«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΡΣΗΣ

 
Με εκδηλώσεις αγάπης, χαράς και θαυμασμού υποδέχτηκε την οικογένεια της Άρσης Βαρών και τον Έλληνα πολυολυμπιονίκη, Πύρρο Δήμα, ο Πολύγυρος. Το πρωί της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου 2016 περισσότεροι από 400 μαθητές συμμετείχαν στην επίδειξη του αθλήματος των δυνατών, «έπιασαν μπάρα» και έμαθαν για τα οφέλη της Ολυμπιακής Άρσης Βαρών στην καθημερινότητα ενός νέου ανθρώπου.
Το Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου γέμισε ασφυκτικά...
από παιδιά του 1ου, 2ου, 3ου Δημοτικού, του Ειδικού Σχολείου και του Γυμνασίου Πολυγύρου, που αποθέωσαν τον Πύρρο Δήμα κατά την είσοδό του, τον αγκάλιασαν, του έσφιξαν το χέρι και βγήκαν φωτογραφίες μαζί του. Ο πλέον επιτυχημένος αθλητής στην ολυμπιακή ιστορία του ελληνικού αθλητισμού δεν προλάβαινε να υπογραφεί αυτόγραφα! Μίλησε στα παιδιά για την αγάπη του, την άρση βαρών και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του υπέβαλαν.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση της διοργάνωσης ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, αφού ευχαρίστησε την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών για την επιλογή του Πολυγύρου ως τόπο διεξαγωγής των αγώνων και την άψογη συνεργασία τόνισε μεταξύ άλλων: «Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε να ανταποκριθούμε πλήρως στις ανάγκες της μεγάλης αυτής διοργάνωσης. Θέλουμε να δείξουμε στους νέους τον σωστό τρόπο εκγύμνασης και ελπίζουμε κάποια μέρα να δούμε και από το Δήμο μας έναν Ολυμπιονίκη». Παράλληλα αναφέρθηκε στις δράσεις - παρεμβάσεις του Δήμου Πολυγύρου για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή κάνοντας λόγο για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Γαλάτιστας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για το έργο της επισκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου Πολυγύρου αλλά και την προσπάθεια του Δήμου μέχρι το τέλος της τρέχουσας πενταετίας να ολοκληρώσει ένα σύγχρονο σκοπευτήριο με σκοπό την περεταίρω ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος που χάρισε στη Χώρα μας στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο χρυσό μετάλλιο. Σημείωσε τέλος ότι η αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για την στήριξη του αθλητισμού.
Ο τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης και μέλος της ΕΟΑΒ, κ. Πύρρος Δήμας, ευχαρίστησε το Δήμο Πολυγύρου, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για τη φιλοξενία και μίλησε για την εκδήλωση της παρουσίασης του αθλήματος στους μαθητές των σχολείων του Πολυγύρου. «Το όμορφο χαμόγελο των παιδιών είναι αυτό που σου μένει. Τα παιδιά της περιφέρειας αγαπάνε τον αθλητισμό και επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν συχνά αθλητές και Ολυμπιονίκες είναι πιο ένθερμα στις εκδηλώσεις τους» τόνισε και εξήγησε ότι στόχος της ΕΟΑΒ είναι να διοργανώνονται αγώνες σε περιοχές μακριά από το κέντρο, για να μπορούν τα παιδιά να γνωρίσουν την Άρση Βαρών. Σε σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι του πρωταθλήματος ανέφερε ότι συμμετέχουν οι καλύτεροι αθλητές από όλη την Ελλάδα και εξέφρασε την ελπίδα να σημειωθούν υψηλές επιδόσεις και ρεκόρ.
Τέλος, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Γιώργος Ανατολίτης, δήλωσε: «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα δράσεων σε κάθε περιοχή, που διοργανώνουμε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Θέλουμε να μεταφέρουμε τις αξίες του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι στα νέα παιδιά. Οι μαθητές είδαν ποια είναι η Άρση Βαρών και θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε ένα ή δύο σωματεία στην Χαλκιδική».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των αγώνων ξεκινάει σήμερα Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο.

Η είσοδος στους αγώνες όλων των κατηγοριών είναι ελεύθερη.