«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Μαζική δηλητηρίαση μαθητών που ταξίδευαν για εκδρομή στην Αθήνα

Σε απίστευτη ταλαιπωρία εξελίχθηκε η τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα που είχαν ξεκινήσει να κάνουν οι μαθητές ενός σχολείου της Κομοτηνής, αφού κατέληξαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.
Στο Γενικό Κρατικό Αθηνών νοσηλεύονται...
19 μαθητές από το 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνήςενώ κάποια άλλα παιδιά από το ίδιο σχολείο, νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο, με συμπτώματα που παραπέμπουν σε τροφική δηλητηρίαση.
Όπως είπε στο LiveNews, η συνοδός καθηγήτρια των παιδιών, Ματίνα Ζαμπατέλη,"ξεκινησαμε χθες το πρωι από την Κομοτηνή για μια τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. Καθ’ οδόν κάναμε τρεις στάσεις για φαγητό. Σήμερα το πρωί είχαμε τα πρώτα συμπτώματα, όπως εμετός, διάρροιες, πονόκοιλος...  23 παιδιά με 2 συνοδούς καθηγητές πήγαν στο Ιπποκράτειο οι υπόλοιποι ήρθαμε εδώ στο Γεννηματάς λίγο αργότερα γιατί είχαμε κάποια νέα κρούσματα".
Όπως είπε η Μ. Παγώνη, Πρ. ΕΥΑΝΑΠ στο Γεν. Κρατικό Αθηνών: "Είναι σταθερή η κατάσταση των παιδιών... Τα παιδιά είναι με εισαγωγή και υπάρχει υποστήριξη από τους κοινωνικούς λειτουργούς γιατί είναι μόνα τους εδώ σε ένα ξένο περιβάλλον... Οι γονείς των παιδιών να μην ανησυχούν. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη... Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά".
Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων των μαθητών για να διευκρινίσουν τα αίτια της αδιαθεσίας τους, ωστόσο μέχρι στιγμής, τα συμπτώματα παραπέμπουν σε τροφική δηλητηρίαση...