύση για τις επιχειρήσεις. Ουσιαστικά οι. «πτωχοδίκες» δεν θα κάνουν τίποτε άλλο παρά να εγκρίνουν το σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα επιλέγεται για μια εταιρεία που «πνίγεται» μεν στα χρέη, αλλά που μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να σώσει τις θέσεις εργασίας. Η δικαστική απόφαση θα είναι ουσιαστικά και το «πράσινο» φως για να ξεκινήσει το business plan με τα νέα δεδομένα. Σε πρώτη φάση, αλλά άμεσα, τα «πτωχοδικεία» θα λειτουργήσουν σε Ειρηνοδικεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ωστόσο, θα υπάρχει πρόβλεψη και για δημιουργία τους σε μεγάλες πόλεις της επαρχίας. Οι δικαστές - «πτωχοδίκες» θα πρέπει να έχουν γνώση των οικονομικών στοιχείων και θα εξειδικευτούν στην «ανάγνωση» ισολογισμών, συμφωνιών δανειοδότησης ή άλλων δεδομένων που αφορούν μια υπερχρεωμένη επιχείρηση.
  • ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΕΠ ΓΙΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ - ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ
Με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ ύψους 15 εκατ. ευρώ ξεκινούν οι διαδικασίες για τη λειτουργία σε όλη τη χώρα των 30 Κέντρων Ενημέρωσης - Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ). Τα ΚΕΥΔ επιδοτούνται με κοινοτικά κονδύλια και το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) είναι αρμόδια για τη λειτουργία αυτών των κέντρων. Τα 30 ΚΕΥΔ θα ανοίξουν τον Ιανουάριο και θα στελεχωθούν με 120 άτομα. Το κάθε κέντρο θα απασχολεί τουλάχιστον τέσσερα εξειδικευμένα στελέχη (πτυχίο Νομικής, Οικονομικών Επιστημών και Κοινωνικών Επιστημών κ.λπ.) και η πρόσληψή τους θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ. Τα γραφεία θα στεγαστούν σε κτίρια των δήμων, των περιφερειών και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου για την καλύτερη δυνατή εξοικονόμηση πόρων. Θα αποτελούν ουσιαστικά τον οικονομικό και νομικό σύμβουλο των νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών ως προς τη διαχείριση των χρεών τους προς τις τράπεζες. Οπως περιγράφεται στην πρόσκληση του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τα 30 ΚΕΥΔ θα παρέχουν «συμβουλευτικές υπηρεσίες (οικονομικής και νομικής φύσης) και ενημέρωση των πολιτών για θέματα διαχείρισης οφειλών εξυπηρετούμενων ή μη ιδιωτικών δανείων». 
  • ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ «fast track» ΦΟΡΟΕΛΕΓΧΟΥΣ ΜΕΣΩ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ
Ειδική εφαρμογή που έχει πλέον στη διάθεσή του το υπουργείο δίνει μέσα σε λίγες μόνο ώρες την πλήρη εικόνα για την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων ( αναλήψεις- καταθέσεις) προκειμένου να γίνει εκ των υστέρων η σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή έως τώρα απαιτούνταν ακόμη και μήνες με αποτέλεσμα να καθυστερεί η ολοκλήρωση των φορολογικών ελέγχων. Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι με το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα θα επιταχυνθούν οι έλεγχοι οι οποίοι σε πρώτη φάση αναμένεται να επικεντρωθούν στους 1.2070.047 φορολογούμενους που περιλαμβάνονται στην ενιαία λίστα που έχει συσταθεί από όλες τις λίστες φοροδιαφυγής. Ο συγκεκριμένος κατάλογος με τα 1.207.047 ΑΦΜ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: (1) Το αρχείο καταθετών από όλα τα ημεδαπά πιστωτικά ιδρύματα με ύψος συναλλαγών ή εμβασμάτων στο εξωτερικό, τουλάχιστον σε μια χρήση, άνω των 300.000 ή 100.000 ευρώ για χρονικό διάστημα από 2000 έως 2012 , (2) τη λίστα από Έλληνες φορολογούμενους στην Ελλάδα, που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο , (3) τη λίστα που αφορά 2.062 φυσικά και νομικά πρόσωπα που διατηρούν ή διατηρούσαν λογαριασμούς στην Τράπεζα HSBC στη Γενεύη , (4) τη λίστα που αφορά διοικητές και υποδιοικητές που υπηρέτησαν στο Ε.Σ.Υ. κ.α.
  • ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ
Στη μέθοδο της αυτόματης παρακράτησης οφειλών καταφεύγει η Εφορία. Η διαδικασία θα τίθεται σε εφαρμογή μέσω του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας ακόμα και για όσους έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις τμηματικής εξόφλησης των οφειλών τους και πληρώνουν κανονικά τις μηνιαίες δόσεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα . Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος ζητά την έκδοση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας είτε για να εισπράξει χρήματα από το Δημόσιο (εφάπαξ, κοινωνικές παροχές, αμοιβές για εκτέλεση έργου κ.ά.) ή για να μεταβιβάσει ακίνητο και παράλληλα έχει βεβαιωμένες οφειλές άνω των 30 ευρώ, τότε η Εφορία παρακρατεί ποσό ίσο με 10% έως 100% επί της είσπραξης και μέχρι του ύψους των βεβαιωμένων προς στη φορολογική διοίκηση οφειλών ανεξάρτητα αν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση για τμηματική καταβολή. Έτσι με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών στην περίπτωση κατά την οποία χορηγείται αποδεικτικό ενημερότητας για είσπραξη χρημάτων ή για μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος επ' αυτού και υφίστανται βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής, τίθεται σε εφαρμογή ο όρος της παρακράτησης. 
  • ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2002
Πηγή για άντληση φορολογικών εσόδων εκτιμά ότι θα εντοπίσει το υπουργείο Οικονομικών στις αγοραπωλησίες ακινήτων που έγιναν ακόμη και πριν από 10 χρόνια στην ένδοξη περίοδο της κτηματαγοράς. Με την ενεργοποίηση του καινούργιου «καταθεσιολογίου» οι φορολογικές αρχές θα μπορούν να εντοπίσουν μεγάλες τραπεζικές συναλλαγές –καταθέσεις ή αναλήψεις- που πραγματοποιήθηκαν από το 2002 και μετά. Το υπουργείο Οικονομικών ευελπιστεί να εντοπίσει αγοραπωλησίες ακινήτων που πραγματοποιήθηκαν με τίμημα υψηλότερο της αντικειμενικής αξίας, την ώρα που στο συμβόλαιο αναγραφόταν η αντικειμενική τιμή για προφανείς λόγους μείωσης του φόρου μεταβίβασης ή ακόμη και του «πόθεν έσχες». Σε περίπτωση που εντοπιστούν τέτοιες περιπτώσεις –οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τις μεγαλύτερες συναλλαγές- θα αναζητηθούν οι χαμένοι φόροι μεταβίβασης (αναφέρουμε ότι την προηγούμενη δεκαετία ο φόρος μεταβίβασης υπολογιζόταν ακόμη και με 11%) ενώ θα ελεγχθεί εκ νέου το πόθεν έσχες όχι με βάση την αντικειμενική αξία που αναγράφηκε στο συμβόλαιο αλλά με βάση το πραγματικό τίμημα.
  • ΑΠΟ 1η ΙΑΝΟΥΑΡΟΥ 2017 ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ»
Μόνο με τη χρήση «πλαστικού χρήματος» θα ισχύει αφορολόγητο όριο 1900- 2100 ευρώ από την πρώτη Ιανουαρίου του 2017, σύμφωνα με το σχέδιο του Υπ. Οικονομικών που έχει κατ’ αρχήν τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών και δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες. Ως «αντάλλαγμα» προβλέπεται σειρά κινήτρων για την αύξηση των συναλλαγών με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και e-banking. Κάθε μέρα 50 καταναλωτές θα «κερδίζουν» με κλήρωση δωρεάν αγορές σε καταστήματα, κάθε μήνα θα κληρώνονται 5 αυτοκίνητα και κάθε χρόνο 1 ακίνητο για όσους συναλλάσσονται ηλεκτρονικά.

  • «ΕΚΡΗΞΗ» 23% ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ
Αύξηση της τάξης του 22,86% εμφάνισε τον Αύγουστο ο αριθμός των ακάλυπτων επιταγών στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με στοιχεία του «Τειρεσία». Συγκεκριμένα, η αξία των ακάλυπτων επιταγών διαμορφώθηκε τον προηγούμενο μήνα σε 215,4 εκατ. ευρώ, καθώς ο αριθμός τους ανήλθε σε 2.112 επιταγές έναντι 1.719 επιταγών τον Ιούλιο. Από την αρχή του έτους (Ιανουάριος – Αύγουστος), η συνολική αξία των ακάλυπτων επιταγών διαμορφώθηκε σε 574 εκατ. ευρώ.
  • ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΩΝ ΡΟΩΝ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΟΚΤΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ «ΕΡΓΑΝΗ»
Θετικό είναι το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης το οκτάμηνο του έτους στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», σημειώνοντας την υψηλότερη επίδοση οκταμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα. Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος – Αύγουστος 2016, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.413.978 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.176.161, εκ των οποίων οι 626.896 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 549.265 οικειοθελείς αποχωρήσεις. Συγκεκριμένα, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου οκταμήνου του έτους 2016 διαμορφώνεται στις 237.817 νέες θέσεις εργασίας.
  • ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ 700 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΘΗΚΕ ΣΤΟ Ε9
H συνολική δηλωθείσα αξία της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων για το έτος 2015 ανήλθε στο ύψος των 698.912.730.089,72 ευρώ, σύμφωνα με απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Τρ. Αλεξιάδη.

  • «ΧΑΛΚΙΝΟ» ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟ 55% ΤΟΥ ΑΕΠ
Τρίτη μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης αναδείχθηκε η Ελλάδα στις δημόσιες δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ, σύμφωνα με έκθεση που κατέθεσε η Κομισιόν στο Eurogroup. Οι κρατικές δαπάνες φτάνουν στο 55% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος και οι μόνες χώρες που ξεπερνούν την Ελλάδα σε ποσοστό δαπανών είναι η Φινλανδία και η Γαλλία.
  • ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 60% ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Καταπατημένη σε ποσοστό περίπου 60 - 65 % είναι η δημόσια ακίνητη περιουσία σε όλη την χώρα, με την Αττική να κατέχει τα σκήπτρα, αφού εκτιμάται ότι το 80% της δημόσιας ακίνητης περιουσίας είναι καταπατημένη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι δημόσιες εκτάσεις που οικειοποιήθηκαν παράνομα ιδιώτες κυμαίνονται από 47% έως και το 70%. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τα έγγραφα που κατέθεσε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης.




  • ΑΠΟΦΑΣΗ - ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (ΕΔ) της 20ής Σεπτεμβρίου 2016, οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι δυνατόν να ενάγουν την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και την Κομισιόν, στην περίπτωση κατά την οποία παραβιάζονται αποδεδειγμένα τα θεμελιώδη δικαιώματά τους. Αφορμή για την απόφαση αυτή υπήρξε η προσφυγή θιγομένων από το κούρεμα των καταθέσεων των κυπριακών τραπεζών άνω των 100.000 ευρώ (το 2013) κατά της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με αίτημα την αποκατάσταση της ζημίας, την οποία υπέστησαν. Και ναι μεν το ΕΔ θεώρησε ότι τα μέτρα αποσκοπούσαν στη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και υπηρετούσαν το κοινό καλό της Ευρωπαϊκής Ενωσης και καλώς ελήφθησαν, αλλά, παράλληλα, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι είναι καταρχάς δυνατόν να ζητηθεί αποζημίωση από την Κομισιόν ή την ΕΚΤ εφόσον παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα των εναγόντων. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες, σε χώρες όπου έχει επιβληθεί η λιτότητα, μπορούν να επικαλεσθούν λ.χ. την ιδιαιτέρως σοβαρή βλάβη της υγείας τους σε περίπτωση κατά την οποία δεν μπορούν να προμηθευτούν τα αναγκαία φάρμακα. Προϋπόθεση είναι, βεβαίως, η απολύτως τεκμηριωμένη απαίτηση και φυσικά η κατά περίπτωση απόφαση των δικαστών.
  • ΤΕΛΟΣ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ ΠΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
Εφόσον αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς σε κάποια ΔΕΚΟ, τότε σημαίνει αυτόματη κατάργηση της μονιμότητας των υπαλλήλων της. Πρόκειται για μία από τις αλλαγές που έρχονται στα εργασιακά, η οποία ουσιαστικά την μετατροπή της σύμβασης των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και σε άλλους κρατικούς οργανισμούς που θα ιδιωτικοποιούνται, σε αορίστου χρόνου. Για παράδειγμα σήμερα, ένας εργαζόμενος στα ΕΛΤΑ ή τον ΟΣΕ ή τη ΔΕΗ συνδέεται με καθεστώς μονιμότητας, καθώς ή σύμβασή του λήγει σε ορισμένο χρόνο που είναι όταν συμπληρώνει τις προϋποθέσεις, για να συνταξιοδοτηθεί. Η αλλαγή αυτή είναι «προαπαιτούμενο», για να έρθουν επενδυτές και ιδιωτικά κεφάλαια στην Ελλάδα.
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: