«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ Detrop – Oenos 2017 & FoodExpo 2017
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής συνεχίζοντας την προσπάθειά του για την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων προτίθεται να λάβει μέρος με επιχειρήσεις μέλη του στις παρακάτω εκθέσεις τροφίμων και ποτών: (α) 03 έως 06 Μαρτίου 2017 Detrop – Oenos στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη και...
 (β) 18 έως 20 Μαρτίου 2017 FoodExpo στο Metropolitan Expo στην Αθήνα. Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής θα συμμετάσχει στην έκθεση που θα δηλώσουν ενδιαφέρον τα περισσότερα μέλη του. Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου αποφάσισε και φέτος να επιδοτήσει όλες τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν με το Επιμελητήριο με ποσοστό 20% στην κατασκευή του περιπτέρου έως 20 τ.μ.. Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου και των επιχειρήσεων –μελών του, όπως και τις προηγούμενες χρονιές θα είναι σε ένα ενιαίο περίπτερο. Ελάχιστη συμμετοχή ανά εκθέτη εννέα (9) τετραγωνικά μέτρα. Η αίτηση συμμετοχής, οι πληροφορίες και οι λεπτομέρειες της έκθεσης, υπάρχουν αναρτημένα και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr. Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις ανωτέρω εκθέσεις με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής πρέπει να αποστείλουν υπογεγραμμένη την δήλωση συμμετοχής, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 31/10/2016 στο fax: 2371021355 ή στο e-mail: info@epichal.gr . Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.

  • ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Χαλκιδικής Α.Ε. – Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. Α.Ε.) συνδιοργανώνουν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο, ημερίδα με θέμα « Ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος (Ν. 4339/2016)». Εισηγητής της ημερίδας θα είναι ο κος Λαμπριανίδης Λόης Γ. Γ. Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΚΕΠΑ) ΜΕ ΘΕΜΑ «ΝΕΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΠΙΣΤΩΣΕΙΣ»

Το Κέντρο Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μικροπιστώσεων σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες με οδηγό τις Μικροπιστώσεις» την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 και ώρες 16.30 – 21.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης (Λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου 1). Στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση των μικροπιστώσεων ως σημαντικό εργαλείο χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ανέργων που σκοπεύουν να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση , καθώς και η παρουσίαση καλών πρακτικών που υλοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης , του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, καθώς και στελέχη ελληνικών και ευρωπαϊκών επιχειρηματικών φορέων και οργανισμών (ΣΕΒΕ, Συνεταιριστική Τράπεζα της Καρδίτσας, Microfinance Center κλπ). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  • ΕΣΠΑ: ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟ 2017
Τρία νέα προγράμματα ΕΣΠΑ με στόχευση στην ελληνική μεταποίηση, την εξωστρέφεια και την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 234 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 117 εκατ. ευρώ αποτελούν τη δημόσια δαπάνη, ενεργοποιούνται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017. -Το πρώτο Πρόγραμμα με τίτλο «Ενίσχυση Αλυσίδων Προστιθέμενης Αξίας», προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη 32 εκατ. ευρώ), απευθύνεται σε υφιστάμενες Μικρομεσαίες κυρίως Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους εννέα τομείς προτεραιότητας της οικονομίας (Αγροδιατροφή - Βιομηχανία Τροφίμων, Τουρισμός, Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες, Υλικά - Κατασκευές, Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών, Ενέργεια, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Περιβάλλον, Υγεία) με έμφαση σε επιχειρήσεις της μεταποιητικής δραστηριότητας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την χρηματοδότηση σχεδίων ανάπτυξης συνεργατικών σχηματισμών με τη μορφή κάθετων, ή και οριζόντιων διασυνδέσεων μεταξύ επιχειρήσεων προκειμένου να επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας και κοινοί στόχοι (π.χ. διείσδυση σε νέες αγορές). -Το δεύτερο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - Διεθνοποίηση ΜμΕ», προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη 50 εκατ. ευρώ) αποσκοπεί στην ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας νέων και υφιστάμενων κυρίως μεταποιητικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ως βασικής επιλογής για την αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης της χώρας. Μέσω του προγράμματος θα επιτευχθεί αύξηση της εξωστρεφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας και της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους στις διεθνείς αγορές. -Το τρίτο πρόγραμμα «Αξιοποίηση Επιχειρηματικής Εμπειρίας -Επιχειρηματική Επανεκκίνηση», προϋπολογισμού 54 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη 35 εκατ. ευρώ) έχει ταυτόχρονα με τον αναπτυξιακό του σκοπό και μια ισχυρή κοινωνική διάσταση καθώς αφορά στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων από ανέργους ηλικίας άνω των 45 ετών. Το πρόγραμμα αυτό θα παρέχει ένα πλαίσιο νέων επιχειρηματικών ευκαιριών σε άνεργους που στο παρελθόν είχαν αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα ή διαθέτουν σημαντική επαγγελματική εμπειρία για να το πράξουν προκειμένου να συμβάλλει στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.


  • ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΓΙΑ 3.000 ΝΕΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 25-29 ΕΤΩΝ
Τη Τρίτη 18-10-2016 ξεκινούν οι υποδείξεις των ανέργων 25-29 ετών που πληρούν τις προϋποθέσεις του «Προγράμματος Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας για 3.000 νέους ανέργους ηλικίας 25-29 ετών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ». Οι πίνακες των ανέργων και οι αντίστοιχες λίστες των επιχειρήσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα, ειδικότητα και εκπαιδευτικό επίπεδο είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr). Οι υποδείξεις θα γίνονται με βάση τη σειρά κατάταξης των πινάκων των ανέργων σε θέσεις του τομέα της ειδίκευσης των ασκουμένων για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ή/και σύμφωνα με το Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ).Η διαδικασία υπόδειξης και οι υποχρεώσεις των ανέργων περιγράφονται στον «Οδηγό Εφαρμογής των προγραμμάτων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας». Οι επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος εγκρίθηκαν από τις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ καλούνται να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να δέχονται τους υποδειχθέντες ανέργους.
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 17.000 - 22.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του Μέτρου 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 που αφορά στην ενίσχυση νέων, έως και 40 ετών, για την είσοδό τους στον αγροτικό τομέα και την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις.  Η συνολική δημόσια δαπάνη για το Μέτρο είναι 241 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ενταχθούν περίπου 12.000 νέοι γεωργοί, που θα κληθούν να υλοποιήσουν τετραετές επιχειρηματικό σχέδιο. Η ενίσχυση που θα λάβουν κυμαίνεται από 17.000 έως 22.000 ευρώ ανάλογα με την κατεύθυνση της καλλιέργειας ή εκτροφής και την περιοχή εγκατάστασης. Οι εισερχόμενοι στην κτηνοτροφική παραγωγή, καθώς και οι κάτοικοι των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών ή των μικρών νησιών μέχρι και 3.000 κατοίκους, έχουν αυξημένη στήριξη. Ειδικότερα, για όσους προσανατολιστούν στη φυτική παραγωγή το ύψος της ενίσχυσης διαμορφώνεται στα 17.000 ευρώ, για την κτηνοτροφική στα 19.500 ευρώ και για τη μικτή στα 17.000 ευρώ. Τα εν λόγω ποσά προσαυξάνονται, ανάλογα με την περιοχή μόνιμης κατοικίας, κατά 2.500 ευρώ, αν είναι ορεινή, μειονεκτική ή μικρά νησιά με πληθυσμό έως και 3.000 κατοίκους. Όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Μέτρο μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους από την 31 Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου.
  • ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΑΛΛΑΓΩΝ, ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ & ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ Ν.4399/2016
Σύμφωνα με την κ.υ.α. 106688/13.10.16 καθορίζονται τα ποσά, κατά είδος ενισχύσεων, για τα επενδυτικά σχέδια που υπάγονται στα καθεστώτα ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα», «Νέες ανεξάρτητες ΜΜΕ», «Ενισχύσεις μηχανολογικού εξοπλισμού» και «Επενδύσεις μείζονος μεγέθους» του αναπτυξιακού Ν. 4399/2016. Το συνολικό ποσό της φορολογικής απαλλαγής των καθεστώτων του Ν. 4399/2016 που προκηρύσσονται το έτος 2016, καθορίζεται ως εξής: Για το καθεστώς:(α). Των ενισχύσεων Μηχανολογικού Εξοπλισμού, στα εκατόν πενήντα εκατομμύρια (150.000.000) ευρώ, (β) της Γενικής Επιχειρηματικότητας, στα ογδόντα εκατομμύρια (80.000.000) ευρώ, (γ) των Νέων Ανεξάρτητων ΜΜΕ, στα πενήντα εκατομμύρια (50.000.000) ευρώ.Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης των καθεστώτων του Ν. 4399/2016 που προκηρύσσονται το έτος 2016, καθορίζεται ως εξής:Για το καθεστώς: (α)Της Γενικής Επιχειρηματικότητας, στα εβδομήντα εκατομμύρια (70.000.000) ευρώ, (β) των Νέων Ανεξάρτητων ΜΜΕ, στα εκατό εκατομμύρια (100.000.000) ευρώ.
  • ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε έως τις 27 Οκτωβρίου η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο: "Τροποποιήσεις στον Πτωχευτικό Κώδικα". Με το νομοσχέδιο καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για να κηρυχθεί μια εταιρεία σε πτώχευση ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές στον τρόπο που θα «μπλοκάρονται» οι δόλιες πτωχεύσεις. Επίσης προβλέπονται fast track πτωχεύσεις και ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας όσον αφορά στα χρέη προς τράπεζες, Δημόσιο, ασφαλιστικούς φορείς και ιδιώτες πιστωτές. 
  • ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΣΟΚ: ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ Ή ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ 1 ΣΤΟΥΣ 3 ΕΛΛΗΝΕΣ
Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα και κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, το 2015 βρισκόταν αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,7% του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), έναντι 28,1% το 2008. Στην ΕΕ, το αντίστοιχο ποσοστό επανήλθε το 2015 στα επίπεδα του 2008, δηλαδή στο 23,7% (118,8 εκατ. άνθρωποι). Σύμφωνα με τη Eurostat, ένας άνθρωπος βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού όταν αντιμετωπίζει μία ή περισσότερες από τις παρακάτω προβληματικές καταστάσεις: Είτε θεωρείται φτωχός (δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος), είτε ζει σε κατάσταση ένδειας (δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά ή αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις), είτε ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας (δηλαδή σε οικογένεια που κανένα μέλος της δεν έχει «κανονική δουλειά»). Ως προς την Ελλαδα, σε συνθήκες φτώχειας βρίσκεται το 21,4% του πληθυσμού, σε συνθήκες ένδοιας το 22,2%, ενώ ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας το 16,8% του πληθυσμού. Τα αντίστοιχα μέσα ποσοστά στην ΕΕ είναι 17,3%, 8,1% και 10,5%. Γενικότερα, σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, αναφορικά με το ποσοστό του πληθυσμού που θεωρείται ότι βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, είναι η Βουλγαρία (41,3%) και η Ρουμανία (37,3). Στον αντίποδα (με ποσοστά μικρότερα του 20%) βρίσκονται η Τσεχία (14%), η Σουηδία (16%), η Ολλανδία και η Φινλανδία (16,8%), η Δανία και η Γαλλία (17,7%).
  • ΕΩΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ
H αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε για εκείνους που δικαιούνται να λάβουν το οικογενειακό επίδομα ότι όσοι προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τα μέσα Αυγούστου, θα λάβουν μέχρι τις 21 Οκτωβρίου όλο το ποσό που δικαιούνται. Οι υπηρεσίες του υπουργείου εργάζονται για την εκκαθάριση των αιτήσεων Α21 και φαίνεται ότι οι τελικοί δικαιούχοι της δόσης θα είναι περίπου 800.000 με την δαπάνη να φαίνεται πως θα ξεπεράσει τα 160 εκατ. ευρώ. Οσον αφορά τις αιτήσεις που κατατέθηκαν από τα τέλη Αυγούστου και μετά και που ακόμη δεν έχουν εκκαθαριστεί οι δικαιούχοι αυτής της κατηγορίας θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη δόση για να λάβουν αναδρομικά τα ποσά που δικαιούνται. Στόχος για τον ΟΓΑ παραμένει η επόμενη δόση των οικογενειακών επιδομάτων να καταβληθεί στα μέσα Οκτωβρίου, με πιθανότερες ημερομηνίες τις 20 ή 21 του μηνός. Ως οικογενειακά επιδόματα θεωρούνται το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τριτέκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών. Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τριτέκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο. Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%.
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ (ΠΑ.Σ.ΚΕ.ΔΙ.)
Ο ΠΑ.Σ.ΚΕ.ΔΙ. ενημερώνει τα μέλη του ότι σε ύφεση που εκδικάστηκε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, επιχειρηματίας εστιάτορας από τη Χαλκιδική και μέλος του ΔΣ του ΠΑ.Σ.ΚΕ.ΔΙ., αθωώθηκε (Αριθμός Απόφασης 2948/2016) από μήνυση του υποβλήθηκε από την ΑΕΠΙ για παράβαση του νόμου «περί πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενών δικαιωμάτων» (Ν.2121/93) που διαπράχθηκε στην Παραλία Διονυσίου Χαλκιδικής την 30/07/2010. Το Δικαστήριο στηρίχτηκε στο γεγονός πως δεν νομιμοποιούνται οι υπάλληλοι της ΑΕΠΙ, να διενεργούν ελέγχους χωρίς την σύμπραξη της Αστυνομίας και στον δόλο της ΑΕΠΙ να ΄΄βαφτίσει΄΄ μια Ψαροταβέρνα Καφετέρια, παρουσιάζοντας πως έπαιζε μόνο ξένα τραγούδια, ενώ το κατάστημα παίζει το Ελληνικό ρεπερτόριο ΄΄Βόλτες σε λεύτερες νότες΄΄ του ΠΑΣΚΕΔΙ. Το Δικαστήριο δέχθηκε όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα που παραχωρεί ο ΠΑΣΚΕΔΙ, σε όσους χρησιμοποιούν την μουσική του και αθώωσε τον κατηγορούμενο. Επιπλέον ο ΠΑ.Σ.ΚΕ.ΔΙ. έχει διαπιστώσει περιπτώσεις υπαλλήλων της ΑΕΠΙ, που υπογράφουν έντυπα ελέγχου σε επιχειρήσεις την ίδια ημέρα σε διαφορετικούς νομούς. Για το λόγο αυτό προσδοκά στη βοήθεια των μελών του και τα προτρέπει να την αποστείλουν τα παρακάτω στοιχεία, 1)    Ονοματεπώνυμο υπαλλήλου ΑΕΠΙ που διενήργησε τον έλεγχο, 2)    Ώρα που διενεργήθηκε ο έλεγχος, 3)    Ημερομηνία, 4)    Τόπος (περιοχή), σε διάρκεια χρόνου μιας δεκαετίας, (όλα τα παραπάνω στοιχεία αναγράφονται στα έγγραφα ή στα δικόγραφα) προκειμένου να υποβληθούν μηνύσεις, αγωγές και διεκδικήσεις αποζημιώσεων, χρημάτων που έχουν καταλογιστεί σε επιχειρηματίες . Στοιχεία επικοινωνίας ΠΑ.Σ.ΚΕ.ΔΙ. Χειμάρρας 30, 546 43 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Τηλ: 2310 932420, 932473, 932481, – Fax: 2310 932431 – Κιν.: 6983161473, www.paskedi.gr – e-mail: paskedi@paskedi.gr .
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.